OTS: Spoločnosť MasterCard uzavrela dohodu o kúpe firmy Provus ...

TASR, 11. októbra 2013 18:06

OTS: Spoločnosť MasterCard uzavrela dohodu o kúpe firmy Provus – ktorá je popredným tureckým nezávislým poskytovateľom platobných riešení Akvizíciou sa posilnia možnosti spoločnosti MasterCard v oblasti spracovania platieb a schopnosť ponúkať služby s pridanou hodnotou v regióne Ak chcete tweetovať túto správu, skopírujte a vložte http://bit.ly/16x5x5F na svoje používateľské meno na Twitteri s identifikátorom #MasterCard

PURCHASE, New York 11. októbra (TASR-OTS) - (BUSINESS WIRE) — Spoločnosť MasterCard (NYSE: MA) dnes oznámila, že uzavrela dohodu o kúpe firmy Provus Bilişim Hizmetleri A. Ş. (ďalej len „Provus“), ktorá je popredným tureckým nezávislým poskytovateľom platobných riešení a spracovania platieb. Táto akvizícia bude stavať na stratégii spoločnosti MasterCard zameranej na zvýšenie jej prítomnosti na rýchlo rastúcich trhoch spracovania platieb a poskytovanie dokonalejších riešení a inovatívnych služieb s pridanou hodnotou obom finančným inštitúciám a klientom v novo vznikajúcom priestore pre predplatené a mobilné platby. Uzavretie tejto transakcie, ktorá je predmetom schválenia regulačných úradov, sa predpokladá vo štvrtom štvrťroku roka 2013.

Zákaznícku základňu spoločnosti Provus, ktorá bola založená v roku 2001 a má sídlo v Istanbule, tvoria finančné inštitúcie, poskytovatelia telekomunikačných služieb a maloobchodníci. Obchodná činnosti firmy Provus v oblasti platobných riešení zahŕňa spravovanie platieb vydavateľa a nadobúdateľa, predplatené riešenia a služby súvisiace so spracovaním transakcií prostredníctvom bankomatov.

V komentári k akvizícii Javier Perez, prezident MasterCard Europe, povedal: „Akvizícia firmy Provus umožňuje spoločnosti MasterCard pokračovať vo vývoji inovatívnych riešení s cieľom pridať hodnotu pre našich zákazníkov a zvyšuje našu prítomnosť na trhu spracovania platieb v Európe. Turecko je naďalej veľmi vzrušujúcim a rastúcim trhom a táto akvizícia predstavuje dôležitú platformu, ktorá nám umožní nielen slúžiť zákazníkom lokálne, ale aj naďalej dodávať inovatívne platobné riešenia v celom regióne.“

Tunc Dasar, generálny riaditeľ spoločnosti Provus, povedal: „Dnešné oznámenie predstavuje novú vzrušujúcu kapitolu našej obchodnej činnosti, v rámci ktorej dodávame najmodernejšie platobné riešenia a služby v oblasti spracovania platieb pre tradičných aj netradičných zákazníkov v Turecku. Tešíme sa, že sa pre budúcnosť stávame súčasťou rodiny MasterCard a zameriame sa na poskytovanie inovácií v oblasti platobných riešení a spracovania platieb pre čo najširší okruh klientov.“

Podmienky transakcie neboli zverejnené.

O spoločnosti MasterCard:

MasterCard MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je technologická spoločnosť v globálnom odvetví platieb. Prevádzkujeme najrýchlejšiu sieť spracovania platieb na svete, ktorá spája spotrebiteľov, finančné inštitúcie, obchodníkov, vlády a podniky vo viac ako 210 krajinách a oblastiach. Vďaka produktom a riešeniam spoločnosti MasterCard sú každodenné obchodné činnosti – ako nakupovanie, cestovanie, prevádzkovanie podniku a riadenie financií – pre každého jednoduchšie, bezpečnejšie a účinnejšie. Sledujte nás na Twitteri @MasterCardNews, zapojte sa do diskusie na Cashless Pioneers Blog a prihláste sa na subscribe, ak chcete odoberať naše novinky na Engagement Bureau.

Výhľadové vyhlásenia:

Vyhlásenia v tejto tlačovej správe, ktoré nie sú historickými faktami, vrátane vyhlásení o plánoch, stratégiách, presvedčeniach a očakávaniach spoločnosti MasterCard sú výhľadové a sú v súlade s ustanoveniami o „bezpečnom prístave“ stanovenými v zákone o reforme vedenia sporov vo veci cenných papierov súkromných firiem z roku 1995. Výhľadové vyhlásenia sú vyjadrené len k dátumu, kedy boli vykonané. Preto s výnimkou prebiehajúcich povinností spoločnosti podľa amerických federálnych zákonov o cenných papieroch spoločnosť nemá v úmysle aktualizovať ani inak revidovať informácie o očakávanom vývoji tak, aby odrážali skutočné výsledky hospodárenia, zmeny finančnej situácie, zmeny v oblasti odhadov, očakávaní a predpokladov, zmeny všeobecných ekonomických alebo priemyselných podmienok či iné okolnosti vzniknuté a/alebo existujúce od vyhotovenia tejto tlačovej správy alebo v reakcii na vznik neočakávaných udalostí. Tieto výhľadové vyhlásenia zahŕňajú bez obmedzenia vyhlásenia týkajúce sa schopnosti spoločnosti: - získať súhlas regulačných orgánov na účely uzatvorenia transakcie vo štvrtom štvrťroku 2013 a - pokračovať v rozširovaní svojej prítomnosti na trhu spracovania platieb v Európe, slúžiť zákazníkom na mieste a poskytovať inovatívne platobné riešenia v celom regióne.

Skutočné výsledky sa môžu zásadne odlišovať od týchto výhľadových vyhlásení pre množstvo dôvodov, vrátane tých, ktoré sú uvedené v podaniach pre Komisiu USA pre cenné papiere a burzu (Securities and Exchange Commission – SEC), vrátane výročnej správy spoločnosti na formulári 10-K za rok, ktorý skončil 31. decembra 2012, štvrťročnej správy spoločnosti na formulári 10-Q a aktuálnych správ na formulári 8-K, ktoré boli podané Komisii pre cenné papiere a burzu v priebehu roka 2013, rovnako ako pre dôvody vrátane ťažkostí, omeškaní alebo neschopnosti spoločnosti dosiahnuť jej strategické iniciatívy uvedené vyššie. Faktory iné než uvedené vyššie by mohli spôsobiť, že výsledky spoločnosti sa budú podstatne líšiť od očakávaných výsledkov.

Kontakty Pre médiá: MasterCard Chris Monteiro, +1-914-249-5826 vedúci pracovník úseku komunikácie chris_monteiro@mastercard.com alebo MasterCard pre Európu Rose Beaumont, +32 2 352 52 35 alebo +44 (0) 20 7557 5199/+ 44 (0) 7956 309 550 (mobil) vedúci viceprezident pre komunikáciu rose_beaumont@mastercard.com alebo MasterCard pre Turecko Selin Semigolu, +90-212-351-9900 manažér pre komunikáciu selin_semigolu@mastercard.com alebo pre investorov: MasterCard Barbara Gasper, +1-914-249-4565 výkonná viceprezidentka pre vzťahy s investormi investor_relations@mastercard.com

Zdroj: MasterCard

Túto tlačovú správu si môžete pozrieť on-line na adrese: http://www.businesswire.com/news/home/20131009006027/en

UPOZORNENIE:

Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring