OTS: Spoločnosť GZS oznamuje celosvetové spustenie projektu Hemaglobal™ EHR...

TASR, 3. apríla 2013 11:16

OTS: Spoločnosť GZS oznamuje celosvetové spustenie projektu Hemaglobal™ EHR, riešenia pre registre pacientov s hemofíliou a chorobami spôsobujúcimi nadmerné krvácanie Softvér WebTracker-Hemophilia, ktorý sa využíva ako národná informačná infraštruktúra, získal nový názov HemaGlobal, ktorým sa bude označovať na zahraničných trhoch

SAN FRANCISCO, 3. apríl 2013 (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť GZS, Inc., líder v oblasti elektronických systémov na správu lekárskych záznamov a informácií podľa konkrétnych chorôb a podmienok (Electronic Medical Records/Electronic Health Records (EMR/EHR)), ako aj softvérových riešení týkajúcich sa registrov pacientov, dnes oznámila celosvetové spustenie svojho riešenia WebTracker-Hemophilia™ EHR, riešenia pre registre pacientov, ktoré sa bude používať pod novým názvom HemaGlobal™.

Spustenie HemaGlobal umožňuje vôbec prvé uskutočnenie výsledných štúdií z globálneho hľadiska. Systém EMR/EHR pre registre pacientov sa používa prakticky vo všetkých nemocniciach v USA, ktoré sa zaoberajú liečbou hemofílie v prípade krvácajúcich chorôb a porúch pri zrážaní krvi a tiež na ohlasovanie vysoko kvalitných údajov Centrám na kontrolu a prevenciu chorôb (Centers for Disease Control and Prevention (CDC)).

HemaGlobal je kompletný systém EMR/EHR pre registre pacientov ponúkajúci stabilnú, škálovateľnú platformu na integráciu údajov z rôznych zdrojov, ako sú lekárne, laboratóriá, kliniky a archívy záznamov, spolu so štandardnými  formátmi v odvetví a populárnymi aplikáciami front office, ako aj aplikáciami centrálneho počítača s konektivitou pre rozhranie HL-7.

HemaGlobal je vysoko bezpečné webové riešenie, ktoré sa môže používať priamo na internete alebo súkromných intranetových sieťach, Je určené pre vládne agentúry, ministerstvá zdravotníctva, mimovládne organizácie, univerzity, liečebné centrá a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti na celom svete.

"Na základe dlhoročnej blízkej spolupráce s lekármi a univerzitami pri vývoji EHR registra pacientov trpiacich krvácajúcimi ochoreniami tu v USA s radosťou a nadšením rozširujeme náš úspech do celého sveta a skutočne dúfame, že budeme môcť celosvetovo uplatniť naše skúsenosti s týmto riešením," povedal Dan Davis, generálny riaditeľ spoločnosti GZS, Inc. "Máme šťastie, že sme našli priemyselný odbor, ktorý podporuje snahy o modernizáciu a štandardizáciu aplikácií EHR pre registre pacientov v globálnom meradle."

Americké konzorcium liečebných centier pre hemofíliu využíva systém EHR pre registre pacientov ako národnú informačnú infraštruktúru na tvorbu a predkladanie správ o dohľade do centrálneho systému na zhromažďovanie údajov (Universal Data Collection (UDC)) vedený organizáciou CDC. Systém sa používa aj na zasielanie údajov do MCHB databázy s informáciami o hemofílii pre matky a deti (Hemophilia Data Set to Maternal and Child Health), Healthy People 2020 a tiež hlásenia o nežiaducich reakciách Americkému úradu na schvaľovanie liečiv a potravín (U.S. Food and Drug Administration (FDA)).

Platforma HemaGlobal zahŕňa široké spektrum chorôb s krvácaním a poruchami zrážanlivosti krvi vrátane von Willebrandovej choroby, vrodenej afibrinogenémie, Glanzmannovej trombasténie, Bernard-Soulierovho syndrómu, hemofílie a chorôb vyplývajúcich z nedostatku ostatných faktorov regulujúcich zrážanlivosť krvi.

HemaGlobal uľahčuje zariadeniam zaoberajúcim sa liečbou hemofílie zlepšiť organizáciu, analýzu a správu informácií o pacientoch s využitím štandardizovaného názvoslovia. Stanovuje bezpečnú a včasnú výmenu údajov, ktorá umožňuje lekárom eliminovať tradičné IT a procesné úzke miesta pri zdieľaní informácií o pacientoch s členmi tímov z rôznych odborov. Užívateľské rozhranie je intuitívne a vyžaduje trošku viac než základné počítačové zručnosti.

O spoločnosti GZS

Na začiatku 80. rokov vyhlásila organizácia CDC San Francisco za "východzí bod" v boji proti AIDS. Prevzali sme označenie "Ground Zero Software" a v roku 1993 sme spustili aplikáciu *Lab Tracker™ pre HIV, ktorá bola naším prvým systémom pre elektronické vedenie zdravotníckych záznamov (EMR).

Odvtedy je spoločnosť GZS priekopníkom a vodcom vo vývoji softvérových riešení elektronických systémov na správu lekárskych záznamov a informácií podľa konkrétnych chorôb a podmienok EMR/EHR pre zdravotnícky priemysel na celom svete. Aktuálne portfólio produktov spoločnosti zahŕňa softvérové riešenia zamerané na hemofíliu a ochorenia krvi, rázštepy chrbtice (Spina Bifida) a ďalšie produkty prispôsobené konkrétnym chorobám a podmienkam. Spoločnosť GZS disponuje širokou zákazníckou základňou, do ktorej patria univerzity, vládne i mimovládne organizácie, farmaceutické firmy, spoločnosti pôsobiace v oblasti diagnostiky a poskytovania zdravotníckych služieb všetkých veľkostí v USA, Južnej Amerike a Afrike.

www.HemaGlobal.com, info@hemaglobal.com

Projekt *Lab Tracker-HIV získala v decembri 2009 spoločnosť Virco Labs, Inc. (dnes Janssen Diagnostics, Inc.). HemaGlobal™ a HemoGlobal™ sú registrované ochranné známky firmy Ground Zero Software, Inc.

Kontakt

John Hollis

odd. firemnej komunikácie GZS

+1-760-327-2333

www.hemaglobal.com

info@hemaglobal.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk zsl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring