OTS: SYNTAGMA CAPITAL dokončila akvizíciu spoločnosti Aginode ...

TASR, 3. novembra 2023 8:58

OTS: SYNTAGMA CAPITAL dokončila akvizíciu spoločnosti Aginode, divízií siete LAN/dátových centier („LAN/DC“) a telekomunikačných/optických sietí („FTTx“) spoločnosti Nexans SA (Euronext Paris: NEX)

BRUSEL 3. novembra (TASR/OTS) - (BUSINESS WIRE) – Spoločnosť Syntagma Capital dnes oznámila dokončenie akvizície spoločnosti Aginode (https://www.aginode.net), známej predtým ako Nexans Telecom & Data.

Spoločnosť, ktorá pred niekoľkými mesiacmi prešla na značku Aginode, navrhuje, vyrába a distribuuje riešenia inteligentnej konektivity založené na technológiách optických vlákien a medi pre dátové centrá, inteligentné budovy a telekomunikačných operátorov. V roku 2022 dosiahla vďaka svojim 8 priemyselným závodom vo Francúzsku, Belgicku, Nemecku, Grécku, Maroku a Číne tržby vo výške cca 200 miliónov z obchodov vo vyše 100 krajinách. Podnik zamestnáva okolo 680 zamestnancov po celom svete.

„Syntagma s radosťou oznamuje, že dnes dokončila transakciu so spoločnosťou Aginode, ktorá je druhou spoločnosťou v portfóliu fondu. Trh fúzií a akvizícií je stále náročný a tento úspech dokazuje našu schopnosť orientovať sa v neistých časoch a naďalej poskytovať riešenia predaja promptne a s istotou, pričom sme zároveň pri prideľovaní kapitálu vysoko selektívni,“ povedal Sebastien Kiekert Le Moult, vedúci partner spoločnosti Syntagma.

„Sme nadšení potenciálom spoločnosti Aginode a tešíme sa na spoluprácu s manažmentom, ktorá povedie spoločnosť k nebývalému úspechu,“ dodal Frank Coenen, partner spoločnosti Syntagma.

Na transakcii sa podieľal tím spoločnosti Syntagma v zložení Sebastien Kiekert Le Moult (vedúci partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), Joo Pilecco (vedúci viceprezident), Ludovic Ruffenach (vedúci spoločník) a Alicia Azémová (vedúca analytička).

Poradcami spoločnosti Syntagma boli Willkie Farr Gallagher (Hugo Nocerino, Ji-Soo Kim, Rudy Merlet, Faustine Viala, Charles Bodreau, Charles-Antoine Erignac, Jordan Pontal), PwC Transaction (Eric Douheret, Clément Meudec, François-Xavier Bornet, Edouard Bitton), PwC Tax and Legal (Anne-Valerie Attias-Assouline, Mathieu Norest, Morgane Croisier, Aurélie Cluzel-d’Andlau, Claire Pascal Oury), Roland Berger (Victor Marcais, Yaroslav Stetsenko) a ERM (Maryelle Ouvrard, ChinChin Lim).

O spoločnosti Syntagma Capital

Syntagma investuje do spoločností, ktoré môžu ťažiť z praktickej prevádzkovej odbornosti, aby dosiahla rýchlejší rast a zlepšenie výkonnosti pre všetkých akcionárov. Sme skutoční prevádzkovatelia so skúsenosťami s prácou v spoločnostiach a manažmentom spoločností na globálnej úrovni, a zároveň využívame vplyv našich interných zdrojov na rozvoj úspešných stratégií, ktoré následne uplatňujeme, aby sme realizovali ich plný potenciál a vytvárali udržateľnú dlhodobú hodnotu. Syntagma investuje a prevádzkuje spoločnosti v širokej škále odborov, so zameraním najmä na trhy materiálové, chemické, priemyselné a trhy obchodných služieb, vrátane výroby, distribúcie, dopravy a logistiky, prenájmu vybavenia, spracovania kovu a ďalších odvetví. Syntagma, ako signatár UN PRI (Zásady zodpovedného investovania OSN) sa zaväzuje dodržiavať vysoké štandardy ESG v rámci všetkých svojich investícií a sídli v belgickom Bruseli. Viac informácií nájdete na stránkach: https://syntagmacapital.com

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Marie Ciparisse

+32 (0)2 315 70 12

mciparisse@syntagmacapital.com

Zdroj: Syntagma Capital

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring