OTS: Svetovo uznávané výskumníčky rakoviny zo Španielska ...

TASR, 11. decembra 2023 9:34

OTS: Svetovo uznávané výskumníčky rakoviny zo Španielska a USA spojili sily, aby riešili kritické potreby a výzvy v oblasti výskumu rakoviny u žien

Podľa štatistík bude každej tretej žene za jej život diagnostikovaná rakovina – včasný pokrok vo výskume a liečbe je pre zdravie žien kľúčový

Dallas 11. novembra (TASR/OTS) – (BUSINESS WIRE) – spoločnosť Mary Kay Inc., svetová jednotka v oblasti priameho predaja starostlivosti o pleť a dekoratívnej kozmetiky1 a nadácie, ktoré sponzoruje, vrátane nadácie Mary Kay Ash Foundation v USA, naďalej neúnavne podporujú výskum rakoviny u žien prostredníctvom financovania rôznych výskumných programov a projektov, udeľovania grantov svetovo uznávaným vedcom a podpory klinických skúšok, a to všetko v mene hľadania lieku.

Spoločnosť Mary Kay nedávno zorganizovala virtuálne stretnutie medzi Dr. Joyce O'Shaughnessyovou, predsedníčkou Celebrating Women pre Výskum rakoviny prsníka na Baylor University Medical Center a predsedníčkou Výskumu rakoviny prsníka na U.S. Oncology so sídlom v texaskom Dallase, a Dr. Evou Ciruelosovou, koordinátorkou oddelenia rakoviny prsníka, University Hospital a HM Hospitals a predsedníčkou SOLTI Group pre Výskum rakoviny prsníka a poberateľkou grantu FERO Foundation podporovaného spoločnosťou Mary Kay Spain so sídlom v španielskom Madride. Obidve vedú vo svojich krajinách vlastné výskumné tímy zamerané na výskum zriedkavej a agresívnej formy rakoviny u žien: triple negatívneho metastatického karcinómu prsníka (TNBC). Napriek tomu, že ich delia tisíce kilometrov, majú za sebou dlhú históriu – už roky spolupracujú na výskume TNBC a snažia sa nájsť riešenia a liek na toto ničivé ochorenie.

Tieto dve popredné výskumné pracovníčky a expertky vo svojich odboroch sa stretli, aby diskutovali o význame globálnej vedeckej spolupráce, v ktorej zdôraznili naliehavú potrebu zdieľania zistení a pokrokov medzi výskumnými pracovníkmi s cieľom spájať výsledky.

„Nejde o to, kto bude mať najlepší nápad, ale spoločne dosiahnuť najlepšiu liečbu pre každého pacienta, a to musí preniknúť do lekárskeho, klinického a farmaceutického priemyslu. Výskyt rakoviny prsníka u žien má vo svete stúpajúcu tendenciu a dnes môžeme povedať, že každej tretej žene bude počas života diagnostikovaná rakovina2,“ povedala Dr. O'Shaughnessyová.

„Bez nepretržitej spolupráce všetkých odborníkov by nebolo možné dospieť ku konkrétnym diagnózam,” dodala Dr. Ciruelosová. „Je nevyhnutné sledovať liečbu každého pacienta individuálne; len tak dokážeme zistiť, prečo rovnaká liečba u ľudí s podobnými charakteristikami u niektorých funguje, ale u iných nie.“

Potvrdili svoju frustráciu z rozdielov a nedôsledností, ktoré vidia v prístupe k terapiám, liekom a liečbe v rôznych krajinách, a vyzvali na zjednotenie ponuky dôslednejšej liečby pre všetkých pacientov bez ohľadu na to, kde žijú. Obe vedkyne sa tiež zhodli na tom, že je náročné vyhradiť si čas, aby sa mohli naplno venovať výskumu rakoviny, keďže musia riešiť problémy s financovaním, a vyjadrili vďačnosť svojim sponzorom vrátane nadácie Mary Kay Ash Foundation a nadácie Fero Foundation, ktoré im umožňujú pracovať na záchrane životov.

Dr. O'Shaughnessyová dodala, „V roku 1985 sme boli nesmierne frustrovaní z nedostatku liečebných možností pre ženy s rakovinou. Dnes v tejto oblasti vidíme veľké pokroky veľmi optimisticky vnímam úspechy ďalšej generácie výskumníkov.“

Vďaka financovaniu projektov výskumu rakoviny zo strany nadácie Mary Kay Ash Foundation v Spojených štátoch a udeleniu grantu Mary Kay Spain pre nadáciu FERO v Španielsku mohli Dr. O'Shaughnessyová a Dr. Ciruelosová pokračovať v spolupráci na svojom životnom diele. Mary Kay stojí na čele výskumu rakoviny u žien a podporuje priekopnícky výskum vedený ženami pre ženy. Spoločnosť Mary Kay je odhodlaná pomáhať vedcom na celom svete tým, že podporuje translačný výskum (výskum, ktorý spája laboratórny výskum priamo s pacientom), klinické skúšky zamerané na zlepšenie detekcie, prognózy a liečby rakoviny u žien, ako aj organizácie, ktoré podporujú výskum rakoviny, napríklad nadácia FERO v Španielsku.

Celý rozhovor si môžete pozrieť na YouTube kanáli Mary Kay Global.

O spoločnosti Mary Kay

Predtým. Teraz. Navždy. Mary Kay Ashová, jedna z prvých podnikateliek, ktorým sa podarilo prekonávať obchodné bariéry, založila svoju vysnívanú kozmetickú značku v Texase v roku 1963 s jediným cieľom: obohatiť život žien. Tento sen prekvital a rozrástol sa v globálnu spoločnosť s miliónmi nezávislých predajcov vo viac ako 35 krajinách. Spoločnosť Mary Kay už 60 rokov poskytuje ženám príležitosť definovať si vlastnú budúcnosť prostredníctvom vzdelávania, mentorstva, podpory a inovácií. Mary Kay investuje do vedy, ktorá stojí za krásou a výrobou špičkovej starostlivosti o pleť, dekoratívnej kozmetiky, výživových doplnkov a parfumov. Mary Kay verí v záchranu našej planéty pre budúce generácie, v ochranu žien postihnutých rakovinou a domácim násilím a v podporu mladých ľudí, aby nasledovali svoje sny. Viac informácií nájdete na stránkach marykayglobal.com, sledujte nás na sociálnych sieťach Facebook, Instagram a LinkedIn alebo X (predtým známej ako Twitter).

1 „Zdroj Euromonitor International Limited; Beauty and Personal Care vydanie 2023, hodnota predaja v RSP, údaje za rok 2022.“

2 American Cancer Society. https://www.cancer.org/cancer/types/breast-cancer/about/how-common-is-breast-cancer.html

Fotografie/Galéria Multimédií dostupná na: https://www.businesswire.com/news/home/53867905/en

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 or media@mkcorp.com

Zdroj: Mary Kay Inc.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring