OTS: Spoločnosť Huawei dokončila integráciu siete GSM-R od viacerých...

TASR, 16. augusta 2013 9:50

OTS: Spoločnosť Huawei dokončila integráciu siete GSM-R od viacerých dodávateľov pre projekt ETCS L2 vysokorýchlostnej železničnej trate EKB v Turecku

Šanghaj 15. augusta (TASR-OTS)(PRNewswire) – Spoločnosť Huawei, popredný svetový poskytovateľ riešení v oblasti informačných a komunikačných technológií (ICT), dnes oznámila úspešné dokončenie kompletného súboru testov interoperability GSM-R (IOT) so základnou sieťou Nokia Siemens Networks (NSN) a subsystému základňových staníc spoločnosti Huawei pre projekt tureckej siete GSM-R na vysokorýchlostnej železničnej trati EKB. Dokončenie integrácie siete GSM-R od viacerých dodávateľov je dôležitým míľnikom pre projekt trate Eskisehir-Alayunt-Kutahya-Balikesir (EKB) Európskeho systému riadenia železničnej dopravy (ERTMS). Spoločnosť Alstom, popredný svetový dodávateľ systémov, zariadení a služieb v sektore železničnej dopravy, oslovila práve spoločnosť Huawei, aby navrhla a implementovala telefonické komponenty a komponenty siete GSM-R tohto projektu. Táto integrovaná sieť GSM-R od viacerých dodávateľov bude najnovším predvedením úspešného testovania a implementácie zariadení GSM-R spoločnosti Huawei na svetovom trhu sietí GSM-R.

GSM-R je celosvetovo uznaný systém bezdrôtovej komunikácie používaný železnicami na bezpečné poskytovanie hlasových a dátových služieb medzi obsluhou vlaku, pozemným personálom a personálom mimo trate. Prísne špecifikácie sietí GSM-R a predpisy týkajúce sa zariadení umožňujú železniciam po celom svete vybudovať systémy od viacerých dodávateľov, akým je napríklad nový plne integrovaný systém pre vysokorýchlostnú trať EKB.

Vysokorýchlostná trať EKB pozostáva z veľkého počtu sieťových prvkov od rôznych dodávateľov pre ich špeciálne dizajny, ktoré dokonale vyhovujú potrebám projektu. "Vďaka stabilným špecifikáciám rozhrania GSM-R je možné takéto siete zrealizovať, navyše kontrolovaným a časovo výhodným spôsobom. Projekt Eskisehir-Alayunt-Kutahya-Balikesir v Turecku je ďalším príkladom, v rámci ktorého sa normy GSM-R, skúšobné špecifikácie a zverejnené skúšobné katalógy GSM-R preukázali ako tie správne nástroje na zabezpečenie obchodnej ziskovosti riešení sietí GSM-R od viacerých dodávateľov," povedal pán Erhan Yavuzarslan, projektový manažér spoločnosti Huawei Turecko.

Najnovšie úspešné dodanie zariadení od viacerých dodávateľov spoločnosťou Huawei odzrkadľuje dlhodobú angažovanosť v oblasti výskumu a vývoja v spoločnosti zameraného na dopravu. Inovácie stojace za touto technológiou boli takisto podrobené celému radu prísnych interných a externých kontrol a skúšok integrácie vykonaných v spolupráci s externými dodávateľmi, zákazníkmi spoločnosti Huawei z oblasti železníc a prostredníctvom nezávislých skúšobných inštitúcií, ako napríklad Lloyds a TUV, ktoré mali zaistiť úplnú zhodnosť so špecifikáciami EIRENE.

Spoločnosť Huawei je dlhoročným prispievateľom v oblasti vývoja zariadení pre siete GSM-R od viacerých dodávateľov. Od roku 2005 stála za intenzívnymi kampaňami na zaistenie interoperability v spolupráci s kľúčovými globálnymi hráčmi na trhu so zariadeniami GSM-R. Ďalším príkladom je 142 km dlhá trať Guangzhou-Shenzhen-Hongkong, na ktorej vlaky dosahujú rýchlosť 350 km/h. Pre tento projekt spoločnosť Huawei dodala riešenie bezdrôtového vedenia siete GSM-R s kompletnými záložnými systémami a certifikáciou na zaistenie tých najvyšších dizajnových štandardov v rámci komplexných scenárov pokrytia. Subsystém základňových staníc od spoločnosti Huawei skvele spolupracuje s jadrom siete od NSN, pričom spoločne vysokorýchlostným vlakom prevádzkovaným na trati poskytujú služby na úrovni CTCS-3 (nadväzujúcej na ETCS L2).

Turecký projekt s celkovou dĺžkou 464 km bude vybavený systémom riadenia vlakov ETCS L2 od spoločnosti Alstom, vďaka ktorému môže Turecko aj naďalej pokračovať v pôsobivom zavádzaní modernej železničnej komunikačnej siete s lepšou prevádzkovou efektivitou.

Ako etablovaný dodávateľ zariadení GSM-R dosiahla v roku 2012 spoločnosť Huawei 61-percentný podiel na zahraničnom trhu vďaka získaniu nových zákaziek a svojmu riešeniu sietí GSM-R, ktoré bolo do dnešného dňa rozmiestnené na 14.000 km železníc po celom svete.

O spoločnosti Huawei Spoločnosť Huawei je popredným svetovým dodávateľom riešení v oblasti informačných a komunikačných technológií (ICT). Prostredníctvom našej angažovanosti v rámci inovácií zameraných na zákazníka a pevných partnerstiev sme si dokázali vytvoriť všeobecnú konkurenčnú výhodu v oblasti telekomunikačných sietí, zariadení a cloudových služieb. Usilujeme sa o vytvorenie čo najväčšej hodnoty pre telekomunikačných operátorov, podniky a spotrebiteľov prostredníctvom poskytovania výhodných riešení a služieb. Naše produkty a riešenia sú rozmiestnené vo viac ako 140 krajinách a slúžia viac než tretine svetovej populácie.

Viac informácií získate na webovej lokalite spoločnosti Huawei: www.huawei.com

KONTAKT: Frank Mao Huawei +86-21-3890-5313 Maofeixiang@huawei.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk zll

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring