OTS: Telkomsel a Huawei otvárajú prvý 5G inteligentný ...

TASR, 22. marca 2024 10:10

OTS: Telkomsel a Huawei otvárajú prvý 5G inteligentný sklad a 5G inovačné centrum v Indonézii

Jakarta 22. marca (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Popredný telekomunikačný poskytovateľ Telkomsel a globálny poskytovateľ riešení IKT Huawei slávnostne otvorili prvý indonézsky 5G inteligentný sklad a 5G inovačné centrum v Bekasi Regency na západnej Jáve. Toto prelomové zariadenie demonštruje potenciál technológie 5G pri transformácii riadenia skladov, zvyšovaní prevádzkovej efektívnosti a vytvorení nových príležitostí pre odvetvie logistiky na podporu digitálnej ekonomiky smerom k vízii Golden Indonesia Vision 2045.

Slávnostné otvorenie viedol pán Long, generálny riaditeľ Huawei Indonesia, a zúčastnili sa funkcionári, napríklad Dr. Ir. Ismail MT, generálny riaditeľ pre riadenie zdrojov a vybavenie pôš a informatiky, Ministerstvo komunikácií a informatiky, Indra Mardiatna, riaditeľ siete Telkomsel, Derrick Heng, marketingový riaditeľ Telkomsel; Mahendra Rianto, predseda Indonézskej logistickej asociácie a zástupcovia Bandung Institute of Technology, Telkom University a ďalší zástupcovia partnerov z odvetvia.

Generálny riaditeľ Dr. Ir. Ismail MT zdôraznil: „5G inteligentný sklad spoločnosti Huawei je zároveň budíčkom aj základným modelom ekosystému, ktorý demonštruje okamžitú a hladkú integráciu technológie 5G v snahe o digitalizáciu. Táto integrácia zjavne prináša inovatívne riešenia, ktoré rozširujú výhody nad rámec logistického sektora na množstvo priemyselných odvetví. Takéto pokroky sa dajú dosiahnuť len spoločným úsilím všetkých zainteresovaných strán, zjednotených v snahe o urýchlenie digitálnej transformácie národa."

Pán Long, generálny riaditeľ Huawei Indonesia, zdôraznil záväzok spoločnosti Huawei podporovať vládu a hráčov v odvetví pri odhaľovaní digitálnych príležitostí v Indonézii. „Na minuloročnom samite Solo 5G sme sa spolu s partnermi v odvetví zaviazali posilniť ekosystém 5G. 5G inteligentný sklad je dôkazom hodnoty, ktorú môže technológia 5G priniesť tradičným priemyselným odvetviam v Indonézii," uviedol.

Indra Mardiatna, riaditeľ siete Telkomsel, poznamenal: „V súlade s indonézskou víziou priekopníckych inovácií, ktoré podporujú pokrok národa, ostáva spoločnosť Telkomsel pevne odhodlaná poskytovať vynikajúcu konektivitu, priekopnícke riešenia a nápadité služby navrhnuté na posilnenie postavenia a urýchlenie expanzívnych príležitostí na podnikateľský rast v rámci krajiny. Sme optimisticky presvedčení, že nasadenie 5G inteligentného skladu spolu s koncepčnými riešeniami 5G inovačného centra prinesie éru transformácie pre profesionálov v logistickom sektore, najmä posilnením manažérskych kompetencií a zvýšením prevádzkovej účinnosti skladových systémov. S neochvejnou podporou vlády, s láskavým dovolením Ministerstva komunikácií a informácií a prostredníctvom synergických partnerstiev so zainteresovanými stranami vrátane spoločnosti Huawei, priemyselných združení a akademickej obce sa spoločnosť Telkomsel zaväzuje pokračovať v presadzovaní rýchleho vývoja indonézskeho digitálneho obchodu a hospodárskeho prostredia so zameraním na inkluzívny a udržateľný pokrok."

Digitálna ekonomika, ktorá by sa mala v budúcnosti stať hlavným katalyzátorom indonézskeho hospodárstva, si vyžaduje podporu efektívneho a účinného logistického odvetvia. Na základe údajov Ministerstva národného plánovania rozvoja/Bappenas sa indonézske náklady na logistiku do roku 2023 znížili z 23,5 % na 14,29 % hrubého domáceho produktu.

Výhody 5G inteligentného skladu

Inteligentný sklad 5G využíva pokročilé technológie, ako je internet vecí (IoT) a analýza veľkých dát, na zefektívnenie prevádzky, zvýšenie bezpečnosti a ochrany, zvýšenie efektívnosti a zníženie spotreby energie a potenciálnych neočakávaných strát.

Manažéri skladov môžu využívať digitálne dvojčatá a analýzu dát v reálnom čase na optimalizáciu riadenia zásob a predchádzanie výpadkom.

Sieť 5G tiež uľahčuje rýchlu a presnú komunikáciu medzi zamestnancami a autonómnymi riadenými vozidlami (AGV), čo zabezpečuje efektívny pohyb tovaru. Okrem toho inteligentné bezpečnostné systémy s podporou videa a infračervenými senzormi zaisťujú bezpečnosť skladu.

Technológia 5G BTS spoločnosti Huawei, ktorá riadi sklad, má spotrebu energie len 5 wattov, čo zodpovedá jednej energeticky úspornej žiarovke, takže ide o udržateľné riešenie pre budúcnosť.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2365771/Telkomsel_Huawei_inaugurating_Indonesia_s_5G_Smart_Warehouse_togther_partners.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2365772/Indonesia_s_5G_Smart_Warehouse.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring