OTS: Tatravagónka, a.s., predložila na MH SR investičný zámer, ktorým sa ...

TASR, 22. novembra 2012 13:54

Bratislava 22. novembra (TASR-OTS) - Spoločnosť TATRAVAGÓNKA, a.s., predložila na Ministerstvo hospodárstva SR investičný zámer, ktorým sa uchádza o investičnú pomoc v zmysle Zákona 561 / 2007 Z. z. Zákon o investičnej pomoci pre vybudovanie podniku na výrobu odliatkov so zameraním na železničný priemysel v okrese Gelnica. V prípade žiadosti o investičný stimul spoločnosť TATRAVAGÓNKA, a.s., vystupuje iba ako žiadateľ, ktorý predložil investičný zámer za jeho prijímateľa - spoločnosť Railway Casted Components, a.s.

Spoločnosť TATRAVAGÓNKA, a.s., požiadala o uvedený investičný stimul výlučne z dôvodu, že v čase podania žiadosti už existoval investičný zámer, avšak potenciálny prijímateľ investičného stimulu v zmysle predmetnej žiadosti t.j. spoločnosť Railway Casted Components, a.s., ešte nebol zapísaný v obchodnom registri.

Investičný zámer bol spracovaný na základe dôkladného prieskumu trhu – východiskových situácií a prognóz, ktoré hovoria o potrebe odliatkov pre podvozky nákladných železničných vagónov pre ruský trh. Tento stimul umožní vytvoriť 350 nových pracovných miest v okrese Gelnica. Profesné štruktúry spoločnosti TATRAVAGÓNKA, a.s., a Railway Casted Components, a.s., sú vzájomne nezlučiteľné. Etapizácia investície a rozdelenie na fixné a variabilné náklady poskytuje poskytovateľovi pomoci dostatočný časový priestor na objektívne posúdenie pomoci. I napriek rozhodovaciemu vákuu poskytovateľa pomoci, spoločnosť Railway Casted Components, a.s., už dnes zamestnáva 62 zamestnancov v okrese s 25-percentnou nezamestnanosťou.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring