OTS: Spoločný podnik XCMG Group uvádza prvú integrovanú ...

TASR, 24. júla 2024 10:22

OTS: Spoločný podnik XCMG Group uvádza prvú integrovanú batériu pre ekologickú komerčnú dopravu

Sü-Čou 24. júla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - XCMG a ENNEAGON, spoločný podnik Xuzhou Construction Machinery Group („XCMG Group") a ENNEAGON Energy, predstavuje svoj prvý súbor komplexných výmenných batérií ako významný krok na urýchlenie zavádzania obnoviteľnej energie do úžitkových vozidiel a ďalšiu podporu udržateľného dopravného riešenia.

Novo uvedená batéria je navrhnutá tak, aby vyhovovala rôznym scenárom, pričom doba výmeny sa pohybuje od 1,5 do 4 minút. Inovatívny dizajn pákového typu umožňuje rýchle nasadenie do 48 hodín. Integrované riešenie zahŕňa:

• integrované dvojhlavové nabíjacie stanice na jednosmerný prúd,

• nízkonapäťové nabíjačky na jednosmerný prúd,

• kombinované jednotky na výmenu batérií pre ťažobné a prepravné zariadenia,

• stanice na výmenu batérií MINI,

• a stanice na výmenu batérií série 800.

Nová generácia technológie batérií CTB používaná v týchto produktoch zvýrazňuje technologický pokrok a zvyšuje objemovú hustotu energie o viac ako 25 %. Toto vylepšenie nielen optimalizuje výkon, ale zabezpečuje aj kompatibilitu v rámci širokého spektra požiadaviek na výkon od 20 kW do 400 kW.

Spoločný podnik XCMG a ENNEAGON, založený na konci januára 2024, pozoruhodne dosiahol sériovú výrobu už v priebehu piatich mesiacov. Vysoko automatizovaná výrobná linka bezproblémovo integruje rôzne výrobné fázy, čím zaisťuje, že každá jednotka spĺňa najvyššie priemyselné štandardy kvality.

Yang Dongsheng, predseda XCMG Group, poukázal na to, že tento míľnik je kľúčový pre spôsobilosti XCMG v oblasti výskumu a vývoja a hromadnej výroby integrovaných nabíjacích a výmenných zariadení. „Upevňuje sa tak silný základ pre posilnenie jej vedúceho postavenia v nových energetických sektoroch, keďže pokračuje vo využívaní priemyselných výhod na podporu rastu ekosystémov v rámci riešení v oblasti novej energie."

V súlade s globálnymi cieľmi v oblasti dvojitého uhlíka, uhlíkovým vrcholom a uhlíkovou neutralitou, zintenzívňuje XCMG úsilie na vývoj kľúčových technológií v elektrifikačných komponentoch a zároveň rozširuje aplikácie vo svojich prevádzkach. Toto strategické smerovanie podporuje nielen trvalo udržateľnú transformáciu priemyslu, ale zároveň stavia skupinu do pozície lídra v iniciatívach v oblasti obnoviteľných zdrojov.

Spoločný podnik XCMG a ENNEAGON postupuje vpred a je pripravený pokračovať v napredovaní využitím partnerstva, aby sa zameral na technologické vylepšenia a vývoj produktov. Táto iniciatíva je pripravená predefinovať štandardy elektrifikácie v stavebných strojoch a posilniť jej postavenie na trhu prostredníctvom jednotnej stratégie značky, ktorá spája vozidlá, stanice, nabíjačky a batérie do ucelenej ponuky.

Podporou vysokorýchlostného rozvoja v rámci svojho nového energetického sektora pokračuje XCMG Group vo svojom záväzku k budúcnosti šetrnej k životnému prostrediu a výrazne prispieva k inovatívnym technológiám ekologickej dopravy.

Fotografia – https://mma.prnewswire.com/media/2467243/1.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring