OTS: Tatra banka prináša jedinečný ESG DepozitTB pre firemných klientov

TASR, 3. júna 2024 14:06

Zodpovedné investovanie je aktuálnou témou nielen pre veľkých medzinárodných investorov. Riešia ju aj slovenské firmy, pre ktoré je určený nový depozitný produkt ESG DepozitTB.

Bratislava 3. júna (TASR/OTS) - ESG DepozitTB, krátkodobý termínovaný vklad, prináša pre klientov nielen možnosť zhodnotiť svoje voľné finančné prostriedky, ale aj prispieť k plneniu ESG cieľov slovenských firiem pôsobiacich v rámci európskeho trhu. Môžu tak integrovať investičnú aktivitu do vlastnej stratégie udržateľnosti. Finančné zdroje, získané prostredníctvom ESG DepozitTB, banka využije na poskytovanie úverov s prvkom udržateľnosti, ktorých podmienky motivujú klientov dosahovať stanovené ESG ciele. Banka bude mať možnosť sledovať, ako sa nastavené ciele vyvíjajú a odmeniť klientov za ich plnenie.

Podmienky pre financované úvery budú investorovi vopred známe a o použití prostriedkov bude banka informovať v pravidelnom ročnom alokačnom reporte.

„Trend udržateľného podnikania a investovania rezonuje aj u našich firemných klientov. Novým investičným produktom sme im chceli dať možnosť zhodnotiť voľné finančné prostriedky spôsobom, ktorý nielen pomáha klientovi, ale aj prispieva k plneniu ESG cieľov iných subjektov,“ hovorí Zuzana Koštialová, členka predstavenstva Tatra banky zodpovedná za korporátne a privátne bankovníctvo a Capital Markets.

„Budeme radi, keď bude ESG DepozitTB inšpirovať našich firemných klientov k investovaniu a zároveň pomôže investorovi splniť vlastné ciele v oblasti udržateľnosti,“ dodáva.

Viac informácií o produkte ESG DepozitTB nájdete na webovej stránke Tatra banky a dokumente Rámec pre ESG DepozitTB.

https://www.teraz.sk/ekonomika/tatra-banka-prinasa-jedinecny-esg-de/799321-nahlad.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring