OTS: Spoločnosť Leier otvorila novú betonáreň v štajerskej obci Kirchbach (AT)

TASR, 13. mája 2024 14:08

Bratislava 13. mája (TASR/OTS) - Spoločnosť Leier už dlhé roky pôsobí v niekoľkých európskych krajinách ako výrobca stavebného materiálu. Pre kontinuálne zabezpečovanie kvalitnej výroby je preto dôležité pravidelne všetky závody inovovať podľa aktuálnych potrieb. Skupina Leier sa tentokrát rozhodla modernizovať závod v rakúskej obci Kirchbach.

Za prítomnosti štátnej radkyne MMag.Barbary Eibinger-Miedl, starostu obce Antona Prödla a ďalších čestných hostí sa uskutočnilo v piatok, 26. apríla 2024 slávnostné otvorenie novej betonárne Leier v obci Kirchbach.

Na podujatí sa zúčastnilo viac ako 300 hostí, na ktorých viditeľne zapôsobil nový výrobný závod s moderne vybavenými výrobnými zariadeniami.

Samotný závod bol už v roku 2009 súčasťou skupiny Leier. V roku 2021 padlo rozhodnutie zrekonštruovať ho a zároveň postaviť novú výrobnú halu s novými výrobnými zariadeniami.

Cieľom tohto závodu je vytvoriť v tejto lokalite bezpečné pracovné prostredie pre zamestnancov, ďalej rozšíriť rozmanitosť produktov a zlepšiť kvalitu.

Odkúpili sa priľahlé pozemky a v rekordne krátkom čase sa postavil úplne nový závod. Veľkú časť potrebnej energie nám pokrýva fotovoltický systém na streche haly. Hala je krytá, pracoviská sú moderné s najnovším technickým vybavením. Tovar sa prepravuje výlučne elektrickými vysokozdvižnými vozíkmi. Rekonštrukciou prešlo aj kúrenie, ktoré teraz zabezečujú tepelné čerpadlá. Takto nevznikajú žiadne ďalšie emisie CO2 počas výroby a prevádzky. Celkovo bolo investovaných cca. 17 miliónov eur.

Pomocou moderných výrobných zariadení sa v tomto výrobnom závode budú vyrábať produkty pre záhradnú architektúru (dlažby, platne, obrubníky, plotové prvky), ako aj betónové tvarovky pre stavbu budov (debniace tvarovky, betónové murovacie tvarovky), ďalej produkty na infraštruktúru a spevnenie povrchov (obrubníky, odvodňovacie žľaby, atď.). Prémiové produkty značky Leier Kaiserstein budú vyrábané taktiež v tomto závode.

Už v roku 1965 otvoril zakladateľ spoločnosti Michael Leier predajňu SPAR v Horitschone, čím položil základy úspešného podnikania vedeného rodinnými príslušníkmi. Spoločnosť úspešne pôsobí v rôznych odvetviach na medzinárodnej úrovni. Leier v Rakúsku zamestnáva približne 300 ľudí. Skupina Leier pôsobí v 7 krajinách strednej Európy (Rakúsko, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Slovensko, Chorvátsko a Ukrajina), kde zamestnáva približne 3 000 ľudí. Spoločnosť je 100% v rodinnom vlastníctve, ktorú vedie zakladateľ Michael Leier spolu so svojou dcérou Michaelou a jeho vnúčatami Matthiasom a Thomasom Ebnerom.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring