OTS: Spoločnosť OpenLink vymenovala Marka Greena za generálneho riaditeľa

TASR, 24. septembra 2012 14:22

Bývalý generálny riaditeľ Fair Isaac Corporation prináša 30 rokov skúseností v oblasti finančných technológií

UNIONDALE, N.Y.- (TASR-OTS) (BUSINESS WIRE)- OpenLink Financial LLC (OpenLink), vedúci poskytovateľ riešení v oblasti riadenia podnikateľských a iných rizík pre spoločnosti pôsobiace v oblasti energetiky, komodít a finančných služieb, dnes oznámila menovanie svojho nového generálneho riaditeľa, Marka N. Greenea, Ph.D.. Dr. Greene sa s okamžitou účinnosťou stáva generálnym riaditeľom spoločnosti 19. decembra 2012, po odovzdaní svojej predchádzajúcej pozície v spoločnosti Fair Isaac Corporation (FICO), z ktorej v tomto roku odišiel, svojmu nástupcovi. Súčasný generálny riaditeľ Kevin Hesselbirg v júli oznámil svoj úmysel odstúpiť z pozície generálneho riaditeľa OpenLink ihneď po vymenovaní jeho nástupcu. P. Hesselbirg sa s okamžitou účinnosťou tak stáva podpredsedom predstavenstva OpenLink.

Dr. Greene (58) má 30 rokov skúseností v oblasti finančných technológií získaných z manažérskych pozícií v popredných inštitúciách na celom svete vrátane Federal Reserve Board (Výboru pre správu federálnych rezerv), Citigroup, IBM a FICO. Do svojho odchodu na jar tohto roka vykonával päť rokov pozíciu generálneho riaditeľa FICO. Predtým pôsobil ako viceprezident pre finančné služby, predaj a distribúciu v IBM. Titul BA získal na vysokej škole Amherst College a tituly MA a Ph.D. získal na Michiganskej univerzite. Všetky tituly získal v odbore ekonomiky. Je špecialistom na ekonomické modelovanie a pokročilé ekonomické techniky.

Predseda predstavenstva spoločnosti OpenLink a generálny riaditeľ fondu Hellman & Friedman LLC, Brad Henske, povedal: „Sme radi, že môžeme privítať Marka ako nového šéfa spoločnosti OpenLink. Vďaka svojim skúsenostiam s riadením veľkých firiem v oblasti softvérového priemyslu a znalostiam v oblasti analytiky, podnikateľskej filozofie a riadenia rizík, je ideálnou osobou, ktorá povedie OpenLink do ďalšej fázy rastu.“

Dr. Greene s potešením dodáva: „Spoločnosť OpenLink je jasným lídrom na trhu v oblasti riadenia rizík, komodít a obchodovania s energiami (C/ETRM) a ja mám veľkú radosť, že môže prispieť k ďalšiemu rastu spoločnosti. Rovnako sa nemôžem dočkať, až uplatním svoje predchádzajúce skúsenosti z finančného a analytického sektoru na kapitálových trhoch a u firemných zákazníkoch spoločnosti OpenLink. Tieto trhy neustále hľadajú múdre riešenia s pridanou hodnotou, aby dokázali čeliť stále rastúcim nárokom a zložitosti tohto podnikania a aby ponúkali príležitosti na ďalší rast i v súčasnej globálnej ekonomike. Som rád, že mám príležitosť nadviazať na veľké úspechy Kevina a jeho tímu a verím, že mi pomôže s bezproblémovým nástupom do funkcie. Teším sa na budovanie pevnejších väzieb s našimi zákazníkmi na nadchádzajúcej Konferencii používateľov v Montreale a na ďalší rast spoločnosti OpenLink v nasledujúcich rokoch, kedy plánujeme expanziu do nových priemyselných odborov i nových krajín."

Po 13 rokoch v spoločnosti OpenLink, kde posledných 6 rokov pôsobil vo funkcii generálneho riaditeľa, sa Kevin Hesselbirg rozhodol v spoločnosti zostať a pokračovať ako podpredseda predstavenstva. Poznamenal: „Posledných desať rokov zaznamenávala spoločnosť OpenLink značný rast. Skúsený manažér Markovho kalibru prinesie novú energiu, skúsenosti a nápady na ďalších desať rastových rokov. Teším sa na to, že pomôžem Markovi pri bezproblémovom odovzdaní funkcie generálneho riaditeľa a tiež, že na moju novú úlohu podpredsedu, v ktorej budem pre firmu aktívnym poradcom.” O spoločnosti OpenLink

Spoločnosť OpenLink (www.openlink.com) bola založená v roku 1992 a ponúka softvérové riešenia na podporu rozhodovania pre všetky oblasti správy a vykonávania finančných transakcií. Tento softvér ponúka komplexné riešenia pre oblasť finančných a majetkových transakcií, riadenia rizík, spracovávania súvisiacich operácií a správu portfólia pre komoditný a energetický trh, trh finančných služieb a rad ďalších priemyselných odborov na celom svete. Spoločnosť je rýchlo rastúcou firmou, za ktorou stoja investičné fondy a ponúka svoj softvér a služby nadnárodným energetickým firmám, komoditným burzám, finančným inštitúciám, poľnohospodárskym podnikom, výrobcom potravín a nápojov a radu ďalších zákazníkov.

Špičkové produkty spoločnosti OpenLink pomáhajú klientom spravovať ich portfólio v oblasti komodít, energií a finančných nástrojov, komplexne a spoľahlivo. Spoločnosť bola založená v roku 1992 a vďaka organickému a akvizičnému rastu dosiahla v roku 2011 predbežné neauditované tržby cca 300 miliónov dolárov.

Spoločnosť poskytuje svoje služby viac než 500 klientom, Medzi jej najlepších zákazníkov patrí 12 najväčších komoditných a energetických spoločností na svete, 9 najväčších finančných inštitúcií a 11 najväčších centrálnych bánk.

Spoločnosť má viac než 1 200 zamestnancov v 12 pobočkách na piatich kontinentoch. Sídli v Uniondale, na Long Islande, NY, a má ďalšie kancelárie v New York City, Houstone, Londýne, Berlíne, Viedni, Toronte, Moskve, Săo Paulo, Singapure, Dubaji a v Sydney.

Spoločnosť OpenLink získala v roku 2011 celý rad ocenení a uznaní. Okrem iného bola menovaná za číslo jeden vo svojom odbore firmou Gartner a umiestnila sa na čele rebríčka systémov pre správu obchodovania s komoditami, energií a riadenie rizík (C/ETRM), ktorý zostavil časopis Energy Risk Magazine.

V októbri 2011 kúpila spoločnosť OpenLink poprednú investičnú spoločnosť Hellman & Friedman LLC. O spoločnosti Hellman & Friedman LLC

Hellman & Friedman (www.hf.com) je poprednou investičnou spoločnosťou s pobočkami v San Franciscu, New Yorku a Londýne. Od svojho založenia v roku 1984 získala firma H&F a spravuje kapitál v hodnote viac ako 25 miliárd dolárov vrátane svojho posledného siedmeho fondu, ktorý spravuje majetok v hodnote cca 9 miliárd dolárov. Spoločnosť sa zameriava na investície do vysoko kvalitných franšíz a podieľa sa ako partner prinášajúci pridanú hodnotu na riadení firiem z vybraných oblastí priemyslu, ako je softvérové inžinierstvo, internet a digitálne médiá, finančné služby, služby v oblasti obchodu a marketingu, poistenia, zdravotnej starostlivosti, energetiky a ťažkého priemyslu. Spoločnosť OpenLink je desiatou investíciou fondu H&F do softvérového priemyslu za posledných 12 rokov. Medzi ďalšie investície fondu v softvérovom priemysle patria napríklad firmy Activant Solutions, Inc., ellucian Incorporated, Intergraph Corporation, Kronos Incorporated a Vertafore Corporation.

Kontakty Cognito Caitlin Mitchell, +1-646-395-6300 olf@cognitomedia.com

Zdroj: OpenLink Financial LLC

Túto tlačovú správu nájdete online na adrese: http://www.businesswire.com/news/home/20120919006970/en

UPOZORNENIE:

Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji jk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring