OTS: Spoločnosť Siewert&Kau uzavrela účtovný rok s dvojciferným nárastom predaja

TASR, 3. júla 2013 9:10

OTS: Spoločnosť Siewert & Kau uzavrela účtovný rok s dvojciferným nárastom predaja

Bergheim 3. júla (TASR-OTS)(PRNewswire) - Komplexné služby, ojedinelé znalosti, vynikajúce vzťahy so zákazníkmi a partnermi, expanzia do segmentu malých a stredných podnikov a telekomunikácií či nárast dopytu z členských aj nečlenských krajín EÚ sú dobrými dôvodmi na to, aby sa spoločnosť Siewert & Kau mohla na nasledujúci účtovný rok dívať s oprávneným sebavedomím. Pri objeme predaja pribl. 450 miliónov EUR za fiškálny rok 2012/2013 zaznamenal tento špecialista na informačné technológie a logistiku nárast predaja vo výške 12,5 percenta, čím prekonal ešte donedávna rekordných 400 miliónov EUR za predchádzajúci rok o rovných 50 miliónov EUR.

Rastúci dopyt po hardvéri v segmente malých a stredných podnikov viedol k hromadnému náboru novej pracovnej sily a zvýšeniu celkového počtu trvalých zamestnancov na 250. Vzrástol aj vývoz spoločnosti - Siewert & Kau v súčasnosti zásobuje 65 krajín po celom svete, pričom nejde o konečný počet. Podnikanie v oblasti periférnych zariadení spolu s predajom pamäťových produktov zaznamenali v posledných mesiacoch mimoriadne dobré výsledky a predstavujú významnú časť nárastu predaja. V súvislosti s novým podnikaním v oblasti LED osvetlenia sa spoločnosť snaží okrem iného sústrediť aj na produkty udržateľných riešení osvetlenia.

Napriek klesajúcim číslam v segmente displejov sa spoločnosti Siewert & Kau podarilo rozšíriť svoj podiel na trhu. Za tento rozvoj vďačí pomoci od silných partnerov s inovatívnymi produktmi ako napríklad Dell, LG a AOC. Nové aktivity v segmente inteligentných telefónov dosiahli pozitívne výsledky najmä vďaka zvýšenému dopytu, čo spoločnosť bez ťažkostí posunulo na trh s mobilnými zariadeniami. Navyše, expanzia podnikania v oblasti softvéru mala mimoriadne priaznivý účinok.

Zabezpečenie hladkej každodennej prevádzky si z dôvodu 25-percentného medziročného nárastu dodávok vyžiadalo rozšírenie skladovacej plochy. Siewert & Kau ju preto plánuje rozšíriť na približne 20.000 štvorcových metrov.

http://www.siewert-kau.de/en

Kontakt: LEWIS PR +49(0)211-52294617 sundk@lewispr.com

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring