OTS: Spoločnosť Goodman expanduje s novým partnerom, spoločnosťou WTORRE...

TASR, 27. novembra 2012 11:00

OTS: Spoločnosť Goodman expanduje s novým partnerom, spoločnosťou WTORRE, do Brazílie

SYDNEY 27. novembra (TASR-OTS) (PRNewswire) - Skupina Goodman oznámila uzatvorenie Joint Venture (Joint Venture alebo JV) so skupinou WTORRE, jednou z popredných brazílskych spoločností zaoberajúcich sa developerstvom a výstavbou priemyselných skladovacích priestorov, logistických centier a komerčných nehnuteľností. Joint Venture s rovnomernou účasťou oboch spoločností 50 : 50 bude mať za úlohu výstavbu popredných logistických a priemyselných objektov na kľúčových trhoch po celej Brazílii.

Danny Peeters, generálny riaditeľ pre kontinentálnu Európu (CEO Continental Europe) spoločnosti Goodman, sa stane jedným z dvoch zástupcov tejto spoločnosti v predstavenstve nového Joint Venture a zároveň bol s účinnosťou k 1. januáru 2013 menovaný do predstavenstva spoločnosti Goodman ako výkonný riaditeľ (Executive Director). Na pozícii výkonného riaditeľa pre kontinentálnu Európu (Managing Director Continental Europe) bol tak novo menovaný Philippe Van der Beken. Menovaním získal na starosť aktivity spoločnosti Goodman v rámci celej kontinentálnej Európy a je priamo zodpovedný Dannymu Peetersovi.

"Nízka dostupnosť neobsadených priestorov a nedostatočná ponuka na hlavných trhoch prináša skvelú príležitosť na expanziu na brazílsky trh. Veríme, že celosvetová zákaznícka sieť spoločnosti Goodman v kombinácii so znalosťou miestnych pomerov spoločnosti WTORREL zvýši dopyt poskytovateľov logistických služieb, obchodných a výrobných spoločností po našich projektoch, a to predovšetkým v odvetví rýchloobrátkového spotrebného tovaru a v automobilovom priemysle," povedal Danny Peeters.

Zhrnutie

· Založenie nového Joint Venture WT Goodman v Brazílii, zaoberajúceho sa výstavbou skladových a priemyselných objektov, do ktorého v rovnakom pomere 50 : 50 investovali spoločnosti Goodman a WTORRE; · Tím ľudí s veľmi bohatými skúsenosťami, kombinácia znalostí miestnych pomerov a logistických schopností spoločnosti WTORRE s celosvetovou zákazníckou základňou a odbornými znalosťami správy fondov spoločnosti Goodman; · Investičná stratégia poháňaná novou výstavbou so zameraním na popredné logistické a priemyselné objekty, s cieľom svojimi dokončenými projektmi plne vyhovieť investičnému dopytu globálnych investičných partnerov spoločnosti Goodman; a · Spoločnosť WTORRE prinesie štyri existujúce developerské lokality, dve v Sao Paule a dve v Riu de Janeiro, s celkovou výmerou 850 000 m2 prenajímateľnej plochy (Gross Lettable Area – GLA) a odhadovanou hodnotou pri dokončení 1,1 miliardy USD (858 miliónov eur).

Strategické dôvody

S počtom 195 miliónov obyvateľov a rozrastajúcou sa strednou triedou je Brazília jednou z najrýchlejšie rastúcich ekonomík na svete. Investorov láka predovšetkým ekonomický trhový rast a stabilné geopolitické prostredie.

Brazílsky trh s priemyselnými nehnuteľnosťami je stále veľmi roztrieštený s pretrvávajúcimi investičnými obmedzeniami. To so sebou prináša neopakovateľnú príležitosť získať kľúčové logistické oblasti, realizovať na nich výstavbu a v podobe nových investičných príležitostí tieto oblasti ponúknuť svetovým aj miestnym klientom, a to v spolupráci s našimi globálnymi investičnými partnermi, ktorí spolu so spoločnosťou Goodman chcú v Brazílii investovať.

"Expanzia na brazílsky trh ďalej zlepší našu pozíciu jednej z najväčších svetových skupín zaoberajúcich sa developerskou činnosťou v oblasti logistiky. Popri spravovanom majetku v hodnote 20 miliárd USD [16,3 miliárd eur] v Ázii, Tichomorí a v Európe a nedávnej expanzii do Severnej Ameriky znamená pre nás vstup na brazílsky trh s jednou z najrýchlejšie rastúcich ekonomík na svete ďalšie rozšírenie našej operačnej ponuky služieb zákazníkom a investičným partnerom po celom svete," povedal pán Goodman.

Spoločnosť WTORRE, ktorú v roku 1981 založil Walter Torre Junior, predseda predstavenstva, má na svojom konte výstavbu 211 projektov kancelárskeho, obchodného aj priemyselného typu, s celkovou výmerou viac než 5 miliónov m2. Spoločnosť WTORRE je kľúčovým hráčom na trhu, ponúkajúcim inovatívne riešenie v oblasti inžinierstva, nehnuteľností a dopravnej dostupnosti. Dokončila 74 logistických developerských objektov, z ktorých väčšina bola postavená zákazníkovi priamo na mieru, a zrealizovala veľa ďalších projektov, vrátane centrály spoločnosti Santander v Sao Paule, lodenice Rio Grande s najväčším suchým prístaviskom na severnej pologuli a nové centrály spoločnosti Petrobas v Riu de Janeiro, ktorá je so svojimi 100 000 m2 najrozľahlejšou kancelárskou budovou v Brazílii. Medzi zákazníkov spoločnosti WTORRE patria spoločnosti Carrefour, Nestle, Walmart, Volkswagen a Unilever.

Joint Venture

Nový spoločný podnik – joint venture – ponesie názov WT Goodman. Kombinuje v sebe skúsenosti spoločnosti Goodman ako jedného z popredných správcov priemyselných objektov a komerčných priestorov s bohatou škálou zákazníkov a investičných partnerov po celom svete a silnou trhovou pozíciou spoločnosti WTORRE a jej schopnosti týkajúce sa výstavby logistických centier v Brazílii.

Po vykonaní rozsiahlej právnej previerky (due diligence) je spoločnosť Goodman potešená, že sa spoločnosť WTORRE stáva jej novým partnerom, keďže má etablovanú základňu, miestne kontakty, dobrú povesť, odborné znalosti a disponuje vynikajúcimi developerskými schopnosťami. Pre úspech expanzie skupiny Goodman do celého sveta je kľúčové práve nájdenie lokálneho partnera, ktorý má k dispozícii potrebné prostriedky a znalosti. Zamestnanci oboch spoločností budú v rámci Joint Venture spoločne predstavovať optimálnu zmes znalostí miestnych pomerov a globálnych skúseností s prevádzkou a dodržiavaním predpisov," dodal pán Goodman.

Štvorčlenné predstavenstvo tejto Joint Venture bude jednohlasne rozhodovať o všetkých hlavných otázkach a každá spoločnosť v ňom bude mať dvoch zástupcov – spoločnosť WTORRE bude zastupovať predseda predstavenstva Walter Torre a generálny riaditeľ Paul Remy a za spoločnosť Goodman bude v predstavenstve zasadať Greg Goodman a Danny Peeters.

Výkonným riaditeľom WT Goodman bol menovaný Cesar Nasser. Má za sebou 16 rokov skúseností na finančných trhoch a trhoch s nehnuteľnosťami, vrátane piatich rokov na pozícii výkonného riaditeľa v spoločnosti RB Capital, jednej z najväčších spoločností zaoberajúcich sa sekuritizáciou a investovaním do nehnuteľností v Brazílii. Cesar Nasser má vďaka svojim schopnostiam a potrebným skúsenostiam ideálne predpoklady pre úspešné vedenie Joint Venture WT Goodman.

"Založenie Joint Venture WT Goodman je pre obe spoločnosti skvelým krokom vpred a mám radosť z množstva nových možností, ktoré to obom vedúcim spoločnostiam otvára. Skupina WTORRE aj skupina Goodman prinášajú do tohto partnerstva množstvo nových podnetov a ja sa teším na to, ako ich spolu s novým tímom dokážeme využiť," uviedol Walter Torre, predseda predstavenstva skupiny WTORRE.

Investičná stratégia a zaistenie developerských pozemkov

Obe spoločnosti, Goodman i WTORRE, sa na vlastnom kapitále Joint Venture zúčastňujú rovnakým dielom, t. j. 50/50, a tento pomer bude zachovaný aj pri rozdeľovaní zisku. Spoločnosť WTORRE dá k dispozícii svoje pozemky na priemyselnú výstavbu a skupina Goodman bude hradiť investičné výdavky až do výšky 341 miliónov R$ (130 miliónov eur). Joint venture sa bude usilovať o výstavbu popredných logistických a priemyselných centier so snahou prispieť tak k priemyselným investičným partnerstvám, majúcim podporu globálnych investičných partnerov spoločnosti Goodman.

Úvodné portfólio tvoria štyri lokality s celkovou výmerou 850 000 m2 a odhadovanou hodnotou pri dokončení 1,1 miliardy USD (858 miliónov eur) – Cajamar a Itupeva v Sao Paule a International Business Park (IBP) a Nova India v Riu de Janeiro. Všetky štyri objekty sa nachádzajú v už existujúcich priemyselných zónach v blízkosti hlavnej infraštruktúry a majú byť využívané ako veľké skladiskové priestory pre jednotlivých záujemcov alebo ako objekty pre viacero menších záujemcov. Výstavba infraštruktúry v lokalitách Cajamaru a v IBP sa začne každú chvíľu, výstavba v oblasti Itupeva a v Nova India je naplánovaná na začiatok roku 2013.

Pre viac informácií navštívte www.wtgoodman.com.

Ak máte záujem o ďalšie informácie, kontaktujte:

Goodman

Majella O Doherty

Manažérka pre komunikáciu

Tel + 32 2 263 4068

Majella.odoherty@goodman.com

WTORRE

José Carlos Pegorim

+55 (11) 3529-3495 and +55 (11) 9-9149-1727

jcpegorim@mvl.com.br

Ricardo Levy

+55 (11) 3529-3472 and +55 (11) 9-7663-0894

ricardo.levy@mvl.com.br

O skupine Goodman

Pre viac informácií o skupine Goodman, prosím navštívte: www.goodman.com.

O skupine WTORRE

Pre viac informácií o skupine WTORRE Group, prosím navštívte: www.wtorre.com.br.

ZDROJ: Goodman Group

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring