OTS: Spoločnosť ProQuest dokončila prevzatie EBL - Plánuje začať so spojením...

TASR, 16. mája 2013 10:03

OTS: Spoločnosť ProQuest dokončila prevzatie EBL - Plánuje začať so spojením produktov EBL a ebrary do jedinej platformy pre elektronické knihy, ktorá bude tou najlepšou na trhu

ANN ARBOR, Michigan, 16. mája (TASR-OTS) /PRNewswire)- ProQuest, informačná spoločnosť zaoberajúca sa globálnym výskumom, dokončila prevzatie služby Ebook Library (EBL), čím výrazne rozšírila svoje možnosti poskytovania a zhromažďovania elektronických kníh s knižnicami po celom svete. Toto prevzatie slúži na podporu celkového cieľa spoločnosti ProQuest, ktorým je rozšírenie možnosti výskumu prostredníctvom plynulého sprístupňovania obsahu v rámci viacerých formátov, vrátane kníh, časopisov, dizertačných prác, novín a videí.

Kari Paulsonová, prezidentka EBL nastúpila spolu s aktuálnym personálom EBL do spoločnosti ProQuest, pričom slečna Paulsonová prijala úlohu viceprezidentky a generálnej riaditeľky spojenej obchodnej jednotky služieb pre elektronické knihy ebrary a EBL. Pod vedením Kevina Sayara, staršieho viceprezidenta pre riešenia pracovného toku, bude mať na starosti plánovanie spojenia najlepších funkcií služieb ebrary a EBL do optimalizovanej platformy pre elektronické knihy disponujúcej tým najpružnejším výberom podnikateľských modelov, najkomplexnejším rozsahom obsahu a najúčinnejšími nástrojmi, ktoré sú k dispozícii na podporu výskumníkov a knihovníkov. Spoločnosť bude v priebehu integrácie zákazníkov aktívne žiadať o spätnú väzbu, aby mohla knižniciam poskytnúť ešte lepšie riešenia v oblasti elektronických kníh.

Spoločnosť ProQuest nepredpokladá v priebehu 18-mesačného časového rámca integrácie služieb EBL alebo ebrary žiadne výpadky, ktoré by sa mohli dotknúť ich zákazníkov. Zákazníci budú aj naďalej spolupracovať so svojimi aktuálnymi zástupcami služieb EBL a ProQuest.

Viac informácií získate na webových stránkach spoločnosti ProQuest na adrese www.proquest.com.

Informácie o službe Ebook Library (www.eblib.com)

Služba elektronických kníh Ebook Library (EBL) je popredným celosvetovým agregátorom elektronických kníh, ktorý slúži akademickým, podnikovým a výskumným knižniciam po celom svete. Služba EBL disponuje pôsobivým katalógom elektronických titulov od popredných medzinárodných akademických vydavateľov a má povesť priekopníka v rámci flexibilných a inovatívnych modelov prístupu, ako je napríklad model získavania Acquisition založený na systéme Patron a vysoko cenený model výpožičiek Non-Linear™ Lending. EBL je podnikom spoločnosti ProQuest s kanceláriami po celom svete. Informácie o spoločnosti ProQuest (www.proquest.com)

Spoločnosť ProQuest ľuďom poskytuje spoľahlivé, overené informácie. V priebehu svojej 70-ročnej histórie si spoločnosť vybudovala povesť kľúča k serióznemu výskumu a zdroja poznatkov z celého sveta — od dizertačných prác cez štátne a kultúrne archívy, až po spravodajstvo vo všetkých jeho formách. V prípade knižníc a iných organizácií, ktorých poslanie závisí od poskytovania úplných, dôveryhodných informácií, je jej úloha nenahraditeľná.

Mohutný súbor informácií spoločnosti ProQuest je k dispozícii v rámci výskumných prostredí zvyšujúcich produktivitu, kde používateľom umožňuje jednoduché získavanie, vytváranie a zdieľanie poznatkov. ProQuest je energická, rýchlo sa rozvíjajúca organizácia, ktorá zahŕňa služby ProQuest®, Bowker®, Dialog®, ebrary®, Ebook Library (EBL) a Serials Solutions® a významné výskumné nástroje, ako sú služby RefWorks® a Pivot™, či webová službu sprístupňovania údajov Summon®. Spoločnosť má centrálu v meste Ann Arbor, štát Michigan a kancelárie po celom svete.

KONTAKT:  Beth Dempseyová, za spoločnosť ProQuest, +1-248-349-7810 alebo beth.dempsey@proquest.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš jk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring