OTS: TCL upevňuje svoje vedúce postavenie v oblasti ...

TASR, 11. januára 2024 10:03

OTS: TCL upevňuje svoje vedúce postavenie v oblasti inovácií rozšíreným portfóliom produktov a technických riešení na veľtrhu CES 2024

Las Vegas 11. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť TCL Electronics, popredná značka spotrebnej elektroniky a svetová dvojka v oblasti televízorov, dnes predstavila na veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2024 svoje hlavné portfólio inovatívnych technológií v rámci viacerých kategórií vrátane najväčšieho QD-Mini LED televízora na svete a jedného z prvých inteligentných riešení zábavy s pripojenými mobilnými zariadeniami.

Inovácie pre skvelé zážitky domáceho kina

V rámci predvádzanej ponuky mal severoamerickú premiéru aj najväčší QD-Mini LED televízor na svete, 115-palcový QM891G značky TCL, s viac ako 20 000 zónami lokálneho stmievania a maximálnym jasom 5 000 nitov.

Popri tomto zásadnom pokroku TCL odhalila najnovšie modely QM7 a QM8 QD-Mini LED pre americký trh s pokročilými technológiami podsvietenia a spracovania a vysokozónovým lokálnym stmievaním. Dôležité je, že priekopnícke rady televízorov X955 a C755 značky TCL dostali ako prvé na svete certifikát TÜV Rheinland pre ich realistický vizuálny zážitok. Spoločnosť TCL predviedla aj technológiu Dolby Atmos FlexConnect, s ktorou si môžete voľne rozmiestniť reproduktory podľa vlastného uváženia, aby ste získali inteligentne optimalizovaný zážitok Dolby Atmos.

K tomu spoločnosť uviedla patentovaný procesor AiPQ ULTRA, ktorý vďaka výkonnosti umelej inteligencie pri analýze obrazu a viacerým vlastným algoritmom prináša prvotriednu kvalitu zobrazenia na televízoroch so živými obrazmi.

Nová online streamovacia služba, TCL tv+, prináša viac ako 300 kanálov FAST a tisícky populárnych filmov od popredných svetových štúdií. S technológiou „IDEO" majú používatelia v Severnej Amerike popri zahrnutých zábavných programoch prístup k interaktívnym funkciám. Po spustení živého kanála National Football League (NFL) Live Channel v roku 2024, si fanúšikovia v regióne budú môcť vychutnať podujatia NFL prostredníctvom TCL tv+.

Na sprístupnenie väčšieho zážitku z domáceho kina vznikli najnovšie modely soundbarov značky TCL S55H/S45H s inovatívnou technológiou Tutti Choral a Dolby Atmos. Na podujatí bol vystavený profesionálny rad monitorov TCL 27R83U/34R83Q s technológiou QD-Mini LED s 1 152 zónami lokálneho stmievania, maximálnym jasom 1 600 nitov, ultra rýchlou odozvou 1 ms a vysokou obnovovacou frekvenciou. Rad získal certifikát VESA Display HDR 1400, validáciu Pantone Matching System (PMS), ako aj certifikát TÜV Rheinland pre ochranu očí pred modrým svetlom.

Zábavné riešenie pre inteligentné pripojené mobilné zariadenia najlepšie v odvetví

Na podujatí spoločnosť TCL predstavila aj jedno z prvých zábavných riešení pre inteligentné prepojené mobilné zariadenia, ktoré kombinuje smartfóny, tablety, inteligentné okuliare a iné. V rámci toho značka uviedla rozšírené portfólio tabletov, nový rad smartfónov radu 50 a technológiu NXTPAPER 3.0, ktorá je najpokročilejšou iteráciou oceňovanej technológie displeja pre zdravší zrak a zvýšený celkový zážitok z digitálneho sledovania. Prvé inteligentné okuliare na svete s plnofarebným 3D displejom a najnovšou platformou Snapdragon® AR1 Gen 1, RayNeo X2 Lite AR, boli predstavené s prémiovými vylepšeniami efektov zobrazenia a zážitku z rozšírenej reality. Okuliare RayNeo Air 2 XR navyše poskytujú používateľom živý, detailný a prenosný vizuálny zážitok, podobne ako keď sa pozeráte na 201-palcovú obrazovku zo vzdialenosti šesť metrov.

Technológie pre inteligentnejšiu a lepšie prepojenú domácnosť V rámci zvyšovania latky lepšieho bývania predstavila spoločnosť TCL technológiu Breathable Two-way Fresh Air pre klimatizáciu FreshIN 2.0, ktorá privádza zvonku vzduch bohatý na kyslík a zároveň vyháňa nekvalitný vzduch z interiéru. Spoločnosť tiež prezentovala svoju prvú okennú klimatizáciu s protokolom Matter, ktorá prináša hladko integrovaný inteligentný domáci ekosystém.

Najnovšie chladničky značky TCL radu Free Built-in sa vyznačujú elegantným a jednoduchým dizajnom na maximálne využitie priestoru. Ich špičková technológia molekulárneho uchovávania dlhšie zaisťuje čerstvosť a pomáha predchádzať strate výživných látok v potravinách. A na záver, kombinovaná práčka so sušičkou TCL Eco Care umožňuje pohodlnejšiu a ekologickejšiu starostlivosť o bielizeň vďaka svojmu dizajnu dva v jednom.

Vo vzťahu k udržateľnému životu spoločnosť TCL nedávno rozšírila aj svoje portfólio inteligentných energetických riešení. Na veľtrhu CES 2024 predstavila aj svoj integrovaný systém pre bývanie One-Stop Residential Smart Energy System, ktorý kombinuje fotovoltické moduly, skladovanie energie, tepelné čerpadlo a nabíjačku elektrických vozidiel.

Pevné globálne partnerstvá a iniciatívy ESG

V rámci globálnej kampane #TCLGreen spoločnosť TCL počas podujatia znovu zdôraznila svoje úsilie o recykláciu a opakované používanie materiálov. Spoločnosť zároveň naďalej inšpiruje globálnych používateľov k veľkým ambíciám spolu s renomovanými partnermi prostredníctvom prevratných spoluprác. Ako oficiálny televízny partner NFL a nadšenec pre šport sa TCL spojila s členom siene slávy NFL, Charlesom Woodsonom, ktorý sa zúčastnil prehliadky jej stánku.

Pozývame vás na návštevu stánku TCL na veľtrhu CES 2024

Dátum: 9. až 12. januára 2024

Miesto: Kongresové centrum Las Vegas, centrálna hala #18708

O spoločnosti TCL Electronics

Spoločnosť TCL Electronics (1070.HK) je poprednou značkou spotrebnej elektroniky a lídrom v celosvetovom televíznom priemysle. Spoločnosť TCL v súčasnosti pôsobí na viac ako 160 trhoch po celom svete. Spoločnosť sa špecializuje na výskum, vývoj a výrobu produktov spotrebnej elektroniky od televízorov, audiotechniky, domácich spotrebičov, mobilných zariadení, inteligentných okuliarov, komerčných displejov a ďalších. Navštívte webovú stránku TCL na adrese https://www.tcl.com.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2315186/Image.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring