OTS: Spoločnosť Rimini Street blahoželá novému Manažérovi IT roka magazínu...

TASR, 17. júla 2013 14:47

OTS: Spoločnosť Rimini Street blahoželá novému Manažérovi IT roka magazínu InformationWeek, ktorým sa stal informačný riaditeľ spoločnosti Embraer Alexandre Baulé.

Baulé ocenený za inovatívne využívanie podpory zo zdrojov tretej strany na dosiahnutie zníženia nákladov a poháňanie inovácií pre popredného výrobcu v oblasti letectva

Las Vegas 17. júla (TASR-OTS)(BUSINESS WIRE) - Rimini Street, Inc., popredný poskytovateľ služieb podpory a údržby podnikového softvéru, medzi ktorý patrí napríklad aj softvér Business Suite a BusinessObjects spoločnosti SAP AG (NYSE:SAP) či softvérové balíky Siebel, PeopleSoft, JD Edwards, E-Business Suite, Oracle Database a Hyperion spoločnosti Oracle Corporation (NASDAQ:ORCL), blahoželá Alexandre Baulému, informačnému riaditeľovi spoločnosti Embraer SA. (NYSE: ERJ) k titulu Brazílskeho manažéra IT roka v kategórii efektivity nákladov od magazínu InformationWeek. Toto prestížne ocenenie Baulé získal za využívanie podpory zo zdrojov tretej strany od spoločnosti Rimini Street pri realizácii jeho cieľa, ktorým bolo výrazné zníženie ročných nákladov spoločnosti na údržbu jej systému SAP až o 50 percent a zlepšenie úrovne služieb pre jej implementáciu softvéru SAP. Prémiové služby spoločnosti Rimini Street zahŕňajú podporu pre prispôsobenia, ako aj daňové a regulačné aktualizácie pre krajiny, v ktorých spoločnosť Embraer pôsobí. Od roku 2011, keď spoločnosť Embraer vymenila ročnú podporu od spoločnosti SAP za služby spoločnosti Rimini Street, získala navyše aj výhody súvisiace s maximalizáciou návratnosti investícií do svojho vydania systému SAP a ďalším rozširovaním pôsobnosti, rozsahu a využiteľnosti svojho podnikového softvéru na dosahovanie obchodných cieľov a zároveň môže aj naďalej prevádzkovať svoje zrelé, stabilné vydanie po dobu až 10 rokov, bez nutnosti aktualizácií a rozširovania.

Spoločnosť Rimini Street pomohla spoločnosti Embraer výrazne znížiť rozpočet na oblasť IT a získať lepšie služby podpory viac ako 18.000 zamestnancami a prevádzkami v Brazílii, USA, Portugalsku, Francúzsku, Číne a Singapure je spoločnosť Embraer tretím najväčším výrobcom lietadiel, hneď za spoločnosťami Boeing a EADS. Spoločnosť vyrobila viac než 5000 lietadiel, ktoré sú prevádzkované v 80 krajinách na piatich kontinentoch. Pri snahe o čo najvyššiu mieru finančnej efektivity spoločnosť Embraer zistila, že jej prevádzkové náklady informačných technológií a údržbu softvéru ERP zhltnú až 70 percent celkového rozpočtu pre oblasť IT, a preto vyhľadala podporu zo zdrojov tretej strany ako riešenie, ktoré malo zabezpečiť zníženie týchto nákladov najmenej o 30 percent.

Aby spoločnosť Embraer získala lepšiu hodnotu a zlepšila úroveň dodávaných služieb, v roku 2011 sa rozhodla podporu svojho systému SAP zveriť namiesto spoločnosti SAP do rúk spoločnosti Rimini Street. Výsledkom bolo, že spoločnosť Embraer okamžite zaznamenala zníženie poplatkov za ročnú údržbu systému SAP o 50 percent. Spoločnosť navyše vďaka programu podpory od spoločnosti Rimini Street dokázala výrazne navýšiť celkové úspory prostredníctvom zredukovania vysokých výdavkov na podporu a údržbu spojených s tradičnou podporou od dodávateľa softvéru. Medzi hlavné charakteristiky prémiových služieb spoločnosti Rimini Street patrí podpora 24 hodín denne, 7 dní v týždni, 365 dní v roku, pridelený primárny technik technickej podpory (PSE) sídliaci v Brazílii, podpora pre prispôsobenia bez ďalších poplatkov a podpora existujúcich vydaní po dobu najmenej 10 rokov bez potreby aktualizácií alebo rozšírení. Prechodom na model údržby od spoločnosti Rimini Street sa spoločnosť Embraer navyše vyhla nákladom na doplnkové zdroje údržby vyžadované modelom podpory dodávateľa softvéru.

"Prechod na podporu zo zdrojov tretej strany od Rimini Street priniesol okamžité úspory spolu s lepšími službami, čo je skvelá a veľmi vzácna kombinácia," povedal Baulé. "Cieľom bolo navyše len 30-percentné zníženie našich nákladov na údržbu ERP. Dosiahli sme viac než 50 percent. Okrem toho sa nám podarilo zrealizovať projekt prechodu na podporu spoločnosti Rimini Street za kratší čas, než sme očakávali a súčasne zabezpečiť hladký a bezproblémový prechod pre našich používateľov."

Na základe týchto úspechov bol Baulé magazínom InformationWeek menovaný za manažéra IT roka v oblasti efektivity nákladov. Čo je však ešte dôležitejšie, spoločnosti Embraer umožnil presmerovať dosiahnuté úspory do nových inovatívnych iniciatív vytvárajúcich konkurenčnú výhodu na trhu a podporujúcich medzinárodný obchodný rast jedného z najväčších výrobcov lietadiel na svete. V súčasnosti sa procesy v spoločnosti Embraer aj naďalej vyvíjajú, aby dokázali plniť jej obchodné potreby. Do tohto vývoja patrí napríklad aj rozširovanie systému SAP do Portugalska, USA a prípadne aj ďalších krajín.

Intenzívny dopyt po podpore spoločnosti Rimini Street v Brazílii

Okrem spoločnosti Embraer spoločnosť Rimini Street už podporuje mnoho významných klientov pôsobiacich v Brazílii a nedávno rozšírila svoje globálne podporné aktivity v oblasti vymenovaním skúseného odborníka Andersona Aquina za manažéra pre danú krajinu. Spoločnosť v Brazílii zamestnáva aj celý rad pracovníkov pre oblasť podpory, vývoja, daňového, právneho a regulačného výskumu a plánuje výrazne investovať do zintenzívnenia svojich aktivít v oblasti predaja a dodávania služieb v danej oblasti.

"Radi by sme zablahoželali spoločnosti Embraer, Alexandre Baulému a jeho tímu IT, za ich pôsobivé úspechy a zaslúžené uznanie ako vizionárov a novátorov v oblasti IT," povedal Seth Ravin, generálny riaditeľ spoločnosti Rimini Street. "V Rimini Street sme radi, že môžeme spoločnosti Embraer pomáhať dosahovať jej globálne ciele v oblasti IT prostredníctvom znižovania nákladov na údržbu jej aktuálneho systému SAP bez potreby akýchkoľvek aktualizácií, pričom zároveň získava rýchlejšie a lepšie služby a dokáže dosiahnuté úspory využiť na financovanie inovácií."

Baulé hosťom živého webinára 17. júla

Baulé sa pripojí k spoločnosti Rimini Street a jej marketingovému riaditeľovi Daveovi Rowemu v rámci živého interaktívneho webinára v stredu 17. júla, aby sa podelil o svoj pohľad na podporu strategických inovácií pre aplikácie systému SAP pomocou podpory zo zdrojov tretej strany. Bezplatná registrácia je k dispozícii na adrese: http://www.riministreet.com/embraerwebinar-pr.

O spoločnosti Rimini Street, Inc.

Rimini Street je popredným poskytovateľom služieb podpory podnikového softvéru zo zdrojov tretej strany. Spoločnosť predefinováva služby podpory podnikového softvéru prostredníctvom inovatívneho a oceňovaného programu umožňujúceho držiteľom licencií softvéru od spoločností Oracle a SAP ušetriť v priebehu desaťročia až 90 percent z celkových nákladov na podporu, vrátane až 50-percentných úspor na ročných poplatkoch za podporu. Klienti môžu ostať pri svojom aktuálnom vydaní softvéru bez potreby akýchkoľvek aktualizácií a rozšírení po dobu najmenej 10 rokov. Stovky globálnych spoločností, členov klubu Fortune 500, stredne veľkých podnikov a organizácií verejného sektora z prakticky všetkých odvetví si vybrali spoločnosť Rimini Street za svojho nezávislého poskytovateľa služieb podpory, ktorému môžu dôverovať. Viac informácií získate na webovej lokalite www.riministreet.com alebo na telefónnych číslach 888-870-9692 (USA) alebo +1 702-839-9671 (medzinárodne).

Názov Rimini Street a logo Rimini Street sú ochrannými známkami spoločnosti Rimini Street, Inc. Všetky ostatné názvy spoločností a produktov môžu byť ochrannými známkami ich príslušných vlastníkov.

Kontakty Rimini Street, Inc. Alma Parková +1 323-229-7282 apark@riministreet.com

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring