OTS: Spoločnosť Focused Sun oznamuje dve revolučné riešenia ...

TASR, 6. decembra 2023 9:25

OTS: Spoločnosť Focused Sun oznamuje dve revolučné riešenia v odvetví solárnej energie

Las Cruces 6. decembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Focused Sun predstavuje dve revolučné riešenia v odvetví solárnej energie, ktoré zachytávajú trikrát (3x) viac energie zo slnka ako bežné systémy. Tieto produkty zachytávajú slnečné svetlo aj teplo, na rozdiel od tradičných solárnych panelov, ktoré zachytávajú len slnečné svetlo. Ponúkajú bezkonkurenčnú účinnosť a udržateľnosť.

Produkt Microgrid pozostáva zo slnečných kolektorov s celkovou plochou 26 m2 (280 ft2) namontovaných na streche prepravného kontajnera. Vnútri sa nachádza betónový valec, ktorý akumuluje teplo a poháňa parnú turbínu, ktorá premieňa akumulované teplo na elektrickú energiu. Zariadenie funguje aj po západe slnka. Nie sú potrebné batérie. https://vimeo.com/100742438

Produkt Hectare obsahuje viacero súprav kolektorov, ktoré pokrývajú pôdu s plochou jeden hektár (2,5 akrov), čo je 240-krát väčšia plocha ako v prípade produktu Microgrid. Táto plocha je veľká ako futbalové ihrisko alebo ihrisko na americký futbal.

Oba produkty uchovávajú a premieňajú slnečné teplo na elektrickú energiu. Microgrid disponuje elektrickým výkonom 2 kW, zatiaľ čo elektrický výkon produktu Hectare je 400 kW. Pre užívateľov tepla obe jednotky zachytávajú a akumulujú teplo: Microgrid (15 kW) a Hectare (3 MW).

Teplo môže poháňať klimatizáciu, čistiť vodu alebo sa môže využiť pre priemyselné potreby. Chladiace zariadenia poháňané teplom vyrábajú ľad a chladia budovy. Spoločnosť Focused Sun spolupracuje s Purdueovou univerzitou na vývoji vylepšeného odsoľovania. Teplo ohrieva budovy a spracováva potraviny a textílie. Teplo sa tiež využíva pri ťažbe ropy, ťažbe minerálov rozpustných vo vode ako aj pri ekologickej produkcii vodíka a grafénu.

Oba produkty sa vyrábajú v malých továrňach s 5 až 50 pracovníkmi a môžu sa vyrábať kdekoľvek na svete. Spoločnosť Focus Sun udeľuje továrňam na výrobu zariadení Microgrid a Hectare licenciu na túto technológiu Továrne fungujú ako franšízové reťazce, ktoré zabezpečujú dostupnosť a prístupnosť na celom svete. Franšízoví inžinieri sú vyškolení v našom školiacom stredisku v Novom Mexiku v USA.

Pridajte sa k spoločnosti Focused Sun pri revolučnom rozvoji výroby čistej energie a ponúknite udržateľné riešenia pre každého a všade.

Focused Sun

2030 W. Hadley Ave., Las Cruces, New Mexico, USA 88007

PH +1 (575) 525-5667

bshawnbuckley@gmail.com

www.focused-sun.com

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2293263/Focused_Sun.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2293264/Focused_Sun_2.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring