OTS: Spoločnosť Shanghai Electric ...

TASR, 15. decembra 2023 8:48

OTS: Spoločnosť Shanghai Electric sa na otváracom ceremoniáli Čínskeho kútika (China Corner) na COP28 podelila o inovatívne riešenia v oblasti zelenej energie s cieľom podporiť globálny udržateľný rozvoj

Dubaj 15. decembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Shanghai Electric (SEHK:2727, SSE:601727) sa zúčastnila na slávnostnom otvorení Čínskeho kútika na 28. konferencii zmluvných strán Rámcového dohovoru OSN o zmene klímy (COP28), ktorá sa konala od 30. novembra do 12. decembra 2023 v Dubaji v Spojených arabských emirátoch. Sprievodné podujatie Ecological Civilization and Beautiful China Practice, ktoré sa konalo na konferencii, predstavilo svetu vedúcu úlohu spoločnosti v oblasti globálneho riadenia klímy a udržateľnosti.

Qiu Minghua, zástupca generálneho riaditeľa spoločnosti Shanghai Electric Power Plant Engineering Company, na podujatí povedal: „V tomto kľúčovom okamihu pre globálne riadenie klímy spoločnosť Shanghai Electric naďalej poskytuje inovatívne ekologické riešenia pre viaceré energetické spoločnosti a priemyselné podniky. Budeme sa aj naďalej usilovať o vzájomne výhodnú spoluprácu s partnermi, aby sme sa všetci spoločne podieľali na novej zelenej budúcnosti udržateľného rozvoja."

Spoločnosť Shanghai Electric zostáva verná svojim záväzkom v oblasti životného prostredia, sociálnych vecí a riadenia a presadzuje svoju stratégiu rozvoja 4+2+X, ktorá sa zameriava na nové oblasti podporované modernými technológiami so silným dôrazom na integráciu veternej, solárnej a vodíkovej energie. Kľúčovým cieľom stratégie je znižovanie energetických a priemyselných emisií uhlíka a aktívne budovanie trojrozmerného riešenia pre priemyselné parky s nulovými emisiami uhlíka, ktoré priemyselným parkom poskytuje všetko od návrhu a výstavby zelených priemyselných závodov s distribuovanými novými zdrojmi energie, ktoré sú vybavené zelenými inteligentnými výrobnými linkami produkujúcimi zlepšenia energetickej účinnosti poháňané priemyslom. Medzi kľúčové inteligentné priemyselné riešenia spoločnosti Shanghai Electric, ktoré boli uvedené na trh v tomto roku, patrí integrované riešenie pre veternú, solárnu, skladovaciu a distribučnú techniku a inteligentný predajca uhlíka, ktoré sú kľúčovými piliermi záväzkov spoločnosti v oblasti životného prostredia, sociálnych vecí a správy vecí verejných.

Spoločnosť Shanghai Electric realizovala a podieľala sa na výstavbe niekoľkých kľúčových projektov na podporu dubajskej stratégie čistej energie, ktorej cieľom je do roku 2050 vyrábať 75 % energie z čistých zdrojov. Jedným z týchto projektov je výstavba dubajskej 700MW koncentrovanej solárnej elektrárne (CSP) a 250 MW fotovoltaickej solárnej elektrárne v rámci projektu inžinieringu, obstarávania a výstavby (EPC) Noor Energy 1, ktorý spoločne investujú saudská spoločnosť Saudi International Electricity and Water Company (ACWA Power), Silk Road Fund a Dubajský úrad pre elektrinu a vodu. Noor Energy 1, najväčšia koncentrovaná solárna elektráreň na svete, ktorá sa nachádza vo fáze 4 solárneho parku Mohammed bin Rashid Al Maktoum, využíva pokročilú kombináciu vežovej solárnej tepelnej elektrárne a žľabovej solárnej tepelnej technológie, ktorá stanovuje nové globálne meradlo ako najvyššia veža koncentrovanej solárnej elektrárne (CSP) na svete a najväčšia kapacita na uskladnenie tepelnej energie. Po dokončení bude projekt poskytovať zelenú energiu pre 320 000 domácností a zníži emisie uhlíka o 1,6 milióna ton ročne.

V budúcnosti bude spoločnosť Shanghai Electric pokračovať vo vývoji vysokokvalitných, ekologických a nízkouhlíkových energetických zariadení a zároveň bude realizovať viac globálnych energetických projektov, ktoré povzbudia viac globálnych partnerov, aby sa pripojili k úsiliu o udržateľný rozvoj, podporili globálne riadenie klímy a spolupracovali na realizácii ekologickejšej budúcnosti pre všetkých.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2300923/Qiu_Minghua_shares_Shanghai_Electric_s_green_energy_innovations_at_COP28_s_China_Corner_opening_cere.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1800747/logo_new_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring