OTS: Technický riaditeľ Hillstone Networks Tim Liu zdieľa ročné trendy ...

TASR, 27. decembra 2023 9:04

OTS: Technický riaditeľ Hillstone Networks Tim Liu zdieľa ročné trendy kybernetickej bezpečnosti do roku 2024

Okienko technického riaditeľa: Navigácia v rozvíjajúcom sa prostredí kybernetickej bezpečnosti s Timom Liu

SANTA CLARA 27. decembra (TASR/OTS) – (BUSINESS WIRE) – Spoločnosť Hillstone Networks, popredný poskytovateľ riešení kybernetickej bezpečnosti, zverejnila výročné hodnotenie roka z okienka technického riaditeľa. Prostredie kybernetickej bezpečnosti v roku 2024 je pripravené na významné zmeny, ktoré predstavujú výzvy aj príležitosti. Odborníci z odvetvia pozorne sledujú niekoľko kľúčových trendov, ktoré otvárajú dvere potenciálnym hrozbám, ako aj inovatívnym IT stratégiám na ich odvrátenie. Technický riaditeľ Tim Liu sa delí o svoje hlavné trendy pre rok 2024:

Vplyv umelej inteligencie na kybernetickú bezpečnosť

Prudký nárast zavádzania umelej inteligencie (UI), ktorý v roku 2023 urýchlilo zavedenie ChatGPT a ďalších technológií umelej inteligencie, naďalej mení kybernetickú bezpečnosť. Hoci UI sľubuje zvýšenú kreativitu, produktivitu a všeobecné zlepšenie pracovných postupov, prináša aj nové vektory hrozieb. Povaha „divokého západu“ v oblasti UI spolu s vyvíjajúcimi sa predpismi vyvoláva obavy o bezpečnosť údajov. Náchylnosť UI na phishing a zneužitie sociálnym inžinierstvom, posilnená zdokonalenými taktikami, pridáva do prostredia kybernetickej bezpečnosti ďalšiu vrstvu zložitosti. Keďže sa UI stáva dostupnejšou, vyvoláva to otázky týkajúce sa jej potenciálu na dobré aj škodlivé účely a my musíme zostať obozretní, pokiaľ ide o dôsledky.

Výzvy v oblasti cloudovej bezpečnosti

Zavádzanie cloudu je naďalej neúnavné, čiastočne podporované požiadavkami podnikových iniciatív v oblasti umelej inteligencie. Model zdieľanej zodpovednosti za bezpečnosť a dodržiavanie predpisov v oblasti cloudu však nie je všeobecne pochopený, najmä na úrovni riadiacich pracovníkov a predstavenstva. Problémy, ako sú obavy o bezpečnosť v tieňových inštanciách cloudu spravovaných IT a nedostatky v dohľade zo strany skúsených tímov IT, prispievajú k pretrvávajúcim výzvam v oblasti bezpečnosti cloudu.

Rozšírenie útočného priestoru

Rozširovanie okrajových zariadení vrátane zariadení internetu vecí, zariadení pripojených k sieti 5G a elektrických vozidiel so sieťovým rozhraním rýchlo rozširuje oblasť kybernetických bezpečnostných hrozieb. Tradičná sieťová obrana sa musí vyvíjať tak, aby pokryla tieto nové útočné plochy a miesta vstupu, čo si vyžaduje komplexný prístup ku kybernetickej bezpečnosti.

Ľudský faktor v kybernetickej bezpečnosti

Popri zameraní na umelú inteligenciu, cloud a koncové body zostáva ľudský faktor aj naďalej prevládajúcim vektorom útoku.Incidenty kybernetickej bezpečnosti často pramenia z ľudského konania, čo zdôrazňuje význam základných bezpečnostných postupov. Pravidelné aktualizácie, školenia zamestnancov a ostražité riadenie majú pri odvracaní kybernetických hrozieb prvoradý význam, z čoho jasne vyplýva, že kybernetická bezpečnosť je rovnako ľudským ako technologickým problémom.

Transformácia digitálnej dôvery a bezpečnosti

Keďže sa podniky čoraz viac spoliehajú na digitálne transakcie, budovanie a udržiavanie digitálnej dôvery sa stáva nevyhnutnosťou. Stratégie kybernetickej bezpečnosti prispievajú k digitálnej dôvere s dôrazom na holistické bezpečnostné postoje a rozvíjajúce sa postupy, ako sú bezpečnostné operácie (SecOps). Nástroje ako SIEM a XDR zohrávajú kľúčovú úlohu pri prechode od postoja pred narušením k postoju po narušení, pričom sa zameriavajú na detekciu, reakciu a zmiernenie. Nové trendy, ako napríklad SASE a SSE, ďalej zdôrazňujú potrebu jednotného a integrovaného prístupu k bezpečnosti.

Prostredie kybernetickej bezpečnosti v roku 2024 si vyžaduje neustále prispôsobovanie a inovácie. Keďže sa technológie vyvíjajú bezprecedentným tempom, organizácie musia zostať ostražité, uprednostniť bezpečnostné opatrenia zamerané na ľudí a prijať holistické bezpečnostné stratégie, aby sa mohli účinne orientovať vo vyvíjajúcom sa prostredí hrozieb.

Hillstone Networks Vám praje šťastné a veselé sviatky.

O spoločnosti Hillstone Networks Spoločnosť Hillstone Networks je lídrom v oblasti kybernetickej bezpečnosti, ktorý poskytuje hĺbkovú a rozsiahlu ochranu spoločnostiam všetkých veľkostí, od okrajových sietí až po cloud a pri akejkoľvek pracovnej záťaži. Integračný prístup spoločnosti Hillstone Networks v oblasti kybernetickej bezpečnosti prináša pokrytie, kontrolu a konsolidáciu pre viac ako 26 000 podnikov na celom svete. www.hillstonenet.com.

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Zdroj: Hillstone Networks

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring