OTS: Turecko: Istanbulská Koç University vyhľadáva podnikateľov

TASR, 28. októbra 2013 9:00

Istanbulská Koç University vyhľadáva podnikateľov

TBC, 23. októbra 2013/PRNewswire/ -- Začala sa akcia Global Social Venture Competition (GSVC) – čo je globálna súťaž pre sociálne podniky, a istanbulská Koç University, ktorá je podporným partnerom v rámci globálnej siete GSVC, sa už 3. rok za sebou stane centrom kola súťaže, v ktorom tímy predkladajú prehľadné zhrnutie svojich podnikateľských zámerov. Súťaž poskytuje postgraduálnym študentom z Turecka, Kaukazu a krajín Blízkeho východu a severnej Afriky (MENA) príležitosť na realizáciu ich nápadov v oblasti vplyvom riadených podnikov, ktoré sa zameriavajú na lokálne a globálne spoločenské problémy. Medzi víťaza hlavnej ceny a ďalších víťazov celosvetového finále, ktoré sa bude konať v apríli 2014 na Kalifornskej univerzite v Berkeley (UC Berkeley), sa v rámci udeľovania ocenení rozdelí až 50 000 USD.

22. októbra sa začal rad informačných stretnutí v rámci súťaže Global Social Venture Competition (GSVC). Táto súťaž pre sociálne podniky si kladie za cieľ pretvárať tvorivé nápady na podniky, ktorých hnacou silou je vplyv reálneho sveta, a v ktorých sa snúbi finančná udržateľnosť s pozitívnym spoločenským dosahom na ich podstatu.

Snahou v rámci GSVC je oceniť projekty, ktoré sú finančne a sociálne udržateľné a majú potenciál na dosiahnutie tých najvyšších úrovní sociálneho vplyvu. Do súťaže sa môžu zapojiť len postgraduálni študenti. Tím sa môže uchádzať o účasť len v prípade, že má aspoň jedného postgraduálneho študenta. Súťaž podnecuje podnikateľov pôsobiacich v sociálnej oblasti k vypracovaniu podnikateľských zámerov s udržateľnými riešeniami problémov, ktoré sú spoločným menovateľom pre mestá, spoločnosť, životné prostredie či ľudstvo.

Počas obdobia, ktoré zahŕňa informačné stretnutia a workshopy venované prehľadným súhrnom podnikateľských zámerov, budú k dispozícii poradenské služby tímu GSVC na istanbulskej Koç University. Uskutočnia sa aj sprostredkovateľské podujatia, na ktorých sa členovia tímov budú môcť navzájom spoznať a pohovoriť si o svojich nápadoch a predstavách týkajúcich sa sociálnych podnikov. Tím GSVC na Koç University zostaví skúsenú, rôznorodú porotu, aby vybrala užšie tímy, a z nich dva postúpia do regionálneho finále. Po preskúmaní žiadostí sa priradia mentori tým tímom, ktoré boli vybrané na postup do regionálneho finále, ktoré sa bude konať v marci 2014 v Londýne.

Termín odovzdania prehľadných súhrnov je: 17. január 2014. Podrobné a aktuálne informácie týkajúce sa pokynov na podanie prihlášok, informačných stretnutí, špeciálnych hostí a harmonogramu súťaže nájdete na internetovej adrese http://gsvc.ku.edu.tr alebo facebookovej stránke: http://www.facebook.com/gsvcku?fref=ts

Tri etapy súťaže

GSVC pozostáva z troch etáp. V prvej etape podnikatelia vyhotovia/odovzdajú prehľadný súhrn svojho podnikateľského zámeru. Druhá etapa je regionálne finále usporiadané v Londýne a najlepšie projekty, ktoré sa zúčastnili regionálneho finále, budú súťažiť na celosvetovom finále v Berkeley. Očakáva sa, že tímy zo sociálnych podnikov predstavia vo všetkých etapách sociálne, finančné a ekologické dosahy svojich projektov. Podmienky a kritériá spôsobilosti na podávanie prihlášok nájdete na adrese:  http://gsvc.ku.edu.tr/application

Zdroj: TBC

TBC

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

zsl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring