OTS: Tianjin predstavuje pokroky v umelej inteligencii

TASR, 24. júna 2024 9:31

Peking 24. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Správa z China Daily:

Vo ére umelej inteligencie sa postavenie Číny ako vedúcej priemyselnej veľmoci vo svete ešte posilní, pretože technológia AI v Číne sa neustále rozvíja a digitalizácia výrobného priemyslu ďalej napreduje, zhodli sa v piatok obchodní lídri a odborníci.

Povedali tiež, že rozvoj inteligentných technológií v Číne prinesie transformáciu do mnohých odvetví a vytvorí viac príležitostí na rast pre podniky doma aj v zahraničí.

Vyjadrili sa tak počas okrúhleho stola „CEO: Grow with China," ktorý spoločne usporiadali China Daily, Publicistické oddelenie mestského výboru komunistickej strany Číny v Tianjine a Úrad pre priemyselné a informačné technológie v Tianjine.

Podujatie je súčasťou sprievodného programu prebiehajúceho veľtrhu World Intelligence Expo 2024, ktorý sa začal vo štvrtok v Tianjine.

„Umelá inteligencia a (ďalšie) inovatívne technológie v Číne sa budú uberať správnym smerom," povedal Rani Jarkas, predseda a generálny riaditeľ Cedrus Group, ktorý je presvedčený, že Čína sa stane špičkovým lídrom v tejto oblasti do roku 2030 až 2035.

„Je jasné, že popri investíciách do kapacít sme svedkami zavádzania rastúcej automatizácie, ako aj aplikácie digitálnych výrobných techník. A dnes to vidíme v našom dodávateľskom reťazci v Číne," povedal Julian MacCormac, regionálny riaditeľ pre oblasť Číny v spoločnosti Rolls-Royce.

Wei Jianguo, bývalý vice-minister obchodu, uviedol, že globálny výrobný sektor v súčasnosti podstupuje reštrukturalizáciu. Tento sektor smeruje k tomu, aby sa stal digitálnejším, inteligentnejším, s nižšími emisiami uhlíka a zároveň poskytoval kvalitnejšie služby.

„Dá sa predpokladať, že digitalizácia bude naďalej podporovať modernizáciu čínskeho priemyslu a inteligentnej výroby. Očakáva sa, že krajina bude naďalej prispievať ku globálnemu priemyselnému pokroku a hospodárskemu rozvoju," povedal Zhao Zhongxiu, rektor Univerzity medzinárodného obchodu a ekonomiky v Pekingu.

Lan Jun, generálny riaditeľ Agela & Phenomenex China, uviedol, že vďaka podpore vlády a dopytu na trhu je čínsky inteligentný priemysel pripravený hrať čoraz dôležitejšiu úlohu na globálnej scéne.

Obchodní lídri a odborníci za okrúhlym stolom dôkladne prediskutovali nové modely a hnacie sily rozvoja inteligentných odvetví a inteligentnej výroby v Tianjine. Sú presvedčení, že kvalitný rozvoj mesta prinesie viac príležitostí pre čínske aj zahraničné spoločnosti.

Huang Yanxiang, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ CarbonNewture, uviedol, že inteligentný prístav s nulovými emisiami uhlíka a nízkouhlíkové priemyselné parky v Tianjine sú typickými príkladmi integrácie ekologických postupov a zelených technológií do výrobných procesov s cieľom zvýšiť konkurencieschopnosť.

Skupina Cedrus Group nedávno spustila fond v tianjinskej novej oblasti Binhai s cieľom využiť potenciál investičnej spolupráce v odvetví biomedicíny.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2444790/China_Daily.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring