OTS: Spoločnosť Osaka Gas Chemicals uzatvorila zmluvu o kúpe spoločnosti...

TASR, 4. novembra 2013 10:27

OTS: Spoločnosť Osaka Gas Chemicals uzatvorila zmluvu o kúpe spoločnosti Jacobi Carbons Intenzívnou transakciou sa urýchli rast, rozšíri sa zemepisné pokrytie a posilnia možnosti výskumu a vývoja v rýchlo sa rozvíjajúcom segmente aktívneho uhlia

Osaka 4. novembra (TASR-OTS)(BUSINESS WIRE) — Spoločnosť Osaka Gas Chemicals Co., Ltd. (ďalej len "Osaka Gas Chemicals"), dcérska spoločnosť v úplnom vlastníctve spoločnosti Gas Co., Ltd (TOKYO:9532) (ďalej len "Osaka Gas"), oznámila, že uzatvorila zmluvu so spoločnosťou AddSorb Holding AB o kúpe všetkých akcií spoločnosti Jacobi Carbons AB (ďalej len "Jacobi"), najväčšieho svetového výrobca a distribútora aktívneho uhlia z kokosových škrupín so sídlom vo švédskom meste Kalmar za 400 miliónov amerických dolárov. Očakáva sa, že transakcia bude dokončená v januári 2014.

Spoločnosť Osaka Gas Chemicals zaujíma poprednú pozíciu na trhu s aktívnym uhlím v Japonsku vďaka svojej dcérskej spoločnosti Japan EnviroChemicals, Ltd (ďalej len "JEC"), ktorá vyrába a distribuuje aktívne uhlie s vysokou pridanou hodnotou, ktoré vyrába z kokosových škrupín a drevených pilín. Spoločnosť Jacobi je najväčším svetovým výrobcom aktívneho uhlia z kokosových škrupín s komplexným a diverzifikovaným portfóliom produktov, ktoré nakupujú prestížne spoločnosti pre široké spektrum finálnych aplikácií. Akvizíciou sa rozšíria existujúce silné stránky oboch spoločností v priemysle výroby aktívneho uhlia a vznikne tak svetová jednotka pre celý rad kľúčových aplikácií, ktoré budú prinášať veľkú pridanú hodnotu zákazníkom.

Aktívne uhlie sa používa v čoraz väčšom počte purifikačných procesov vrátane filtrácie pitnej a úžitkovej vody, čistenia vzduchu a plynov, izolácie vzácnych kovov a čistenia celého radu potravinárskych výrobkov. Očakáva sa, že dopyt po aktívnom uhlí výrazne vzrastie, a to z dôvodu prísnejších globálnych predpisov o znečisťovaní vody a vzduchu v rozvinutých krajinách a zlepšovania životnej úrovne v rozvíjajúcich sa krajinách. Spolu s ambíciami spoločnosti Osaka Gas týkajúcich sa rozvoja, ktoré boli popísané vo vízii s názvom "Field of Dreams 2020", je v centre záujmu rozvoj životného prostredia a spoločnosti, ktoré sa nezaoberajú energetikou, vrátane rozvoja materiálových riešení. Po akvizícii sa spoločnosť Osaka Gas Chemicals stane tretím najväčším výrobcom aktívneho uhlia na svete a najväčším výrobcom aktívneho uhlia s vysokou pridanou hodnotou, ktoré sa vyrába z kokosových škrupín.

"Silné vedenie spoločnosti Jacobi na čele s generálnym riaditeľom Andersom Skeinim a vysoká úroveň odozvy na požiadavky zákazníkov boli kľúčovými faktormi pri transformácii podniku do poprednej svetovej spoločnosti, ktorá neustále predstihuje rast trhu s aktívnym uhlím," povedal Masataka Fujiwara, prezident spoločnosti Osaka Gas Chemicals. "Akvizícia spoločnosti Jacobi je v súlade s našimi strategickými ambíciami a posilní naše existujúce možnosti v atraktívnom segmente výroby aktívneho uhlia."

"Spojenie spoločností Jacobi a Osaka Gas Chemicals bude veľkým prínosom pre našich zákazníkov na celom svete, vďaka širšej ponuke produktov, posilnenia možností v oblasti výskumu a vývoja a ďalším finálnym aplikáciám," povedal Anders Skeini, generálny riaditeľ Jacobi. "Teším sa na ďalšiu kapitolu vývoja spoločnosti Jacobi v spolupráci s Osaka Gas Chemicals."

Finančným poradcom transakcie pre spoločnosť AddSorb Holding AB bola spoločnosť Nomura International Plc, pre spoločnosť Osaka Gas Chemicals spoločnosť SMBC Nikko Securities, Inc.

O spoločnosti Osaka Gas Chemicals Spoločnosť Osaka Gas Chemicals bola založená v Japonsku v roku 1949. Zaoberá sa výrobou a distribúciou jemných materiálov, uhlíkových vlákien, aktívnych uhlíkových vlákien a adsorpčných činidiel.  Spoločnosť urobila pokrok v technickom vývoji pri intenzívnom využití uhoľného dechtu ako vedľajšieho produktu pri výrobe plynu spoločností Osaka Gas. Zamestnáva približne 250 ľudí a spolu so spoločnosťou JEC a ďalšími deviatimi dcérskymi pobočkami tvorí skupinu Osaka Gas Chemicals Group.

O spoločnosti Japan EnviroChemicals Ltd. Spoločnosť JEC bola založená v Japonsku v roku 2003 a zaoberá sa výrobou a distribúciou aktívneho uhlia, dreva a priemyslových konzervantov. Spoločnosť zastáva na japonskom trhu s aktívnym uhlím popredné miesto s produktmi na báze aktívneho uhlia vyrobeného z kokosových škrupín a drevených pilín. JEC zamestnáva približne 110 ľudí a svoje výrobné prevádzky má v Japonsku, na Filipínach a v Malajzii.

O spoločnosti Osaka Gas Spoločnosť Osaka Gas (burzový index TOKYO:9532), založená v Japonsku v roku 1897, je popredným dodávateľom energie, najmä zemného plynu, ktorý dodáva 7 miliónom zákazníkov v japonskom regióne Kansai. So svojím portfóliom diverzifikovaných energetických spoločností sa zo spoločnosti Osaka Gas stáva poskytovateľ rôznych energetických služieb, ako sú dodávky zemného plynu, elektriny, LPG, diaľkového vykurovania/klimatizácie a ďalších služieb. So svojimi pobočkami je spoločnosť Osaka Gas Group takisto aktívna v rôznych ďalších neenergetických segmentoch.

O spoločnosti AddSorb Holding AB Spoločnosť AddSorb Holding AB, založená vo Švédsku, je holdingovou spoločnosťou firmy Jacobi.

O spoločnosti Jacobi Spoločnosť Jacobi bola založená vo Švédsku v roku 1916 a je najväčším výrobcom aktívneho uhlia z kokosových škrupín s komplexnou a diverzifikovanou ponukou produktov. Spoločnosť, ktorá má so svojimi dcérskymi pobočkami vo svete približne 1200 zamestnancov, má výrobné prevádzky v Číne, vo Francúzsku, Nemecku, Indii, Taliansku, na Filipínach, na Srí Lanke, vo Veľkej Británii a Írsku, Spojených štátoch amerických a Vietnamu a reaktivačné továrne vo Francúzsku a v Nemecku. Produkty na báze aktívneho uhlia spoločnosti Jacobi kupujú spoločnosti vo viac ako 100 krajinách, a to prostredníctvom dcérskych pobočkách v 19 krajinách sveta, ktoré sú v úplnom vlastníctve spoločnosti Jacobi.

Fotografie/Multimediálna galéria na webovej stránke: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20131028006770/en/

Kontakt: Osaka Gas Chemicals Co., Ltd. Shinji Sannoe +81 (0)6-4393-0195 Vedúci tímu Tím pre plánovanie, Oddelenie pre plánovanie s-sannoe@ogc.co.jp

Zdroj: Osaka Gas Chemicals Co., Ltd.

UPOZORNENIE:

Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring