OTS: Spoločnosť Harris Corporation nadviazala spoluprácu s BT ...

TASR, 7. novembra 2013 16:39

OTS: Spoločnosť Harris Corporation nadviazala spoluprácu s BT s cieľom zlepšiť prepojenie zdravotnej a sociálnej starostlivosti vo Veľkej Británii Hlavné body: · Spoločnosť Harris sa stane poskytovateľom komunikačného portálu spoločnosti BT. · Organizácie zaoberajúce sa poskytovaním zdravotnej a sociálnej starostlivosti budú prepojené klinickou integračnou platformou spoločnosti. · Cieľom je vytvoriť účinnejšiu, výkonnejšiu a prepojenejšiu komunitu v oblasti zdravotnej starostlivosti.

MELBOURNE, Fla. & WASHINGTON 7. novembra (TASR-OTS) -(BUSINESS WIRE)-- Harris Corporation (NYSE:HRS), nadnárodná spoločnosť zaoberajúca sa komunikáciou a informačnými technológiami, získala od spoločnosti BT, jedného z najväčších poskytovateľov komunikačných služieb a riešení na svete, zákazku na dodávku klinických portálov pre organizácie zaoberajúce sa zdravotnou a sociálnou starostlivosťou pod správou Národnej zdravotnej služby NHS vo Veľkej Británii a v širšom verejnoprávnom sektore.

Spoločnosť Harris napojí svoju klinickú integračnú platformu na infraštruktúru a ďalšie komponenty spoločnosti BT s cieľom zlepšiť prepojenosť jednotlivých poskytovateľov zdravotnej a sociálnej starostlivosti v rámci NHS. Toto integrované riešenie umožní poskytovateľom služieb a pacientom prístup k informáciám v existujúcich systémoch s cieľom dosiahnuť lepšiu optimalizáciu starostlivosti o pacienta a lepšiu kontrolu nákladov.

"Pacienti a poskytovatelia služieb po celej Veľkej Británii musia riešiť problémy so zdieľaním a koordináciou informácií medzi rôznymi systémami zdravotnej a sociálnej starostlivosti," povedal Dr Vishal Agrawal, prezident divízie zdravotníckych riešení Harris Healthcare Solutions. „Naša klinická integračná platforma prinesie v spojení s riešeniami spoločnosti BT prepojenie zdravotníckych informácií v rámci celej siete zariadení NHS.„

Klinická integračná platforma spoločnosti Harris v sebe spája prispôsobiteľné intuitívne webové portály s robustným systémom zabezpečenia, pričom ponúka jedno prístupové miesto pre pacientov aj pre poskytovateľov starostlivosti. Správcovský systém tejto platformy monitoruje celú starostlivosť o pacienta a súčasne používateľom umožňuje posielať a dostávať pravidelné zabezpečené hlásenia a súkromné správy s elektronickými lekárskymi záznamami.

„Sme radi, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou Harris a ponúknuť pacientom možnosť informovanosti o ich zdravotnej starostlivosti nielen vo Veľkej Británii, ale aj v celosvetovom meradle. Vďaka tomu, že toto riešenie je neoddeliteľnou súčasťou platformy spoločnosti BT, sa môžeme spoločne sústrediť na zlepšovanie kvality zdravotnej starostlivosti pri súčasnom znižovaní nákladov,„ povedal Ian Dalton, prezident zdravotníckej divízie BT Global Health. „Naším spoločným cieľom je pomôcť organizáciám zaoberajúcim sa poskytovaním zdravotnej a sociálnej starostlivosti vytvoriť účinnejšiu a prepojenejšiu komunitu a nový štandard zdravotnej starostlivosti.„

Spoločnosť Harris je uznávanou jednotkou v oblasti klinickej konektivity, spolupráce a bezpečnostných riešení, ktorá ponúka rad komplexných produktov, vrátane vlastnej IT infraštruktúry a jej správy, sledovanie toku klinických dát, analytické systémy, systémy na výmenu zdravotníckych informácií a informácií zo zobrazovacích metód. Riešenia spoločnosti Harris zlepšujú kvalitu, bezpečnosť a účinnosť zdravotnej starostlivosti a súčasne znižujú náklady a zaisťujú správny tok informácií zabezpečenou formou, ktorá chráni osobné údaje. Vďaka tomu sa tieto informácie dostávajú včas do rúk správnych osôb, na správny prístroj a do správneho zdravotníckeho zariadenia.

O spoločnosti BT Spoločnosť BT je jedným z popredných svetových poskytovateľov komunikačných služieb a riešení, ktorý poskytuje svoje služby zákazníkom vo viac než 170 krajinách sveta. Medzi jej hlavné činnosti patrí celosvetové poskytovanie sieťových služieb v oblasti IT, poskytovanie miestnych, národných a medzinárodných telekomunikačných služieb zákazníkom, a to ako doma či v práci, tak aj pri cestovaní. Spoločnosť ďalej ponúka širokopásmové dátové služby, internetové produkty a služby a produkty a služby pre pevné/mobilné telefónne linky. Spoločnosť BT podniká v štyroch hlavných segmentoch: BT Global Services (globálne služby), BT Retail (maloobchod), BT Wholesale (veľkoobchod) a Openreach (otvorené služby). Za daňový rok končiaci 31. marcom 2013 dosiahli tržby firmy BT Group 18,103 miliardy libier. Zisk pred zdanením dosiahol sumu 2,315 miliardy libier. Spoločnosť British Telecommunications plc (BT) je stopercentne vlastnenou dcérskou spoločnosťou BT Group PLC a zahŕňa takmer všetky podniky a aktíva spoločnosti BT Group. Spoločnosť BT Group plc je kótovaná na burzách v Londýne a New Yorku. Spoločnosť BT Group plc je kótovaná na burzách v Londýne a New Yorku.

O spoločnosti Harris Corporation Harris je nadnárodná spoločnosť zaoberajúca sa poskytovaním komunikačných a informačných technológií. Má zákazníkov z radov štátnych úradov i firiem vo viac ako 125 krajinách sveta. Firma sídli v Melbourne (Florida) a jej ročné tržby dosahujú zhruba 5 miliárd dolárov. Spoločnosť zamestnáva okolo 14 tisíc zamestnancov, vrátane 6 tisíc technických a vedeckých pracovníkov. Harris sa venuje vývoju špičkových komunikačných produktov, systémov a služieb pod značkou assured communications®. Ďalšie informácie o spoločnosti Harris Corporation získate na adrese harris.com.

Kontakty Eileen Cassidy Rivera, 703-610-4216 Harris Healthcare Solutions eileen.rivera@harris.com alebo Jim Burke, 321-727-9131 Harris Corporation jim.burke@harris.com

Zdroj: Harris Corporation

UPOZORNENIE:

Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš jk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring