OTS: Spoločnosť SAP predstavuje nového asistenta Joule ...

TASR, 27. septembra 2023 9:27

OTS: Spoločnosť SAP predstavuje nového asistenta Joule s generatívnou umelou inteligenciou

Joule je kopilot, ktorý je zabudovaný priamo do riešení poháňajúcich najkritickejšie procesy, a ktorý skutočne rozumie podnikaniu

Bratislava 27. septembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť SAP SE (NYSE: SAP) dnes predstavila Joule, generatívneho kopilota s umelou inteligenciou, ktorý v prirodzenom jazyku zmení spôsob, akým funguje podnikanie. Joule sa stane súčasťou cloudového podnikového portfólia SAP a bude poskytovať proaktívne a kontextualizované informácie z celej šírky a hĺbky riešení SAP i zo zdrojov tretích strán. Rýchlym triedením a kontextualizáciou dát z rôznych systémov, ktoré prinášajú lepšie poznatky, Joule zvyšuje produktivitu a vedie k lepším obchodným výsledkom bezpečným a kompatibilným spôsobom. Joule nadväzuje na osvedčené revolučné technológie spoločnosti SAP, ktoré prinášajú skutočné výsledky.

„S takmer 300 miliónmi podnikových používateľov po celom svete, ktorí pravidelne pracujú s cloudovými riešeniami SAP, má Joule silu novo definovať spôsob, akým podniky - a ľudia, ktorí ich riadia - pracujú," povedal generálny riaditeľ a člen predstavenstva SAP SE Christian Klein. „Joule čerpá z jedinečnej pozície spoločnosti SAP na hranici biznisu a technológií a stavia na našom relevantnom, spoľahlivom a zodpovednom prístupe k podnikovej umelej inteligencii. Joule bude vedieť, čo máte na mysli, nielen to, čo vravíte."

Joule sa začlení do aplikácií SAP od ľudských zdrojov cez financie, dodávateľský reťazec, nákup a zákaznícku skúsenosť až po riešenie SAP Business Technology Platform. Joule zmení používateľskú skúsenosť so systémom SAP – je to ako poklepať svojmu najšikovnejšiemu kolegovi na rameno. Zamestnanci jednoducho položia otázku alebo formulujú problém v jednoduchom jazyku a dostanú inteligentné odpovede čerpané z množstva obchodných dát z celého portfólia SAP i zo zdrojov tretích strán, pričom si zachovajú kontext.

Predstavte si, že výrobca požiada Joule o pomoc s lepším pochopením predajných výsledkov. Joule dokáže identifikovať regióny s nedostatočnou výkonnosťou, prepojiť sa s ďalšími súbormi dát, ktoré odhalia napríklad problém v dodávateľskom reťazci, a automaticky sa pripojiť k systému dodávateľského reťazca a ponúknuť výrobcovi na kontrolu potenciálne riešenie. Joule bude priebežne dodávať nové scenáre pre všetky riešenia SAP. V oblasti ľudských zdrojov pomôže písať objektívne popisy pracovných miest a generovať relevantné otázky na prijímacie pohovory.

„Zatiaľ čo hype okolo generatívnej umelej inteligencie utícha, práca na zaistení merateľnej návratnosti investícií začína," povedal Phil Carter, viceprezident skupiny Worldwide Thought Leadership Research spoločnosti IDC. „Spoločnosť SAP chápe, že generatívna AI sa nakoniec stane súčasťou každodenného života a práce. Venuje čas vybudovaniu podnikového kopilota, ktorý sa zameriava na generovanie reakcií na základe reálnych scenárov a zavádza nevyhnutné ochranné prvky, aby zaistila, že bude aj zodpovedná."

Joule bude k dispozícii v riešení SAP SuccessFactors a SAP Start počas tohto roka a v SAP S/4HANA® Cloud, public edition na začiatku budúceho roka. SAP Customer Experience, SAP Ariba® a SAP Business Technology Platform budú nasledovať a mnoho ďalších noviniek naprieč portfóliom SAP bude oznámených na konferenciách SuccessConnect 2.- 4. októbra, SAP SpendConnect LIVE 9.- 11. októbra, SAP Customer Experience LIVE 25. októbra a SAP TechEd 2.- 3. novembra.

Joule nadväzuje na doterajšiu ponuku SAP Business AI a rozširuje ju; viac ako 26 000 cloudových zákazníkov SAP má prístup k SAP Business AI v rámci rôznych scenárov a partnerských riešení. Komplexná stratégia spoločnosti SAP pre vybudovanie ekosystému podnikovej umelej inteligencie budúcnosti obsahuje aj priame investície, ako sú tie, ktoré boli oznámené v júli so spoločnosťami Aleph Alpha, Anthropic a Cohere, a aj partnerstvá tretích strán, vrátane partnerstva so spoločnosťami Microsoft, Google Cloud a IBM oznámené v máji. Sapphire Ventures LLC, globálna softwarová venture kapitálová spoločnosť, je podporovaná spoločnosťou SAP a venuje viac ako 1 miliardu dolárov na financovanie startupov v oblasti podnikových technológií využívajúcich AI.

Viac informácií o Joule nájdete tu. Navštívte oficiálny web s novinkami o SAP. Sledujte spoločnosť SAP na @SAPNews.

Video - https://mma.prnewswire.com/media/2221745/SAP_SE_AI_Assistant_Joule.mp4

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1093077/4294273/SAP_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring