OTS: Stanovisko Predstavenstva Žilinskej regionálnej komory SOPK

TASR, 21. júna 2024 11:06

Žilina 20. júna 2024 – Informácie, ktoré sa týkajú výstavby úseku D1 Turany – Hubová, a sú interpretované v médiách, nie sú stanoviskom Žilinskej regionálnej komory SOPK, ale stanoviskom Sekcie dopravy SOPK so sídlom v Trnave.

Uvítali sme dynamický prístup nového vedenia Ministerstva dopravy SR k čo možno najrýchlejšiemu spusteniu stavby úseku D1 Turany – Hubová, ale aj k aktivite na iných infraštruktúrnych stavbách v našom regióne.

Región, ktorého zamestnávatelia sú členmi Žilinskej regionálnej komory SOPK, patrí k regiónom, kde najviac mešká výstavba D1, ale aj D3. Zároveň je z pohľadu stavebnej realizácie geograficky najnáročnejší, čo vyvoláva predlžovanie diskusií o vhodnosti rôznych variantov výstavby. Zabezpečenie spoľahlivých trás pre logistiku, pre operatívnu dopravu zamestnancov a obyvateľov, pre kooperáciu a v neposlednom rade aj pre export tovarov je z hľadiska úspešnosti priemyslu v regióne strategicky jednou z priorít.

Dlhodobo podporujeme všetko, čo urýchlene zlepší kritický stav v doprave v regióne, zároveň nezhorší ekologické podmienky a zaručí v dlhodobom horizonte ekonomické prevádzkovanie diaľnic.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring