OTS: TWSE sa stala prvou burzou, ktorá získala certifikát ...

TASR, 24. júla 2024 10:05

OTS: TWSE sa stala prvou burzou, ktorá získala certifikát uhlíkovej neutrality ISO 14068-1

Tchaj-Pej 24. júla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Taiwanská burza cenných papierov (TWSE) dnes oznámila, že sa stala prvou burzou na svete, ktorá získala certifikát uhlíkovej neutrality ISO 14068-1:2023 od British Standards Institution (BSI) po absolvovaní prísneho procesu hodnotenia a auditu. Tento úspech znamená nielen pokrok TWSE v oblasti ochrany životného prostredia a udržateľného rozvoja, ale zdôrazňuje aj jej vedúcu úlohu v globálnych iniciatívach v oblasti udržateľnosti.

Harold Pradal, prezident Assurance Services a člen výkonného výboru BSI Group, osobne odovzdal certifikát Shermanovi Linovi, predsedovi a generálnemu riaditeľovi TWSE, počas jeho návštevy Taiwanu. Skupina BSI vysoko oceňuje úsilie a úspechy TWSE v oblasti podpory trvalo udržateľného rozvoja pri dodržiavaní najvyšších medzinárodných noriem.

TWSE sa dlhodobo angažuje v oblasti udržateľnosti, neustále buduje udržateľnú odolnosť a zlepšuje svoj prevádzkový mechanizmus a kvalitu v oblasti životného prostredia, sociálnych aspektov a riadenia. Začiatkom roka 2023 TWSE reagovala na cieľ transformácie Taiwanu do roku 2050 a vypracovala plán uhlíkovej neutrality. Po konzultácii so spoločnosťou Ernst & Young a s odvolaním sa na vedecky podložený cieľ (SBTi) stanovila TWSE krátkodobý cieľ znížiť emisie skleníkových plynov o 37,8 % od východiskového roku 2022 do roku 2030 v súlade s obmedzením nárastu globálnej teploty na 1,5 °C. Konečným cieľom sú nulové čisté emisie do roku 2050.

V rokoch 2022 až 2040 je cieľom TWSE znížiť emisie prostredníctvom opatrení na úsporu energie, výmeny zariadení a cieľov v oblasti obnoviteľných zdrojov energie. Všetky zostávajúce emisie skleníkových plynov sa budú kompenzovať pomocou uhlíkových kreditov s cieľom dosiahnuť ročnú uhlíkovú neutralitu. V rokoch 2040 až 2050 bude TWSE pokračovať v kompenzácii zvyškových emisií, čím preukáže svoj neochvejný záväzok dosiahnuť cieľ nulových čistých emisií.

TWSE si kladie za cieľ stať sa vzorom pre taiwanské spoločnosti a plní dôležitú úlohu pri dodržiavaní vládnych politík a medzinárodných noriem. Okrem certifikácie uhlíkovej neutrality ide TWSE príkladom a podporuje udržateľný rozvoj kótovaných spoločností na Taiwane. Spolu s podnikmi sa snaží dosiahnuť globálny cieľ nulových čistých emisií a vytvoriť prosperujúcu a plodnú udržateľnú budúcnosť.

O spoločnosti TWSE

Taiwanská burza cenných papierov („TWSE") začala svoju činnosť 9. februára 1962. TWSE je zodpovedná za fungovanie a rozvoj taiwanského trhu s cennými papiermi. Medzi hlavné obchodné operácie TWSE patrí kótovanie, obchodovanie, vyrovnanie a dohľad. Patrí sem podpora a kontrola kótovania, dohľad po kótovaní a správa a riadenie spoločností, udržiavanie obchodovania a poriadku na trhu, služby spoločností s cennými papiermi, ochrana investorov, zúčtovacie a vyrovnávacie operácie, ochrana proti zlyhaniu na trhu a monitorovanie nezákonných transakcií. Burza poskytuje komplexné služby pre trh s cennými papiermi.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2467138/Taiwan_Stock_Exchange_exchange_Asia_Pacific_region_receive_ISO_14068_1_carbon.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2467139/Sherman_Lin_Chairman___CEO_TWSE_presents_a_commemorative_gift.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring