OTS: Stanovisko predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša, podpredsedu Ivana Štefanca a...

TASR, 1. mája 2013 13:48

OTS: Stanovisko predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša, podpredsedu Ivana Štefanca a poslanca Európskeho parlamentu Eduarda Kukana k dnešnému 9. výročiu vstupu SR do EÚ

Bratislava 1. mája (TASR-OTS) - Ekonomický vývoj je dnes najaktuálnejšou európskou témou. Dnes si pripomíname deväť rokov od jednej z najvýznamnejších udalostí našej novodobej histórie – vstupu Slovenska do Európskej únie. Pre našu krajinu bol vstup do EÚ nielen symbolom zjednotenia Európy po páde železnej opony, ale najmä šancou na rozvoj našej krajiny a zlepšenie životnej úrovne našich občanov.

"Uvedomujeme si však, že život v Únii je v niektorých smeroch náročný a kladie na nás všetkých vysoké požiadavky. Pevne však veríme, že slovenskí občania tak ako doteraz, budú aj naďalej patriť medzi zodpovedných a sebavedomých zástancov ďalšej európskej integrácie," povedal predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

"Projekt Európskej únie sa neustále vyvíja a je našou povinnosťou ho spolutvoriť. Aj keď v oblasti mierového spolužitia, dodržiavania ľudských práv či pokojného riešenia sporov dosiahla EÚ nemálo úspechov, v ekonomickej oblasti je potrebné mnohé zlepšovať. Ekonomický vývoj je dnes najaktuálnejšou európskou témou. Riešenie je najmä v dodržiavaní pravidiel, podpore aktivity a v potrebných štrukturálnych zmenách. Len takýmto spôsobom dokážeme vytvoriť zdravé pracovné miesta a zlepšiť životnú úroveň ľudí. Budúcnosť EÚ nemôže byť v transferovej únii, ale v zdravom hospodárení, zodpovednosti za príslušné rozhodnutia a dobrovoľnej spolupráci v dohodnutých oblastiach," zdôraznil podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec.

Europoslanec Eduard Kukan pripomenul: "Bolo nám cťou prispieť k vstupu Slovenska do Európskej únie. Dnes sme jej plnohodnotnou súčasťou a nesieme zodpovednosť za jej budúcnosť. Veríme, že naši občania dokážu pozitívne zhodnotiť a využiť príležitosti, ktoré nám členstvo v Únii prinieslo. Mladá generácia získala možnosť štúdia v zahraničí, jednotný trh umožnil prílev investícií, zvýšil sa počet pracovných miest a voľný pohyb osôb po celom území EÚ je dnes už samozrejmosťou."

SDKÚ-DS dlhodobo presadzuje progresívnu pozíciu Slovenska na jeho európskej ceste a aj dnes sme pripravení spolupracovať na spoločných hodnotách slobody, zodpovednosti a solidarity so svojimi partnermi doma i v zahraničí. Cieľom je nielen zlepšovanie postavenia našej krajiny v EÚ, ale najmä rozvoj Slovenska a našich pracovitých občanov.

Jana Zvončeková, hovorkyňa SDKÚ-DS

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš vs

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring