OTS: Spoločnosť Sumitomo Corporation dokončila akvizíciu firmy Edgen Group Inc.

TASR, 22. novembra 2013 14:57

New York & Baton Rouge, La. 22. novembra (TASR-OTS)(BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Sumitomo Corporation ("SC") a Sumitomo Corporation of America ("SCOA"), spoločne ako "Sumitomo", dnes oznámili, že dokončili akvizíciu firmy Edgen Group Inc. ("Edgen Group"), a to za 12,00 dolárov za akciu.

Dan O’Leary, prezident a generálny riaditeľ firmy Edgen Group bude aj naďalej riadiť strategické rastové iniciatívy spoločnosti. O’Leary uviedol: "Táto transakcia nám dáva možnosť vyhovieť v ešte väčšej miere rastúcim potrebám a zložitým požiadavkám pri zadávaní verejných zákaziek pre globálne odvetvie energetickej infraštruktúry. Tešíme sa na využitie hodnoty nového partnerstva v prospech našich zákazníkov na celom svete."

"Firma Edgen Group je poprednou firmou v oblasti dodávok oceľových produktov vo všetkých sektoroch trhu s ropou a zemným plynom v Spojených štátoch amerických. Akvizíciou tejto firmy získavame širšiu globálnu distribučnú platformu, skúsených pracovníkov, zariadenia a rozšírenú špecializovanú ponuku produktov z ocele. To nám umožní pokračovať v raste a podporovať rozvoj našej globálnej energetickej infraštruktúry", povedal Kazuhiro Takeuchi, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti SCOA a generálny riaditeľ spoločnosti SC pre región Ameriky.

O spoločnosti Sumitomo Sumitomo Corporation je poprednou globálnou obchodnou spoločnosťou so 116 pobočkami v 65 krajinách a 24 pobočkami v Japonsku. Celá spoločnosť Sumitomo Corporation Group zahŕňa takmer 800 spoločností a viac ako 70.000 zamestnancov. Podnikateľské činnosti Sumitomo Corporation sa neustále rozširujú o najrôznejšie produkty a služby. Jej hlavnými obchodnými jednotkami sú Kovové produkty, Dopravné a stavebné systémy, Životné prostredie a infraštruktúra, Médiá, Siete, Tovar a služby súvisiace so životným štýlom, Nerastné zdroje, Energetika a Chémia a elektronika.

Ak chcete získať bližšie informácie, navštívte stránku www.sumitomocorp.co.jp/english/

O spoločnosti Edgen Group Edgen Group je popredný svetový distribútor špecializovaných výrobkov a služieb pre odvetvie energetiky a pre trhy priemyselnej infraštruktúry, vrátane oceľových potrubí, ventilov, zušľachtených a vysoko úžitkových ťažkých panelov a súvisiacich výrobkov. Pôsobí pod dvoma obchodnými značkami: Edgen Murray a Bourland & Leverich. Spoločnosť Edgen Group má sídlo v Baton Rouge v štáte Louisiana a viac ako 35 pobočiek v 18 krajinách po celom svete. Ak chcete získať bližšie informácie, navštívte stránku www.edgengroup.com.

Kontakt: Sumitomo Jewelle Yamada 212-207-0574 Mobil: 646-584-9556 jewelle-k.yamada@sumitomocorp.com

Vanessa Goldschneider 212-207-0567 vanessa.goldschneider@sumitomocorp.com

Zdroj: Edgen Group Inc. a Sumitomo

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk jk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring