OTS: Trade Republic oslavuje 5. narodeniny so 4 miliónmi ...

TASR, 10. januára 2024 9:22

OTS: Trade Republic oslavuje 5. narodeniny so 4 miliónmi zákazníkov a uvádza novú kartu s 1 % odmenou Saveback za každú platbu kartou

• Päť rokov od uvedenia na trh sa spoločnosť Trade Republic stala najväčším európskym sprostredkovateľom a poprednou platformou na sporenie. V súčasnosti spravuje pre 4 milióny zákazníkov aktíva v hodnote približne 35 miliárd eur.

• Spoločnosť Trade Republic uzavrela svoj finančný rok a zároveň kalendárny rok 2023 s čistým ziskom, pričom sprostredkovala svojim klientom úrokové sadzby ECB, ktoré aktuálne dosahujú 4 %.

• Visa karta Trade Republic kombinuje utrácanie a sporenie: zákazníci neustále získavajú 1 % odmenu Saveback za každú platbu kartou do svojho sporiaceho plánu. Navyše si môžu klienti zaokrúhľovať svoje platby a investovať voľné peniaze do akéhokoľvek aktíva.

• Môžu si zvoliť kartu Mirror alebo klasickú kartu s poplatkom za vydanie, prípadne si vytvoriť virtuálnu kartu zdarma.

• Za kartu sa neúčtujú žiadne mesačné poplatky. Všetky karty majú rovnaké benefity, ako napríklad neobmedzený a bezplatný výber hotovosti z bankomatov na celom svete, pričom za výbery do 100 eur sa účtuje poplatok 1 euro.

Berlín 10. januára (TASR/OTS) - (BUSINESS WIRE) - Päť rokov od uvedenia na trh vzrástla spoločnosť Trade Republic na najväčšieho európskeho sprostredkovateľa a poprednú platformu na sporenie. V súčasnosti investujú 4 milióny zákazníkov v 17 krajinách so spoločnosťou Trade Republic, ktorá spravuje aktíva v hodnote približne 35 miliárd eur. Pri sprostredkovaní úrokových sadzieb ECB, ktoré aktuálne dosahujú 4 % ročne pre klientov, uzavrela spoločnosť Trade Republic svoj finančný a kalendárny rok 2023 s čistým ziskom. Dnes, na svoje piate narodeniny, otvára Trade Republic čakaciu listinu na nové Visa karty, ktoré kombinujú utrácanie a sporenie.

Zákazníci získavajú za každú platbu kartou 1 % odmenu Saveback späť do svojho sporiaceho plánu. Navyše si môžu klienti automaticky zaokrúhľovať svoje platby a investovať voľné peniaze do akéhokoľvek aktíva.

„Za posledných päť rokov začali 4 milióny ľudí nechávať svoje peniaze, aby pre nich s nami pracovali. Dnes spravujú s Trade Republic 35 miliárd eur. To znamená, že sme jednou z najdôležitejších bánk pre novú generáciu mladých sporiteľov v Európe,“ hovorí Christian Hecker, spoluzakladateľ spoločnosti Trade Republic. „Vďaka karte Trade Republic môžu títo ľudia s nami spravovať určitú časť svojho finančného života. Pri každom utrácaní zároveň sporia. To dáva každému jednotlivcovi, bez ohľadu na výšku príjmu, možnosť naštartovať svoj sporiaci plán a budovať bohatstvo. Na piate narodeniny ide o kľúčový medzník v našej misii.“

Na oslavu výročia uvádza Trade Republic na trh svoj najinovatívnejší produkt: kartu Trade Republic. Hladko prepája utrácanie so sporením. Debetnú kartu môžu zákazníci využívať na platby online aj offline. Za každú platbu kartou získavajú odmenu 1 % Saveback, ktorá sa investuje do sporiaceho plánu. Navyše karta umožňuje zaokrúhľovanie platieb a investovanie voľných peňazí do akéhokoľvek aktíva.

„Trade Republic jedinečným spôsobom kombinuje každodenné platby s investovaním. Partnerstvo medzi Trade Republic a Visa je zárukou, že každá platba kartou prispieva k hromadeniu bohatstva,“ povedal Albrecht Kiel, regionálny výkonný riaditeľ Visa pre strednú Európu.

Na rozdiel od mnohých bánk je karta Trade Republic bez mesačných poplatkov. Zákazníci si môžu zvoliť kartu Mirror alebo klasickú kartu s poplatkom za vydanie, prípadne si vytvoriť virtuálnu kartu zdarma. Všetky karty ponúkajú rovnaké benefity a umožňujú neobmedzený a bezplatný výber hotovosti z bankomatov na celom svete, pričom za výbery do 100 eur sa účtuje poplatok 1 euro. Existujúci aj noví zákazníci sa dnes môžu prihlásiť na čakaciu listinu na novú kartu. Karty sa budú zákazníkom dodávať v nadchádzajúcich mesiacoch.

„Od roku 2019 je investovanie v Európe vďaka Trade Republic jednoduchšie, transparentnejšie a dostupnejšie ako kedykoľvek predtým. Dnes prinášame to isté s našou kartou. Za kartu Trade Republic sa neúčtujú mesačné poplatky a ponúka všetky výhody, ako sú bezplatné výbery alebo výmenné kurzy bez príplatku. Okrem toho získavajú používatelia 1 % odmenu Saveback. Voľné peniaze sa medzitým úročia každomesačne 4-percentnou sadzbou, ktorá na trhu vedie. Ide jednoducho o najatraktívnejší kartový účet na európskom trhu,“ hovorí Marsel Nikaj, produktový viceprezident spoločnosti Trade Republic.

Za posledných päť rokov sa Trade Republic stala najväčším európskym sprostredkovateľom a poprednou sporiacou platformou. Nedávno získala od ECB plnohodnotnú bankovú licenciu. Popri tom spoločnosť Trade Republic v predchádzajúcom finančnom roku (končiacom 30.9.2023), ako aj v minulom kalendárnom roku, dosiahla čistý zisk, pričom svojim klientom sprostredkovala aktuálnu úrokovú sadzbu ECB vo výške 4 %. „Trade Republic je nezávislá spoločnosť s plnohodnotnou bankovou licenciou. Disponuje najinovatívnejšou bankovou technológiou v Európe, rozsiahlym investovaním od popredných globálnych investorov a dosahuje zisky. S našou ponukou sprostredkovania, hotovostnými úrokovými sadzbami, ako aj kartou Trade Republic aktuálne poskytujeme najlepšiu ponuku pre peniaze v retailovej oblasti v Európe. Na týchto základoch budeme pokračovať v budovaní jednej z najvýznamnejších finančných inštitúcií v Európe,“ hovorí spoluzakladateľ Christian Hecker.

Viac informácií nájdete na stránkach:

Webová stránka I Často kladené otázky I Instagram I X

O spoločnosti Trade Republic

Poslaním spoločnosti Trade Republic je pripraviť milióny Európanov na vytváranie bohatstva prostredníctvom bezpečného, jednoduchého a bezodplatného prístupu na kapitálové trhy. So zákazníkmi v 17 európskych krajinách a miliardami spravovaných aktív sa Trade Republic už pre mnohých Európanov stala domovskou aplikáciou na spravovanie majetku. Ponúka sporiace plány, frakčné obchodovanie s akciami, ETF, dlhopismi ako aj derivátmi a kryptomenami. Od januára 2024 navyše prináša kartu Trade Republic s 1 % odmenou Saveback.

Trade Republic je plnohodnotnou bankou pod dohľadom Bundesbank a BaFin. Ako najväčší európsky sprostredkovateľ a popredná sporiaca platforma získala spoločnosť Trade Republic rastový kapitál od popredných globálnych investorov, ako sú Accel, Peter Thiel‘s Founders Fund, Ontario Teachers‘, Sequoia či TCV. Spoločnosť so sídlom v Berlíne založili v roku 2015 Christian Hecker, Thomas Pischke a Marco Cancellieri.

Kontakty

Neváhajte sa na nás obrátiť priamo: Matthias Baccino

European Markets Lead

presse@traderepublic.com

+33.6.89.25.28.90

Zdroj: Trade Republic

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring