OTS: SYNTAGMA CAPITAL vstupuje do exkluzívnych ...

TASR, 26. septembra 2023 13:48

OTS: SYNTAGMA CAPITAL vstupuje do exkluzívnych rokovaní o prevzatí európskych divízií komerčnej techniky pre kúrenie, ventiláciu a klimatizáciu (HVAC) spoločnosti Lennox

Brusel 26. septebra (TASR/OTS) - (BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Syntagma Capital dnes oznámila začatie exkluzívnych rokovaní so spoločnosťou Lennox International (NYSE: LII) o prevzatí jej európskych podnikov v oblasti komerčnej techniky HVAC. Divízia HVAC navrhuje a vyrába komerčnú techniku pre kúrenie, ventiláciu a klimatizáciu. Divízia komerčného chladenia navrhuje a vyrába komerčné výparníky, kondenzačné jednotky, kondenzátory a suché chladiče. Podniky poskytujú služby zákazníkom v priemyslovom, maloobchodnom, logistickom, obytnom a kancelárskom sektore ako aj v sektore HORECA vo viac než 40 krajinách. Podniky sídlia vo francúzskom Lyone a zamestnávajú okolo 940 ľudí v 4 prevádzkach a vo svojej obchodnej organizácii. V roku 2023 sa očakáva, že spoločnosť Lennox EMEA vygeneruje tržby vo výške okolo 200 miliónov eur.

Navrhovaná transakcia, ktorá bude uzatvorená za predpokladu splnenia bežných podmienok, vrátane informovania a konzultácie so zamestnaneckými radami a ďalších regulačných schválení, by sa podľa očakávania mala dokončiť do konca roku 2023.

„Tešíme sa z príležitosti investovať do spoločnosti Lennox EMEA a pokračovať v jej rozvoji. Táto transakcia ilustruje naše skúsenosti s vyčlenením podnikov, pretože pozostáva z dvoch súbežných transakcií. Hoci trhy fúzií/akvizícií a financovania zostávajú pomerne náročné, naďalej sa nám darí nachádzať atraktívne príležitosti na investovanie kapitálu a zároveň poskytujeme predávajúcim riešenia pre odpredaj komplexných transakcií vyčlenenia, kde sa dôraz kladie na rýchlosť a istotu. Táto transakcia je už naším tretím vyčlenením spoločnosti v roku 2023 a odráža stratégiu spoločnosti Syntagma v akvizícií podnikov, ktoré budú mať prospech z nového vlastníka, pretože bude poháňať ich ďalší rast,“ povedal vedúci partner spoločnosti Syntagma Sebastien Kiekert Le Moult.

„Schopnosť spoločnosti Syntagma riadiť komplexné vyčlenenie je rozhodujúca pre naše odlíšenie od konkurencie. Obidva podniky poskytujú výrazné príležitosti na rast v nadchádzajúcich rokoch,“ uviedol partner spoločnosti Syntagma, Partner Frank Coenen. „Očakávame, že využijeme rozsiahle technické know-how spoločnosti a pevné vzťahy so zákazníkmi, aby sme urýchlili ich rast, a to organicky ako aj prostredníctvom cielených investícií do fúzií/akvizícií v kľúčových produktových a zemepisných oblastiach.“

Na transakcii sa podieľal tím spoločnosti Syntagma v zložení Sebastien Kiekert Le Moult (vedúci partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), Joo Pilecco (vedúci viceprezident), Gabriele Lo Monacová (vedúca právnička) a Alicia Azemová (vedúca analytička).

Poradenstvo spoločnosti Syntagma poskytovali spoločnosti Willkie Farr & Gallagher (právne a protimonopolné poradenstvo v oblasti fúzií/akvizícií), PwC (finančná hĺbková kontrola a daňové štruktúrovanie), Deloitte (daňové a sociálne poradenstvo), Kaiser Associates (prevádzkové poradenstvo) a 4Strategies (strategické poradenstvo).

O spoločnosti Syntagma Capital

Syntagma investuje do spoločností, ktoré môžu ťažiť z praktickej prevádzkovej odbornosti, aby dosiahla rýchlejší rast a zlepšenie výkonnosti pre všetkých akcionárov. Sme skutoční prevádzkovatelia so skúsenosťami s prácou v spoločnostiach a manažmentom spoločností na globálnej úrovni, a zároveň využívame vplyv našich interných zdrojov na rozvoj úspešných stratégií, ktoré následne uplatňujeme, aby sme realizovali ich plný potenciál a vytvárali udržateľnú dlhodobú hodnotu. Syntagma investuje a prevádzkuje spoločnosti v širokej škále odborov, so zameraním najmä na trhy materiálové, chemické, priemyselné a trhy obchodných služieb, vrátane výroby, distribúcie, dopravy a logistiky, prenájmu vybavenia, spracovania kovu a ďalších odvetví. Syntagma, ako signatár UN PRI (Zásady zodpovedného investovania OSN) sa zaväzuje dodržiavať vysoké štandardy ESG v rámci všetkých svojich investícií a sídli v belgickom Bruseli. Viac informácií nájdete na stránkach: https://syntagmacapital.com.

O spoločnosti Lennox

Lennox (NYSE: LII) je lídrom v oblasti energeticky účinných riešení na regulovanie klímy. V oblasti udržateľnosti a vytvárania pohodlného a zdravšieho prostredia pre obytné a komerčné budovy, pri súčasnom znižovaní uhlíkovej stopy, je spoločnosť Lennox lídrom inovácií vďaka svojim systémom klimatizácie, kúrenia kvality interiérového vzduchu a chladenia.

Kontakty

Marie Ciparisse

Telefón: +32 (0)2 315 70 12

-Email mciparisse@syntagmacapital.com

Zdroj: Syntagma Capital

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring