OTS: Technický riaditeľ Huawei Cloud Bruno Zhang: ...

TASR, 28. februára 2024 8:54

OTS: Technický riaditeľ Huawei Cloud Bruno Zhang: Budovanie inteligentného cloudového základu pre telekomunikačné odvetvie pomocou systematických inovácií

Barcelona 28. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Na podujatí Huawei Product & Solution Launch 2024 počas MWC Barcelona 2024 uviedol Bruno Zhang, technický riaditeľ Huawei Cloud: „Spoločnosť Huawei Cloud je odhodlaná vybudovať inteligentný cloudový základ pre telekomunikačné odvetvie a urýchliť zdieľanie informácií v rámci rôznych odvetví so systematickými inováciami, ktoré zahŕňajú AI pre cloud a cloud pre AI."

AI pre cloud: Transformácia odvetvia pomocou modelov Pangu Modely Huawei Cloud Pangu prinášajú inteligentnú inováciu pre odvetvia aj cloudové aplikácie.

Pán Zhang opísal, ako ich už zákazníci telekomunikačných služieb začali využívať. Model výskumu a vývoja Pangu pomáha vývojárom generovať kód len s jedným príznakom a testovacími prípadmi jedným kliknutím. Telekomunikačný model Pangu automaticky odstráni 90 % porúch siete v priebehu niekoľkých minút. Virtuálny ľudský model Pangu sa môže pochváliť 95 % presnosťou synchronizácie pier pre zákaznícky servis a živé vysielanie. K nim sa postupne pripoja ďalšie modely.

Cloud pre AI: Riešenie výziev pomocou systematickej inovácie S cieľom pomôcť telekomunikačným spoločnostiam vybudovať inteligentnú cloudovú infraštruktúru poskytuje Huawei Cloud balík riešení zahŕňajúci úložisko s natívnou podporou AI, GaussDB, konvergenciu dáta-AI a distribuovanú architektúru QingTian. Tie sa nasadzujú a používajú v cloude, sieti, na okraji a v zariadení.

• Úložisko s natívnou podporou AI: Vysoká šírka pásma, vysoká súbežnosť a nízka latencia pre modely základov

tréningu vyžadujú exabajty dát. Huawei Cloud rieši tento dopyt jednoducho vďaka trojstupňovému prístupu. Po prvé, pamäťová služba EMS ukladá petabajty parametrov s ultra veľkou šírkou pásma 220 TB a ultra nízkou latenciou až do mikrosekundy. Po druhé, služba vyrovnávacej pamäte SFS Turbo poskytuje vysokú priepustnosť a súbežnosť. S IOPS v desiatkach miliónov, 1 miliarda dátových záznamov už nepotrebuje 100 hodín na prípravu, ale iba 5. Po tretie, jazero poznatkov postavené na službe Object Storage Service (OBS) znižuje náklady na ukladanie tréningových a inferenčných údajov o 30 %.

• GaussDB: GaussDB, ako pevná databáza, ktorá pomáha telekomunikačným operátorom spracovávať dáta efektívne a bezpečne,

je distribuovanou databázou podnikovej triedy s viac ako 100 000 uzlami. Pokiaľ ide o dostupnosť, GaussDB zabezpečuje silnú konzistenciu duálneho klastra s nulovým RPO. Z hľadiska bezpečnosti, má certifikáciu CC EAL4+, čo je najvyššia úroveň v odvetví. Čo sa týka automatizácie, poskytuje GaussDB nástroje na konverziu a migráciu 95 % bežnej syntaxe.

• Platforma konvergencie dáta-AI: Stabilný dátový základ pre modely základu

Dáta sú kľúčom pre modely základu. Aby bolo možné vyvinúť špecifické telekomunikačné modely, musia sa údaje z domén BSS, OSS a MSS zjednotiť do jedného dátového jazera. Konvergenčná platforma Huawei Cloud dáta-AI je robustným dátovým základom pre tieto modely. S LakeFormation je možné zdieľať jednu kópiu dát bez migrácie. S DataArts Studio majú vedci v oblasti AI k dispozícii vysokokvalitné a vyhovujúce dáta. A konečne, tri kanály – DataArts, ModelArts a CodeArts – organizujú a plánujú dáta a pracovné postupy AI na podporu online tréningu modelov a odvodzovania dát v reálnom čase.

• Prvý model nasadenia viacerých cloudov v odvetví a riešenie Cloud-on-Cloud pre operátorov

Všetky vyššie uvedené možnosti modelu Pangu a cloudové služby založené na Pangu sú šité na mieru každému zákazníkovi, aby mohli byť nasadené vo verejnom cloude, vyhradenom cloude alebo hybridnom cloude. Telekomunikačná spoločnosť môže napríklad vytvárať a prevádzkovať svoju vyhradenú platformu AI a základné modely vo svojich existujúcich dátových centrách s využitím hybridného cloudu Huawei Cloud Stack.

Huawei Cloud tiež ponúka poradenstvo, operácie na úrovni koncových zariadení a komplexné migračné služby prostredníctvom svojho riešenia Cloud-on-Cloud.

Pán Zhang na záver uviedol, že spoločnosť Huawei Cloud sa zaviazala k spoločnému úspechu. Zdieľaná technológia je k dispozícii prostredníctvom 150 000 rozhraní API. Zdieľané skúsenosti vychádzajú z obsluhy viac ako 3 miliónov zákazníkov na celom svete. A zdieľaný ekosystém pozostáva z 10 000 ponúk KooGallery. Tieto snahy umožňujú operátorom budovať služby B2B a využívať príležitosti na udržanie konkurencieschopnosti.

MWC Barcelona 2024 sa bude konať od 26. do 29. februára v španielskej Barcelone. Počas podujatia spoločnosť Huawei predstaví svoje najnovšie produkty a riešenia v stánku 1H50 v hale 1 Fira Gran Via. S komerčným spustením siete 5.5G v roku 2024 spoločnosť Huawei spolupracuje s operátormi a partnermi na celom svete, aby sa usilovala o vzrušujúce nové inovácie v sieťach, cloude a spravodajstve. Spoločne budeme riadiť podnikanie v oblasti 5G a podporovať prosperujúci ekosystém odvetvia, čím vytvoríme novú éru inteligentnej digitálnej transformácie. Viac informácií nájdete na stránke: https://carrier.huawei.com/en/events/mwc2024.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2347787/Bruno_Zhang_CTO_Huawei_Cloud.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring