OTS: Spoločnosť Standard Power si na napájanie dátových ...

TASR, 9. októbra 2023 9:31

OTS: Spoločnosť Standard Power si na napájanie dátových centier vybrala schválenú technológiu SMR spoločnosti NuScale a ENTRA1 Energy

Dve pokročilé jadrové zariadenia spoločnosti Standard Power v Ohiu a Pensylvánii plánujú poskytnúť takmer 2 GW čistej energie pre dátové centrá

Plány spoločnosti Standard Power na uvedenie do prevádzky do roku 2029

New York a Portland 9. októbra (TASR/OTS) - (BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Standard Power, poskytovateľ infraštruktúry ako služby pre spoločnosti zaoberajúce sa pokročilým spracovaním údajov, oznámila svoje plány na vývoj dvoch zariadení poháňaných malými modulárnymi reaktormi (SMR), ktoré budú spolu vyrábať takmer 2 GW čistej energie bez emisií uhlíka, a rozhodla sa spolupracovať s poskytovateľom technológie NuScale Power Corporation (NuScale) (NYSE: SMR), jediným poskytovateľom technológie a výrobcom SMR, ktorý získal povolenie amerických regulačných orgánov, a spoločnosťou ENTRA1 Energy (ENTRA1), nezávislou globálnou spoločnosťou zaoberajúcou sa vývojom a výrobou energie, na podporu dvoch projektov spoločnosti Standard Power.

Zariadenia sa budú nachádzať v štátoch Ohio a Pensylvánia. Cieľom spoločnosti Standard Power je využívať na napájanie blízkych dátových centier bezuhlíkovú energiu. Spoločnosť NuScale ako poskytovateľ technológie poskytne pre tieto projekty svoju schválenú technológiu NuScale SMR, jedinú technológiu SMR, ktorá získala schválenie návrhu od Komisie pre jadrový dozor Spojených štátov amerických – svetového regulačného orgánu pre jadrovú bezpečnosť.

Vývoj komerčného energetického zariadenia SMR je kľúčovým krokom pri prechode na udržateľnú energetickú budúcnosť a pomôže technologickým dátovým centrám nielen dosiahnuť ciele v oblasti znižovania emisií oxidu uhličitého, ale podporí aj vývoj nového čistého zdroja energie na uspokojenie rôznych potrieb energetickej transformácie. Zariadenia elektrární využívajúce certifikovanú technológiu SMR od spoločnosti NuScale môžu poskytnúť bezkonkurenčnú flexibilitu verejným službám, priemyselným podnikom a vládam, ktoré chcú znížiť emisie uhlíka a zároveň zachovať efektívny výkon pri trvalom zaťažení.

„Vidíme, že veľa starých kapacít sa pri trvalom zaťažení siete vypína, pričom na trhu chýbajú nové udržateľné možnosti výroby pre trvalé zaťaženie, najmä vzhľadom na rastúci dopyt po energii pre výpočtovú techniku a dátové centrá s umelou inteligenciou (UI).Tešíme sa na spoluprácu so spoločnosťami ENTRA1 a NuScale pri zavádzaní osvedčenej technológie SMR spoločnosti NuScale, ktorá bude poskytovať bezuhlíkovú energiu pre trvalé zaťaženie na riešenie tejto veľkej medzery na trhu výroby energie,“ povedal Maxim Serežin, zakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Standard Power. „Spojením vynikajúcich silných stránok spoločnosti ENTRA1 v oblasti vývoja projektov a investícií s osvedčenou technológiou SMR spoločnosti NuScale je možné znížiť emisnú stopu spotrebiteľov, pomôcť splniť ciele dekarbonizácie a zároveň poskytovať spotrebiteľom energie spoľahlivé služby 24 hodín denne, 7 dní v týždni.“

V roku 2022 spoločnosť NuScale uzavrela exkluzívne globálne partnerstvo so spoločnosťou ENTRA1 Energy s cieľom komercializovať technológiu NuScale SMR. Prostredníctvom tohto partnerstva má spoločnosť ENTRA1 Energy práva na vývoj, správu, vlastníctvo a prevádzku zariadení na výrobu energie poháňaných schválenou technológiou SMR spoločnosti NuScale.

„ENTRA1 Energy má silnú globálnu ponuku projektov na výrobu energie s výkonom niekoľkých gigawattov využívajúcu osvedčenú technológiu NuScale,“ povedal Clayton Scott, obchodný riaditeľ spoločnosti NuScale. „Spoločne môžeme efektívnejšie uspokojiť rastúci dopyt po obnoviteľných, bezuhlíkových energetických riešeniach. S rastúcim dopytom po energii v polovodičových, UI, dátových a iných technologických odvetviach majú spoločnosti ENTRA1 a NuScale jedinečnú pozíciu na dodávanie trvalého zaťaženia a spoľahlivej energie.“

Inovatívna, ale jednoduchá konštrukcia technológie SMR spoločnosti NuScale poskytuje cenovo konkurencieschopné, bezpečné a škálovateľné riešenie pre širokú škálu energetických potrieb – vrátane výroby energie, diaľkového vykurovania, odsoľovania, komerčnej výroby vodíka a iných priemyslových tepelných aplikácií. Energetické moduly NuScale Power Modules™ sa celé vyrábajú v továrni bez nutnosti montáže v teréne a fungujú s konvenčným jadrovým palivom, ktoré je široko dostupné a má zavedený regulačný rámec. Vďaka tomu sú náklady nízke, konzistentné a predvídateľné – a elektrárne využívajúce technológiu NuScale sú lacnejšie na výstavbu, prevádzku a údržbu.

„Spoločnosť NuScale je nadšená, že môže spolupracovať s naším strategickým partnerom ENTRA1, aby pomohla dodať našu cenovo konkurencieschopnú a bezpečnú technológiu SMR na uspokojenie potrieb spoločnosti Standard Power v oblasti bezuhlíkovej energie,” povedal John Hopkins, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti NuScale. „Zavedením našej inovatívnej technológie NuScale SMR pre viac spotrebiteľov na celom svete robíme dôležitý krok k riešeniu obrovských potrieb dekarbonizácie sveta.“

Na základe plánov spoločnosti Standard Power pre tieto dve zariadenia spoločnosť NuScale nakoniec poskytne 24 jednotiek modulov s výkonom 77 MWe, ktoré budú spoločne vyrábať 1 848 MWe čistej energie z oboch lokalít v Ohiu a Pensylvánii. Tieto dva projekty budú predstavovať významný hospodársky impulz pre príslušné komunity. Spoločnosť Standard Power odhaduje, že každý navrhovaný projekt dátového centra poháňaného SMR zamestná počas výstavby značný počet kvalifikovaných pracovníkov so zameraním na kolektívnu prácu. Spoločnosť Standard Power využije svoje partnerstvá s miestnymi komunitami na podporu vzdelávacích programov, ako aj programov vytvárania pracovných miest so zameraním na miestnu pracovnú silu.

O spoločnosti Standard Power

Standard Power je popredný poskytovateľ hostingu pre vysoko výkonné počítačové spoločnosti, ktorý poskytuje služby od začiatku roka 2019. Spoločnosť Standard Power využíva svoje odborné znalosti v oblasti správy infraštruktúry na vývoj modulárnych dátových centier. V rámci svojich návrhov dátových centier Tier III+ sa spoločnosť Standard Power zameriava na technológie, ktoré podporujú vysoko výkonné počítače, a ako jedna z prvých zaviedla technológiu kvapalinového chladenia. Spoločnosť Standard Power vyvinula robustné návrhy a systémy na poskytovanie rozsiahlej vysoko výkonnej výpočtovej infraštruktúry inštitucionálnym zákazníkom. Viac informácií nájdete na webovej stránke spoločnosti Standard Power.

O spoločnosti NuScale Power

Spoločnosť NuScale Power Corporation (NYSE: SMR) je popredným poskytovateľom vlastnej a inovatívnej pokročilej technológie malých modulárnych reaktorov (SMR), ktorej poslaním je pomáhať pri globálnej energetickej transformácii poskytovaním bezpečnej, škálovateľnej a spoľahlivej energie bez emisií uhlíka. Prelomová technológia SMR spoločnosti je poháňaná modulom NuScale Power Module™, malým, bezpečným tlakovodným reaktorom, z ktorých každý dokáže vyrobiť 77 megawattov elektrickej energie (MWe) alebo 250 megawattov tepelnej energie (brutto) a ktorý možno škálovať podľa potrieb zákazníka prostredníctvom celého radu flexibilných konfigurácií až do výkonu 924 MWe (12 modulov).

S prvým a jediným SMR, ktorého dizajn bol certifikovaný Komisiou pre jadrový dozor USA, má spoločnosť NuScale dobré predpoklady slúžiť rôznym zákazníkom na celom svete dodávaním jadrovej energie na výrobu elektrickej energie, diaľkové vykurovanie, odsoľovanie, komerčnú výrobu vodíka a iné priemyslové tepelné aplikácie.

Spoločnosť NuScale bola založená v roku 2007 a sídli v Portlande v štáte Oregon. Ak sa chcete dozvedieť viac, navštívte webovú stránku spoločnosti NuScale Power alebo nás sledujte na sieťach LinkedIn, Facebook, Instagram, X a YouTube.

O spoločnosti ENTRA1 Energy

ENTRA1 Energy LLC je americká nezávislá globálna spoločnosť zaoberajúca sa vývojom, financovaním a vlastníctvom elektrární s diverzifikovaným portfóliom v oblasti výroby elektrickej energie, vodíka, priemyslového tepla a odsolenej vody. ENTRA1 Energy je výhradným globálnym strategickým partnerom spoločnosti NuScale, ktorý komercializuje technológiu NuScale SMR. Prostredníctvom tohto partnerstva spoločnosť ENTRA1 vyvíja, financuje, vlastní a prevádzkuje zariadenia na výrobu energie využívajúce technológiu NuScale SMR. Keďže rôzne časti sveta prijímajú nové spôsoby súvisiace s prechodom na energetiku a udržateľnú infraštruktúru, spoločnosť ENTRA1 Energy verí, že prispeje k rozvoju, riadeniu, realizácii a prevádzke veľkých elektrární.

Viac informácií nájdete na webovej stránke spoločnosti ENTRA1 Energy alebo nás sledujte na sieti X.

Výhľadové vyhlásenia

Táto správa môže obsahovať výhľadové vyhlásenia (okrem iného vrátane vyhlásení, že spoločnosť alebo jej vedenie „bude“, „verí“, „očakáva“, „predpokladá“, „plánuje“ alebo iných podobných výrazov). Tieto výhľadové vyhlásenia zahŕňajú vyhlásenia týkajúce sa strategických a prevádzkových plánov, nasadenia kapitálu, budúceho rastu, nových ocenení, nevybavených zákaziek, príjmov a výhľadu podnikania spoločnosti.

Skutočné výsledky sa môžu podstatne líšiť v dôsledku mnohých faktorov, medzi ktoré patria okrem iného závažnosť a trvanie pandémie COVID-19 a opatrenia vlád, podnikov a jednotlivcov v reakcii na pandémiu vrátane trvania a závažnosti hospodárskych porúch; skutočnosť, že spoločnosť nezíska nové zákazky; prekročenie nákladov, oneskorenie projektu alebo iné problémy vyplývajúce z činností súvisiacich s realizáciou projektu vrátane nedodržania odhadov nákladov a časového harmonogramu; intenzívna konkurencia v odvetviach, v ktorých pôsobíme; neplnenie záväzkov zo strany našich partnerov; narušenie kybernetickej bezpečnosti; zahraničné ekonomické a politické neistoty; zrušenie alebo úpravy rozsahu existujúcich zmlúv zo strany klientov; nezabezpečenie bezpečných pracovísk a medzinárodné bezpečnostné riziká; riziká alebo neistoty spojené s udalosťami mimo našej kontroly vrátane poveternostných podmienok, pandémií, kríz verejného zdravia, politických kríz alebo iných katastrofických udalostí; použitie odhadov a predpokladov pri príprave našich finančných výkazov; omeškanie alebo neplnenie platieb zo strany klientov; zlyhanie našich dodávateľov, subdodávateľov a iných tretích strán pri adekvátnom plnení služieb podľa našich zmlúv; neistoty, obmedzenia a predpisy ovplyvňujúce naše štátne zákazky; neschopnosť zamestnať a udržať si kvalifikovaných pracovníkov; potenciálny vplyv určitých daňových záležitostí; možné výpadky informačných technológií; schopnosť spoločnosti zabezpečiť primerané poistenie; záväzky spojené s výkonom jadrových služieb; menové riziká; strata jedného alebo niekoľkých klientov, ktorí tvoria významnú časť príjmov spoločnosti; poškodenie našej povesti; neschopnosť primerane chrániť práva duševného vlastníctva; znehodnotenie aktív; klimatické zmeny a súvisiace environmentálne problémy; zvyšujúca sa kontrola v súvislosti s postupmi udržateľného rozvoja; dostupnosť úverov a obmedzenia vyplývajúce z úverových nástrojov pre našich klientov, dodávateľov, subdodávateľov alebo iných partnerov; nedosiahnuti priaznivých výsledkov v existujúcich alebo budúcich súdnych sporoch a regulačných konaniach, konaniach o riešení sporov alebo nárokoch vrátane nárokov na dodatočné náklady; nedodržiavanie zákonov nami alebo našimi zamestnancami, zástupcami alebo partnermi; nové alebo meniace sa právne požiadavky vrátane tých, ktoré sa týkajú životného prostredia, zdravia a bezpečnosti; neúspešná realizácia našich strategických a prevádzkových iniciatív; riziká súvisiace s ustanoveniami našich konvertibilných prioritných akcií; a obmedzenia možných transakcií vyplývajúce z našich zakladajúcich dokumentov a práva štátu Delaware. Pri spoliehaní sa na tieto a ďalšie výhľadové vyhlásenia je potrebné postupovať opatrne. Vzhľadom na známe a neznáme riziká sa výsledky spoločnosti môžu podstatne líšiť od jej očakávaní a prognóz.

Ďalšie informácie týkajúce sa týchto a iných faktorov sú uvedené vo verejných pravidelných podaniach spoločnosti Komisii pre cenné papiere a burzu vrátane všeobecných ekonomických podmienok a iných rizík, neistôt a faktorov (a) uvedených v časti s názvom „Rizikové faktory“ a „Upozornenie týkajúce sa výhľadových vyhlásení“ v prospekte spoločnosti datovanom a podanom Komisii pre cenné papiere a burzu USA (Securities and Exchange Commission - ďalej len „SEC“) 1. júla 2022, ktorý je súčasťou registračného vyhlásenia na formulári S-1, ktoré SEC vyhlásila za účinné 30. júna 2022, v časti s názvom „Rizikové faktory“, (b) uvedených v časti s názvom „Rizikové faktory“ a „Osobitné upozornenie týkajúce sa výhľadových vyhlásení“ vo výročnej správe spoločnosti na formulári 10-K podanej SEC 15. marca 2023 a pod podobnými názvami v predchádzajúcich podaniach SEC a (c) spojených s podobnými spoločnosťami ako spoločnosť, ktoré pôsobia v energetickom priemysle. Uvedené podania SEC sú k dispozícii buď verejne, alebo na požiadanie na oddelení vzťahov s investormi spoločnosti NuScale na adrese ir@nuscalepower.com. Spoločnosť sa zrieka akéhokoľvek zámeru alebo povinnosti aktualizovať svoje výhľadové vyhlásenia vo svetle nových informácií alebo budúcich udalostí okrem tých, ktoré vyžaduje zákon.

Fotografie/Galéria Multimédií dostupná na: https://www.businesswire.com/news/home/53579927/en

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Kontakt spoločnosti Standard Power pre médiá

Maxim Serezhin, výkonný riaditeľ, Standard Power

contact@standardpwr.com

Kontakt spoločnosti NuScale Power pre médiá

Diane Hughes, viceprezident pre marketing a komunikáciu, NuScale Power

dhughes@nuscalepower.com

(503) 270-9329

Kontakt pre investorov spoločnosti NuScale Power

Scott Kozak, riaditeľ pre vzťahy s investormi, NuScale Power

skozak@nuscalepower.com

(541) 452-7583

Zdroj: NuScale Power

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring