OTS: Štátny podnik nemôže prenajímať domy, ktoré ohrozujú život ľudí, ...

TASR, 27. mája 2013 16:23

OTS: Štátny podnik nemôže prenajímať domy, ktoré ohrozujú život ľudí, môže však pomôcť s ich opravou

Bratislava 27. mája (TASR-OTS) - VV, š.p. je vždy pripravená komunikovať s nájomníkmi budov, keď nás k tomu vyzvú. Chápeme nervozitu občanov, prameniacu z neistoty, ktorú výstavba VD Slatinka vyvoláva. Snahou nového vedenia podniku je preto najneskôr do roka získať rozhodujúce stanovisko k výstavbe vodného diela, ktoré raz a navždy odpovie na dohady o tom, či sa Vodné dielo Slatinka postaví alebo nie. VV, š.p. chápe neistotu občanov a berie na nich ohľad, no odmieta poškodzovanie svojho mena ľuďmi, ktorí systematicky porušujú platné zákony SR a platné nájomné zmluvy.

Na stretnutí utorok (21. 5. 2013) s pani Paulíkovou zo Združenia Slatinka, ktoré inicioval generálny riaditeľ VV, š. p. Ladislav Lazár, bolo dohodnuté, že nájomníci vezmú na vedomie, že štátny podnik musí v prvom rade brať do úvahy bezpečnosť občanov využívajúcich štátne budovy. Vodohospodárska výstavba ako štátny podnik je povinná konať v zmysle platných zákonov SR a občania musia tento fakt rešpektovať.

Ak pri kontrolách, ktoré sú realizované v týchto dňoch zistíme, že prenajímané nehnuteľnosti (domy) nevyhovujú požiadavkám na bezpečné užívanie, sme zo zákona povinní okamžite o tomto stave informovať nájomníkov a ukončiť nájomnú zmluvu, aby sme predišli prípadným nešťastiam.

Postoj VV, š. p. ku stavu budov je stále nezmenený. Na stretnutí sa obe strany dohodli na tom, že domy sa nemôžu v danom stave užívať. Cieľom stretnutia a následných kontrol je zistiť, či je možné dať tieto domy do užívaniaschopného stavu. Kroky VV, š.p. svedčia o tom, že podnik má záujem pomôcť nájomníkom.

Obe strany sa dohodli, že budovy, ktoré bude možné dať do užívaniaschopného stavu sa nechajú opraviť. Zároveň sa strany vzájomne dohodli, že počas doby opráv sa v týchto budovách nájomníci nebudú zdržiavať, no môžu si v nich ponechať svoje veci, ak tak budú chcieť urobiť, sú si však vedomí toho, že tak konajú na vlastné riziko.

VV, š.p. chce prijať potrebné opatrenia k tomu, aby nájomníci v obci Slatinka mohli mať legálne zavedenú elektrickú energiu a neporušovali zákon stavbou nelegálnych elektrických prípojok. Rovnako chceme zabezpečiť budovy tak, aby neohrozovali životy ľudí. Vzhľadom na fakt, že sa v týchto miestach pohybujú aj deti predovšetkým v prázdninovom období, kedy sú v Slatinke realizované detské tábory, je nutné dbať na ich bezpečnosť. Nové vedenie VV, š.p. z predchádzajúcich období zdedilo mnohé nedoriešené otázky. Príkladom je i Slatinka, či hausbóty v Jaroveckom a Rusoveckom ramene. Hlavným cieľom nového vedenia je zabezpečiť v daných záležitostiach systém a poriadok, k čomu smerujú všetky realizované opatrenia vrátane fyzických kontrol všetkých nehnuteľností vo vlastníctve a správe VV,š.p. v rámci celého Slovenska.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš jk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring