OTS: Túžite po krbe?

TASR-OTS, 8. januára 2013 11:09

Bratislava 8. januára (TASR-OTS) - To, že sa nenadarmo hovorí o tom, že sto ľudí, sto chutí sa odráža vo viacerých oblastiach. Jednou z nich je napríklad spôsob a štýl bývania, ktorý si vyberáme. Kým niektorí túžia svoj život stráviť v panelákovom byte, iných zas láka žiť v rodinnom dome. Zaiste, život v rodinnom dome prináša so sebou viacero starostí, ale to mnohým vôbec neprekáža, naopak si tieto starosti doslova užívajú.

Ak plánujeme stavbu rodinného domu, alebo ju už realizujeme, zaiste riešime viacero otázok. Jednou z konkrétnych otázok je aj riešenie vykurovania nášho domu. Veľmi rozšírený je v súčasnosti predaj krbov. Krb je neodmysliteľnou súčasťou nejednej domácnosti. Niet sa čomu čudovať, atmosféra krbu má naozaj niečo do seba. Majú nielen estetickú stránku, sú aj riešením zdroja tepla. V princípe je teplovzdušné kúrenie s krbom veľmi jednoduché. Oheň zohrieva krbovú vložku, ktorá potom vďaka svojej konštrukcii odovzdáva teplo ďalej do okolia. V jej okolí je vzduch intenzívne zohrievaný od telesa vložky, ale aj od dymovodu, ktorý odvádza spaliny do komína. Súčasťou každého dymovodu je výmenník, ale jeho zloženie vždy závisí od konkrétnej situácie, výmenník spalinám odoberie teplo, odovzdá ho do okolia, v niektorých prípadoch do vody, pokiaľ sa použije teplovodný výmenník.

Možno ste sa vo svojom okolí stretli s názorom, že krb a teplovzdušné rozvody vysušujú vzduch, čo znižuje jeho komfort. Vlhkosť je však uvoľňovaná v plynnej forme, nemožno ju vidieť. Chýbajúcu vlhkosť možno dodať zvlhčovačom vzduchu, ktorý môže byť súčasťou komory krbu.

Samozrejme, teplovzdušný systém kúrenia musí byť pravidelne kontrolovaný.

Pokiaľ sa chystáme vykurovať krbom, určite sa nám zíde aj vhodná štiepačka na drevo. Veľmi dôležité je tiež podotknúť, že základnou podmienkou pre dodržanie kvalitného ovzdušia v miestnostiach je správna ventilácia.

Vykurovať možno aj pomocou teplovzdušných agregátov.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring