OTS: Spoločnosť Mori Building oslavuje oficiálne ...

TASR, 27. novembra 2023 10:10

OTS: Spoločnosť Mori Building oslavuje oficiálne spustenie výstavby Azabudai Hills

Mestská revitalizácia vytvára novú štvrť svetovej úrovne v srdci Tokia

Mesto v meste, kde môžu ľudia žiť, pracovať a zabávať sa v pešej vzdialenosti

Prevažujúci dôraz na „Green & Wellness“ s 24 000 m2 sviežej zelene

Prvotriedna poloha a integrované funkcie posilňujú medzinárodnú konkurencieschopnosť Tokia

Tokyo 27. Novembra (TASR/OTS) – (BUSINESS WIRE) – Spoločnosť Mori Building Co., Ltd., popredný japonský developer mestskej krajiny, dnes oficiálne otvorila Azabudai Hills, komplex so zmiešaným využitím a novú štvrť svetovej úrovne v centre Tokia. Azabudai Hills, ktorý zahŕňa koncept „modernej mestskej dediny – Green & Wellness“, je prírodná dominanta s integrovanými mestskými funkciami vrátane špičkového obchodného centra, obytných, maloobchodných, kultúrnych, zdravotníckych zariadení, vzdelávacích inštitúcií a veľkého otvoreného priestoru plného sviežej zelene, ktorý spája ľudí.

Víziou spoločnosti Mori Building pre Azabudai Hills je stať sa štandardnou komunitou 21. storočia „Green & Wellness“, kde ľudia žijú v harmónii s prírodou. Azabudai Hills sa rozprestiera na ploche približne 8,1 hektára a má celkovú podlahovú plochu približne 861 700 m, vrátane 214 500 m kancelárskych priestorov, 24 000 m zelene, 1 400 bytových jednotiek, 122 hotelových izieb a približne 150 maloobchodných predajní a reštaurácií. Mori JP Tower sa týči do výšky 330 metrov, čím sa stáva najvyššou budovou v Japonsku. Táto prepracovaná štvrť „mesta v meste“ bude po úplnom obsadení hostiť približne 20 000 kancelárskych pracovníkov a 3 500 obyvateľov a očakáva sa, že ročne privíta 30 miliónov návštevníkov.

„Spoločnosť Mori Building sa venuje vytváraniu a podpore vitality miest prostredníctvom rozsiahlych projektov prestavby miest,“ povedal Shingo Tsuji, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Mori Building Co., Ltd. „V priebehu rokov naďalej predvídame smerovanie budúcich miest v súvislosti s vývojom spoločnosti. Veľké mestá na celom svete prešli v posledných rokoch obrovskými zmenami. Sme presvedčení, že to, čo ľudia chcú od mestského bývania v budúcnosti, je mať prístup k integrovaným funkciám a zároveň mať možnosť žiť v harmónii s prírodou, budovať vzťahy s ostatnými a užívať si fyzickú a duševnú pohodu. Chceli sme vytvoriť štvrť, ktorá by tieto hodnoty stelesňovala v srdci Tokia. Azabudai Hills demonštruje našu víziu ,Green & Wellness‘ pre mestský život, ako aj našu ambíciu prispieť k medzinárodnej konkurencieschopnosti Tokia.“

Dizajn inšpirovaný Green & Wellness

Azabudai Hills stelesňuje víziu modernej mestskej dediny spoločnosti Mori – Green & Wellness, obrovský otvorený priestor plný sviežej zelene, ktorý spája ľudí a vytvára novú komunitu v centre Tokia.

Architektonický návrh Azabudai Hills sa začal načrtnutím pohybu ľudí a plynulého obrazu krajiny s verejným námestím Central Green. Potom sa zvažovali miesta pre výškové veže, ktoré by umožnili ich splynutie so sviežou zeleňou. Je to opak tradičného prístupu, keď sa budovy umiestňujú ako prvé.

Použitie kompaktných výškových budov navyše umožnilo vytvoriť v oblasti veľké množstvo zelene. Agregáciou mnohých malých pozemkov a následnou výstavbou troch mrakodrapov na tomto mieste vytvorila spoločnosť Mori Building obrovský otvorený priestor plný zelene na úrovni terénu. Toto je základ konceptu vertikálneho záhradného mesta, ktorý spoločnosť Mori Building v priebehu rokov realizovala vo svojich ikonických projektoch vrátane ARK Hills, Roppongi Hills a Toranomon Hills.

Azabudai Hills približuje ľuďom prírodu vďaka približne 320 rôznorodým druhom rastlín, ktoré v každom ročnom období premieňajú priestor. Na svahovitej zelenej ploche sa bude nachádzať ovocný sad s rozlohou približne 200 m s 11 druhmi ovocných stromov, ktorý poskytne obyvateľom miest vzácnu príležitosť byť svedkami zázrakov prírody.

Verejné umelecké inštalácie v celom komplexe vytvárajú mestský priestor, v ktorom sa umenie a príroda plynule prelínajú a ľudia si môžu predstaviť svoje spojenie s prírodným svetom. Galéria Azabudai Hills bude hlavným zariadením na podporu kultúry v Azabudai Hills, ktoré vychádza z koncepcie, že „celé mesto je múzeum“.

Špičkové architektonické a dizajnérske tímy vrátane Pelli Clarke & Partners a Heatherwick Studio sa spojili, aby vytvorili dominantu, ktorá je na jednej strane charakteristicky japonská tým, že využíva miestne estetické, topografické a sezónne prvky, a zároveň ponúka nový rámec mestského bývania zameraného na zeleň, pohodu a harmóniu s prírodou, ktorý má širšie využitie.

„Mestá patria medzi najväčšie vynálezy ľudstva a Azabudai Hills výrazne posunul ich vývoj dopredu, pretože prepája architektúru, prírodu a komunitu. V priamej spolupráci s pánmi Minoru Mori a Shingo Tsuji sme vytvorili aktívne, rozmanité a humánne mesto v meste,“ uviedol Fred Clarke, spoluzakladateľ a partner spoločnosti Pelli Clarke & Partners. „S ohľadom na svojich obyvateľov sa Mori Building a projektový tím snažia prispieť k umeniu a vede budovania našej mestskej budúcnosti. Je pre nás cťou, že môžeme zdieľať ich desaťročia trvajúcu víziu!“

„Inšpirovalo nás vytvoriť štvrť, ktorá sa spája s emóciami ľudí iným spôsobom,“ povedal Thomas Heatherwick, zakladateľ spoločnosti Heatherwick Studio. „Spojením kultúrnych a spoločenských zariadení s výnimočnou trojrozmernou, preskúmateľnou krajinou sa podarilo ponúknuť návštevníkom a miestnej komunite miesto, kde sa môžu navzájom spojiť a užívať si otvorené zelené verejné priestory. Ide o radostné a jedinečné verejné miesto pre Tokio, ktoré je navrhnuté tak, aby si ho ľudia vážili dlhé roky.“

Domov pre popredné obchodné a globálne inštitúcie

Azabudai Hills získalo podporu partnerov, ktorí zdieľajú víziu Green & Wellness. Medzi týchto prestížnych partnerov patrí Centrum preventívnej medicíny univerzity Keio, The British School in Tokyo (Britská škola v Tokiu), jedna z najväčších medzinárodných škôl v centre mesta, Janu Tokyo, svetový debut sesterskej značky Aman a jediný hotel v tomto projekte; Aman Residences, Tokio, prinášajúce úplne nový štandard bývania s iba 91 jednotkami, ktoré ponúkajú plne vybavený životný štýl značky Aman; Tokyo Venture Capital Hub, združujúci viac ako 70 japonských rizikových kapitálov; približne 150 maloobchodných predajní vrátane luxusných značiek svetovej úrovne; Azabudai Hills Market, ktorý propaguje autentickú kultúru japonského jedla; a renomované MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: EPSON teamLab Borderless, ktoré sa predtým nachádzalo v Odaibe v Tokiu. Mnohé z týchto výnimočných prevádzok boli otvorené v Azabudai Hills, pričom ďalšie zariadenia budú otvorené po decembri 2023.

Harmonogram pripravovaného spustenia

• koniec januára 2024 – trh Azabudai Hills

• začiatok februára 2024 – MORI Building Digital Art Museum (Múzeum digitálneho umenia MORI Building): EPSON teamLab Borderless

• február 2024 – Janu Tokyo

• od februára 2024 – Garden Plaza (luxusné značky)

35 rokov od založenia

Projekt Azabudai Hills sa začal v roku 1989 založením Rady pre obnovu miest. Projektová lokalita zahŕňa dlhý, úzky okres, rozčlenený kopcami a údoliami so zložitým terénom. Pred rekonštrukciou bola rozdrobená štvrť obývaná malými drevenými domami a budovami, ktoré potrebovali zásadnú modernizáciu infraštruktúry a zlepšenie mestskej funkcie.

Odvtedy spoločnosť Mori Building Co. takmer 35 rokov spolupracovala s približne 300 majiteľmi pozemkov z rôznych oblastí, aby sa Azabudai Hills dostal do života. Projekt získal obrovskú podpor vlastníkov pozemkov a miestnych voličov. V roku 2017 bol schválený územný plán mesta a v auguste 2019 sa začala výstavba.

„V decembri budem mať 99 rokov a projekt Azabudai Hills sa začal, keď som mal 60 rokov. Prijali sme premyslený prístup, aby sme sa uistili, že všetci súhlasia s novým plánom rozvoja. Keď sa o tom rozhodlo, napredovalo sa tak rýchlo, že je ťažké uveriť, že sme už v cieli. Spoločnosť Mori Building zohrala kľúčovú úlohu pri vedení prestavby a realizácii tohto bezprecedentného projektu,“ uviedol Keniči Magatani, predseda združenia Azabudai Hills Urban Redevelopment Association.

„V tejto štvrti žijem už dlho, ale ešte nikdy som nevidel taký dynamický rozvojový projekt v centre mesta. Som si istý, že ľudí ohromia nielen veľkolepé výškové budovy, ale aj bohatá zeleň a neuveriteľná občianska vybavenosť vrátane trhov a reštaurácií, maloobchodných predajní, múzeí, zdravotníckeho centra a medzinárodnej školy. Pevne verím, že táto revitalizovaná štvrť je niečím, na čo môže byť Tokio a Japonsko hrdé aj v nasledujúcich desaťročiach,“ hovorí Magatani.

Uľahčovanie inovácií/VC ekosystému

Azabudai Hills je sídlom Tokyo Venture Capital Hub (TVCH), prvého veľkého centra rizikového kapitálu v Japonsku. Cieľom TVCH je podporovať domáce začínajúce podniky, vymieňať si podnikateľské nápady medzi rizikovým kapitálom a podnikateľmi a vytvoriť ekosystém, ktorý oživí inovačnú ekonomiku Japonska.

TVCH sa nachádza na 4. a 5. poschodí budovy Garden Plaza B a ponúka najlepšie kancelárske priestory svojho druhu a co-workingovú zónu, ktoré umožňujú investičné prezentácie, semináre, workshopy a networkingové podujatia. TVCH bude hostiť približne 70 firemných rizikových fondov a špičkových nezávislých rizikových fondov vrátane fondov Drone Fund, Incubate Fund, Spiral Capital, ako aj Japan Venture Capital Association a University of Tokyo Edge Capital Partners (UTEC).

Okrem toho sa začínajúcim podnikom, rizikovým spoločnostiam a korporáciám v TVCH odporúča, aby sa spojili so spolupracovníkmi v iných inovačných inkubátoroch, ako sú ARCH a CIC Tokio a Japan Innovation Campus v Silicon Valley, ktoré sa nachádzajú v rámci iných nehnuteľností Mori v Japonsku a v zahraničí.

Líder v oblasti udržateľnosti

Azabudai Hills je lídrom v podpore celomestského úsilia o dekarbonizáciu a recykláciu zdrojov. Od dokončenia výstavby bude 100 % elektrickej energie dodávanej do komplexu pochádzať z obnoviteľných zdrojov, čím sa splnia ciele stanovené medzinárodnou environmentálnou iniciatívou Renewable Energy 100% (RE100), ktorú vedie britská skupina Climate Group. V energetickom centre bude nasadená technológia umelej inteligencie na optimalizáciu riadenia spotreby energie tohto veľkého komplexu so zmiešaným využitím.

Okrem toho Azabudai Hills zavedie v celom komplexe opatrenia na zníženie vplyvu na životné prostredie vrátane využívania alternatívnej energie, opätovného využívania dažďovej vody na zavlažovanie zelene a horizontálnej recyklácie plastov.

Azabudai Hills je na najlepšej ceste získať niekoľko prestížnych environmentálnych ocenení vrátane najvyššej úrovne certifikácie LEED Neighborhood Development pre polyfunkčné budovy, certifikácie BD+C (Building Design/Core and Shell Development) a certifikácie WELL.

Informačný materiál s podrobnými informáciami o Azabudai Hills a jeho zariadeniach je k dispozícii na tejto webovej stránke: https://onl.tw/VYcx5TJ

Mori Building je inovatívny mestský developer so sídlom v Tokiu. Spoločnosť sa zaviazala maximalizovať magnetickú silu miest vytváraním a rozvíjaním bezpečných, udržateľných a kozmopolitných mestských centier na základe svojho jedinečného konceptu vertikálnych záhradných miest, ktoré tvoria výškové centrá na podnikanie, vzdelávanie, voľný čas a bývanie. Táto koncepcia sa uplatňuje v mnohých špičkových projektoch spoločnosti vrátane ARK Hills, Roppongi Hills a Toranomon Hills v Tokiu a Svetového finančného centra v Šanghaji. Spoločnosť Mori Building sa zaoberá aj prenájmom nehnuteľností, riadením projektov a poradenstvom. Navštívte stránku www.mori.co.jp/en

Fotografie a multimediálna galéria sú dostupné tu: https://www.businesswire.com/news/home/53861780/en

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Otázky pre medzinárodné médiá

Weber Shandwick

Mayuko Harada (Japonsko)

moribldg@webershandwick.com

Shiwei Yin (Mimo Japonska)

moribldgnyc@webershandwick.com

Zdroj: Mori Building Co., Ltd.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring