OTS: Tlačová informácia spoločnosti SPP - distribúcia k dnešnému výbuchu...

TASR, 13. septembra 2013 14:32

OTS: Tlačová informácia spoločnosti SPP - distribúcia k dnešnému výbuchu v rodinnom dome v obci Dražkovce

Bratislava 13. septembra (TASR-OTS) - "V obci Dražkovce dnes ráno zo zatiaľ nezistených príčin došlo v jednom z rodinných domov k výbuchu s následným požiarom. Udalosť nevznikla na žiadnom z plynárenských zariadení našej spoločnosti.

Plynárenské zariadenia patriace spoločnosti SPP – distribúcia boli a sú v poriadku. Kvôli nešťastiu bolo potrebné prerušiť distribúciu plynu pre tento rodinný dom.

Hoci nechceme o príčine výbuchu špekulovať, existuje aj podozrenie na únik zemného plynu na vnútornej plynovej inštalácii domu alebo na plynovom spotrebiči.

Spoločnosť SPP – distribúcia preto pred nadchádzajúcou vykurovacou sezónou odporúča dať si skontrolovať všetky plynové spotrebiče ako napríklad plynový kotol na kúrenie, na ohrev vody, gamatky a podobne. Netreba zabudnúť ani na komín a na vnútorné rozvody plynu v dome.

Správnou a pravidelnou starostlivosťou o plynové spotrebiče a rozvody sa dá predísť takýmto tragédiám.

V prípade podozrenia na únik plynu alebo poškodenia plynárenského zariadenia ihneď kontaktujte Poruchovú linku – plyn 0850 111 727, ktorá je k dispozícii nepretržite 24 hodín denne vrátane víkendov."

Ivana Zelizňáková, manažér pre komunikáciu

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk ed

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring