OTS: Stretnutie podpredsedu EK Antonia Tajaniho a predsedu KDH Jána Figeľa

TASR, 9. júla 2013 16:59

Bratislava 9. júla (TASR-OTS) - Podpredseda Európskej komisie Antonio Tajani, ktorý je v týchto dňoch na Slovensku, sa v rámci návštevy stretol s podpredsedom NR SR a predsedom KDH Jánom Figeľom. Rokovanie sa týkalo aktuálnych záležitostí formovania modernej priemyselnej politiky a rastu hospodárstva. Obaja partneri sa zhodli na tom, že EÚ potrebuje viac integrovaný prístup a vyváženú podporu svojho priemyslu, v rámci ktorého sa špecifické, sektorové opatrenia opierajú o zodpovednú politiku v oblasti životného prostredia, cien energií, ale aj medzinárodného obchodu a hospodárskej súťaže.

Ján Figeľ podčiarkol dôležitosť podpory malých a stredných podnikov (MSP) pre posilnenie ekonomiky a životnej úrovne. Oboznámil A. Tajaniho s návrhom podpory rodinného podnikania, ktorý do parlamentu predložili poslanci KDH, a ktorý bol už postúpený do druhého čítania. Podľa J. Figeľa "rodinné podnikanie je v západnej Európe tradičnou a rozvinutou formou ekonomickej činnosti. U nás bolo za komunizmu likvidované ako nástroj ekonomickej slobody a nezávislosti občanov. Demokracia sa – naopak - môže a má opierať o nezávislé a aktívne rodiny aj v oblasti podnikateľskej iniciatívy". A. Tajani vyjadril presvedčenie, že "MSP sú rozhodujúce pre konkurencieschopnosť našich ekonomík a pre tvorbu nových pracovných miest. Rodinné podniky zohrávajú v Európe kľúčovú úlohu hlavne z pohľadu zamestnanosti, tradície a stability".

A. Tajani a J. Figeľ sa dohodli na zorganizovaní odbornej medzinárodnej konferencie v Bratislave na jeseň tohto roka, ktorá bude zameraná na európsku spoluprácu pri rozvoji MSP a rodinných firiem, s osobitným dôrazom na oblasť cestovného ruchu, podporu inovácií a rozvoj regiónov.

Matej Kováč hovorca KDH

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk zll

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring