OTS: Trh s kryptomenami hlási návrat vo veľkom, vedenie spoločností Bybit a ...

TASR, 28. decembra 2023 14:18

OTS: Trh s kryptomenami hlási návrat vo veľkom, vedenie spoločností Bybit a Wintermute vidí optimisticky obchodovanie s opciami

DUBAI 28. decembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ -- Spoločnosť Bybit, k svojmu 5. výročiu dosiahla niekoľko významných míľnikov, vrátane prekročenia hranice 20 miliónov používateľov, spustenia svojej vízie web3 a získania inštitucionálnej preferencie pre kategórie BTC a ETH. Napriek rastúcemu počtu búrz kryptomien je stále nedostatok skúsených poskytovateľov likvidity. V dobe po ústupe FTX zohrávajú lídri na trhu ako Wintermute ešte významnejšiu rolu.

Spoločnosť Wintermute sa nedávno strategicky presunula do Singapuru, čím si upevnila svoju pozíciu giganta v oblasti poskytovania likvidity. Wintermute Asia zároveň dokončila svoj prvý blokový obchod s opciami na CME, čím preukázala svoj záväzok voči inováciám a rastu.

Zatiaľ čo krach FTX sa naďalej odráža v odvetví kryptomien, slúži ako medzník pre etablovaných hráčov, aby sa mohli odlíšiť a zorientovať na sľubnom, ale kolísavom trhu. Poskytovatelia likvidity sú hnacou silou energie trhu s kryptomenami, ale ich operácie často zahaľovalo rúško tajomstva kvôli nedostupnosti informácií mimo burzy.

Dnes máme príležitosť získať pohľad z prvej ruky od Bena Zhoua, spoluzakladateľa a generálneho riaditeľa Bybit, Eugena Cheunga, vedúceho pre inštitúcie v Bybit a Yoanna Turpina, spoluzakladateľa Wintermute, keď hodnotia minulý rok a diskutujú o svojich stratégiách rastu do budúcnosti.

Hlavné poznatky:

-Ben Zhou je presvedčený, že profesionálne obchodovanie s opciami bude prekvitať.

-Yoann Turpin, ktorý už oficiálne sídli v Singapure, prináša svoje odborné znalosti ako bývalý obchodník s opciami TradFi a hovorí optimisticky o budúcnosti obchodovania s krypto opciami.

- Eugene Cheung odhaľuje, že spoločnosť Bybit spustila pilotný program v oblasti obchodovania na mimoburzových trhoch (OTC).

Popri nedávnom náraste cien sa objavuje čoraz viac dôkazov, že trh s kryptomenami zažíva silný nárast. Podľa decembrového burzového prehľadu CCData objem spotového obchodovania na burzách CEX rástol druhý mesiac po sebe a dosiahol 965,8 miliardy USD – čo je nárast o 52,8 % a najvyšší objem spotového obchodovania od marca 2023. Objem obchodovania s derivátmi na burze CME tak isto vzrástol o 18,4 % na 67,9 miliardy USD a dosiahol tak najvyšší objem od novembra 2021.

Bybit a Wintermute začali spolupracovať už v júli 2021, zároveň so spustením platformy Bybit na spotové obchodovanie. Toto partnerstvo úspešne odolalo vzostupom a pádom na trhu s kryptomenami a obidve spoločnosti teraz spolupracujú ešte užšie, aby sa dokázali pohybovať v náročnom a turbulentnom prostredí kryptomien.

Pre poskytovateľov likvidity ako je spoločnosť Wintermute je zmierňovanie rizík spojených so zlyhaním na burze zásadné. Yoann Turpin upozorňuje, že Wintermute si vysoko váži spoluprácu so spoločnosťou Bybit a kvalitu projektov, tokenov a reputáciu tímu uprednostňuje pred úsilím CEX o predaj a rozvoj podnikania. Spoločnosť Wintermute považuje „spoľahlivú a stabilnú podkladovú technologickú platformu" Bybit za pôsobivú. Pre globálnych obchodníkov bolo navyše veľmi dôležité, že spoločnosť Bybit včas zaviedla jednotný obchodný účet (Unified Trading Account – UTA) pre zákazníkov.

Čo môžeme očakávať v nadchádzajúcom roku:

Eugene Cheung prezradil, že spoločnosť Bybit spustila pilotný program pre obchodovanie OTC, čo je významný míľnik v posilnení spolupráce medzi oboma spoločnosťami, ktorý z dlhodobého hľadiska rozširuje obzory ekosystému. Bybit vníma veľký potenciál v derivátoch a opciách pre obchodovanie OTC, počnúc OTC spotovým obchodovaním.

Vo svojich záverečných postrehoch zdôrazňuje Ben Zhou, že kým v nadchádzajúcom roku sa očakáva celkový pokles stáleho pákového efektu, krypto opcie si získajú na popularite vďaka rastúcemu počtu pribúdajúcich profesionálnych obchodníkov s opciami. Od poslednej býčej fázy prešiel trh s opciami zásadným posunom, hlavné burzy CEX a ekosystém opcií sú pripravené na rýchly rast. Nedávna expanzia Bybit do oblasti Earn Product tiež predznamenáva novú kapitolu po zažitých turbulenciách.

V neposlednom rade je zásadné dôsledne monitorovať regionálny vývoj a prístupy ku kryptomenám a digitálnym aktívam. Treba sledovať regióny ako Singapur, Hongkong, Japonsko a Spojené arabské emiráty, pretože prijatie kryptomien stále viac závisí od jasnejších usmernení. Na základe argumentov, že lokalizované predpisy by mohli zvýšiť dopyt sa firmy orientujú na rýchlo rastúcu Áziu. Na základe databázy geografického rozloženia tvorcov trhu podľa výskumu Cointelegraph Research v súčasnosti vedie Singapur, za ktorým nasledujú USA, Hongkong a Spojené kráľovstvo.

#Bybit / #TheCryptoArk

O spoločnosti Bybit

Bybit je treťou najväčšou burzou kryptomien z hľadiska objemu s 20 miliónmi používateľov, ktorá bola založená v roku 2018. Ponúka profesionálnu platformu, kde kryptoinvestori a obchodníci nájdu mimoriadne rýchly párovací mechanizmus, zákaznícky servis 24/7 a viacjazyčnú komunitnú podporu. Spoločnosť Bybit je hrdým partnerom úradujúcich šampiónov Formuly 1 v kategórii konštruktérov a jazdcov: tímu Oracle Red Bull Racing.

Viac informácií o spoločnosti Bybit nájdete na stránke Bybit Press.

V prípade otázok pre médiá sa obráťte na adresu: media@bybit.com

Viac informácií nájdete na stránke: https://www.bybit.com

Aktuálne informácie sledujte na komunitách a sociálnych médiách spoločnosti Bybit

Discord | Facebook | Instagram | LinkedIn | Reddit | Telegram | TikTok | X (Twitter) | Youtube

Bybit Logo

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2308115/Crypto_Market_Makes_a_Strong_Comeback_Bybit_Wintermute_Leadership_Optimistic.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2267288/Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring