OTS: Stáť na čele k zelenšej budúcnosti: Shanghai Electric ...

TASR, 10. júna 2024 11:27

OTS: Stáť na čele k zelenšej budúcnosti: Shanghai Electric predstavuje pokročilé riešenia v oblasti obnoviteľných zdrojov energie na výstave Carbon Neutrality

Šanghaj 10. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Shanghai Electric (SEHK:2727, SSE: 601727) prináša celý rad svojich nových energetických riešení na druhom ročníku šanghajskej medzinárodnej výstavy, ktorá sa koná od 5. do 8. júna a venuje sa neutralite v technológiách, produktoch a dosiahnutým úspechom.

Na podujatí sa poukázalo na nové energetické systémy, ktoré predstavujú významný prielom v poslaní spoločnosti Shanghai Electric vytvárať technológie zamerané na ekologickú oblasť s cieľom posilniť svetový prechod na nulové emisie uhlíka, pokryť veternú energiu, fotovoltiku, uskladnenie energie a sieť. Sú navrhnuté v súlade so stratégiou Číny transformovať sa na udržateľné, uhlíkovo neutrálne hospodárstvo v najbližších niekoľkých desaťročiach.

Na výstave spoločnosti Shanghai Electric sú stredobodom pozornosti aj najnovšie integrované systémy vybavenia spoločnosti určené na lepšiu optimalizáciu systému, jednoduchosť a inteligentné ovládanie. Spoločnosť Shanghai Electric predstavuje, ako sa jej pokrokové inovácie uplatnili v púštnych, pobrežných a mestských energetických základniach, a ukazuje svetu svoj záväzok k transformačným technológiám, ktoré pomáhajú urýchliť globálnu dekarbonizáciu.

• Pokiaľ ide o veternú energiu, nízkofrekvenčná pobrežná veterná turbína Shanghai Electric s výkonom 16 MW, ktorá sa môže pochváliť najväčšou kapacitou svojho druhu na svete, ponúka množstvo výhod. Patria medzi nich vylepšené možnosti prenosu energie, flexibilné pripojenie do siete a lepšie flexibilné ovládanie.

• S cieľom zvýšiť výkon batérií na uskladnenie energie pri súčasnom znížení nákladov vyvinula spoločnosť Shanghai Electric batériu s prietokom kvapaliny s obsahom vanádu a železa a výkonom 500 kW/2 MWh, ktorá sa môže pochváliť najväčšou samostatnou kapacitou na svete. Vyznačuje sa patentovaným elektrolytickým zložením od spoločnosti Shanghai Electric, ktoré znižuje náklady o 40 %, pričom štruktúra batérie a inovatívna membrána na výmenu iónov bez obsahu fluoridov výrazne zvyšuje energetickú hustotu batérie, účinnosť konverzie a dlhú životnosť.

• Ľahký a kompaktný alkalický elektrolyzér série Z od spoločnosti Shanghai Electric, ktorý znižuje náklady, ponúka prevádzku s rozsiahlym zaťažením, s produkciou vodíka z jednej nádrže v rozmedzí od 1 000 do 3 000 Nm3/h a vysokou hustotou prúdu až 10 000 A/m.

• Integrované zariadenie so zotrvačníkom s vysokou zotrvačnosťou 25 Mvar od spoločnosti Shanghai Electric, ktoré predstavuje inováciu v sieťových systémoch, zvyšuje skratovú kapacitu a rýchlosť odozvy systému. Kinetická energia kombinácie voľnobehu je 140 MW.s, s časovou konštantou zotrvačnosti 11,2 sekundy Využitie kombinácie rotačnej zotrvačnosti zotrvačníka a rotora fázového posunu umožňuje okamžité uvoľnenie uloženej kinetickej energie, čím sa zvýši zotrvačnosť systému a frekvenčná stabilita.

V stánku spoločnosť Shanghai Electric vystavuje aj vysokovýkonné vodíkové turbíny triedy F, systémy na uskladnenie energie stlačeného vzduchu, transformátory s ultravysokým napätím a technológiu jadrovej energie „Guohe One" spolu s interaktívnou časťou, ktorá demonštruje, ako vizionárske bezuhlíkové riešenia spoločnosti Shanghai Electric pre námorné, púštne a mestské prostredia urýchľujú čínske iniciatívy v oblasti uhlíkovej špičky a uhlíkovej neutrality.

Video – https://mma.prnewswire.com/media/2433335/Leading_the_Way_to_a_Greener_Future_Shanghai_Electric_Unveils_Advanced_Renewable_Energy_Solutions.mp4

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2346204/Shanghai_Electric_logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring