OTS: Trade Republic získava úplnú bankovú licenciu od ECB

TASR, 5. decembra 2023 9:48

• Spoločnosť Trade Republic sa stáva plnohodnotnou bankou a rozširuje svoje licencie o prijímanie vkladov a poskytovanie úverov.

• Dodatočné licencie umožňujú vytvárať nové produkty v rámci základného poslania: jednoduché a dostupné zhodnocovanie majetku pre každého.

• Získaním úplnej bankovej licencie posilňuje Trade Republic svoju pozíciu najväčšej sporiteľne v Európe.

• Prominentný výbor pre audit posilní firemné riadenie spoločnosti Trade Republic.

Berlín 5. decembra (TASR/OTS) – (BUSINESS WIRE) – spoločnosť Trade Republic získava od Európskej centrálnej banky (ECB) úplnú bankovú licenciu. Dodatočná licencia umožňuje najväčšej európskej sporiteľni rozšíriť svoju ponuku produktov v oblasti investovania a sporenia. Okrem toho spoločnosť rozšíri svoju štruktúru firemného riadenia o skúsený výbor pre audit.

„Získanie úplnej bankovej licencie otvára pre Trade Republic novú kapitolu,“ hovorí Christian Hecker, spoluzakladateľ spoločnosti Trade Republic. „V spolupráci s našimi zákazníkmi chceme pokračovať v intenzívnom raste a etablovať sa ako jedna z popredných finančných inštitúcií v Európe.“

Takmer päť rokov potom, ako spoločnosť Trade Republic vstúpila na trh, môže začať poskytovať všetky základné bankové služby a spĺňa požiadavky spojené s úplnou bankovou licenciou.

Vďaka úrokovým sadzbám vo výške 4 %, otvoreniu obchodovania s dlhopismi pre retailových investorov a novej aplikácii rozvinula Trade Republic v roku 2023 svoju ponuku. „Nové produkty nám umožnili v roku 2023 rozšíriť náš podiel na trhu v Európe. Naďalej sa zameriavame na jednoduché, bezpečné a dostupné zhodnocovanie majetku,“ dodáva Hecker.

V rámci získania úplnej bankovej licencie posilňuje Trade Republic svoje firemné riadenie zriadením skúseného výboru pre audit. Spoločnosť Trade Republic považuje sama seba za inovatívnu jednotku vo finančnom sektore, ktorá je priekopníkom cenovo dostupného obchodovania a zavádza sporiace plány ETF ako novú formu sporiaceho účtu. V januári naplnila Trade Republic svoju vedúcu pozíciu, keď sa stala prvou finančnou inštitúciou v Nemecku, ktorá priniesla všetkým zákazníkom vyššie úrokové sadzby, aktuálne v hodnote 4 percentá.

Viac informácií nájdete na stránkach:

Webová stránka I Často kladené otázky I Instagram I X

O spoločnosti Trade Republic

Poslaním spoločnosti Trade Republic je pripraviť Európanov na vytváranie bohatstva prostredníctvom bezpečného, jednoduchého a bezodplatného prístupu na kapitálové trhy. Ponúka investovanie do sporiacich plánov, čiastkového investovania, ETF, dlhopisov, derivátov a kryptomien. Trade Republic je technologická spoločnosť s úplnou nemeckou bankovou licenciou, pod dohľadom BaFin.

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Neváhajte sa na nás obrátiť priamo:

Bettina Fries

presse@traderepublic.com

Zdroj: Trade Republic

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring