OTS: Tennant Company získava akvizíciou dlhoročného distribútora zariadení...

TASR, 1. marca 2024 15:47

OTS: Tennant Company získava akvizíciou dlhoročného distribútora zariadení Tennant s cieľom urýchliť rast v regióne strednej a východnej Európy

MINNEAPOLIS 1. marca (TASR/OTS) - /BUSINESS WIRE/- Spoločnosť Tennant Company (NYSE: TNC), svetový líder v oblasti navrhovania, výroby a marketingových riešení, ktoré pomáhajú vytvárať čistejší, bezpečnejší a zdravší svet, dnes oznámila akvizíciu spoločnosti M&F Management and Financing GmbH („M&F“), materskej spoločnosti TCS EMEA GmbH („TCS“), v rámci snahy spoločnosti Tennant urýchliť rast v regióne EMEA.

Spoločnosť TCS so sídlom v Rakúsku je najväčším distribútorom Tennant Company v strednej a východnej Európe. Akvizíciou získava Tennant informované a skúsené predajné sily a osvedčený priamy kanál do krajín vrátane Rumunska, Maďarska, Českej republiky a Slovenska, ako aj rozšírenú sieť v Rakúsku, Švajčiarsku, Poľsku a ďalších krajinách v regióne ale aj na Blízkom východe a v Afrike.

„Keďže Tennant Company sa zameriava na strategické akvizície ako súčasť svojej podnikovej stratégie orientovanej na rast, investujeme do oblastí, v ktorých môžeme rast urýchliť a budovať hodnotu podniku. Sme presvedčení, že v regióne EMEA môžeme využiť skúsený tím TCS na zvýšenie nášho pôsobenia vo východnej Európe a zároveň využiť rozsiahle zdroje spoločnosti Tennant v regióne na podporu kvalitných služieb, ktoré TCS vždy poskytovala svojim zákazníkom,“ povedal Rusty Zay, senior viceprezident a obchodný riaditeľ Tennant Company. „Tešíme sa, že budeme môcť stavať na reputácii, ktorú si spoločnosť TCS tvrdo vydobyla v strednej a východnej Európe, v regióne, ktorý podľa prognóz porastie rýchlejšie ako vyspelejší západoeurópsky trh. Sme nadšení, že môžeme posilniť svoje pôsobenie a nasadiť rozšírené portfólio produktov, čo nám umožní rásť rýchlejšie,“ pokračoval Zay.

Spoločnosť TCS má silnú predajnú a servisnú infraštruktúru, ktorá podporuje jej dlhodobé vzťahy so zákazníkmi v regióne, a spoločnosť Tennant má v úmysle využiť do budúcnosti túto schopnosť na poskytovanie služieb strategickým zákazníkom v celom regióne EMEA. Táto akvizícia zodpovedá stratégii spoločnosti Tennant, a to investovať do spoločností s obchodnými schopnosťami, ktoré možno využiť na prepojenie rozsiahleho sortimentu čistiacich riešení Tennant s rozšírenými trhmi a na rozšírenie globálneho pokrytia svojho predaja a služieb.

Otto Rainer, generálny riaditeľ M&F, uviedol, „Naša spoločnosť úspešne spolupracuje s Tennant Company už dlhé roky. Prezentovanie vysokokvalitnej značky Tennant pre našich zákazníkov nám pomohlo stať sa vedúcou značkou v oblasti čistenia na týchto trhoch. Sme presvedčení, že Tennant Company si bude naďalej udržiavať svoju kvalitu, ktorú naši zákazníci už dlho oceňujú.“

Transakcia akvizície spoločnosti M&F Management and Financing GmbH bola uzavretá 29. februára 2024. Podmienky neboli zverejnené.

O spoločnosti Tennant

Spoločnosť Tennant Company (TNC) bola založená v roku 1870 a sídli v Eden Prairie v Minnesote. Je svetovým lídrom v oblasti navrhovania, výroby a predaja riešení, ktoré pomáhajú vytvárať čistejší, bezpečnejší a zdravší svet. Medzi jej produkty patria zariadenia na údržbu povrchov v priemyselnom, obchodnom a vonkajšom prostredí, čistiace technológie bez použitia saponátov a iné udržateľné technológie, ako aj čistiace nástroje a potreby. Globálna servisná sieť spoločnosti Tennant v teréne je najrozsiahlejšia v odvetví. Tennant Company mala v roku 2023 tržby vo výške 1,24 miliardy USD a má približne 4500 zamestnancov. Spoločnosť Tennant má výrobné prevádzky po celom svete a predáva svoje produkty priamo v pätnástich a prostredníctvom distribútorov vo viac ako sto krajinách. Viac informácií nájdete na stránkach www.tennantco.com a www.ipcworldwide.com. Logo spoločnosti Tennant Company a ďalšie ochranné známky označené symbolom „®“ sú ochranné známky spoločnosti Tennant Company registrované v Spojených štátoch a/alebo iných krajinách.

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring