OTS: Týždeň kreativity a dizajnu v Čcheng-tu: ...

TASR, 13. novembra 2023 10:24

OTS: Týždeň kreativity a dizajnu v Čcheng-tu: Otvorenejšie prijatie globálnych tvorcov

Čcheng-Tu 13. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - 11. novembra na 10. Týždni kreativity a dizajnu v Čcheng-tu, ktorý plánovala a realizovala Čchengská vystavovateľská spoločnosť New Dongfang Exhibition Co., Ltd., sa priazni návštevníkov tešili umelecké diela talianskeho umelca Giacoma Bruniho maľované tušom tradičnou čínskou precíznosťou. „Na tomto podujatí som získal veľa zaujímavých priateľov," povedal.

Brazílsky zvukový majster Marcelo Armani vytvoril zvukovú mapu Čcheng-tu zachytením zvukov pánd a hlasov ľudí v čajovniach, zvukov na hore Qingcheng a na nočnom trhu Fuqin, ktoré prilákali množstvo návštevníkov.

Čcheng-tu, jedno zo slávnych čínskych historických a kultúrnych miest, sa čoraz rýchlejšie stáva svetoznámym kultúrnym mestom. Mesto známe svojím jedlom a pandami čoraz viac priťahuje kreatívne talenty v oblasti dizajnu z celého sveta. V roku 2023 sa Týždňa kreativity a dizajnu v Čcheng-tu zúčastnilo 167 medzinárodných umelcov z 37 krajín vrátane Brazílie, Nemecka, Poľska, Japonska, Francúzska, Kanady, Lotyšska a Gruzínska. Zostávajú v Čcheng-tu, čerpajú inšpiráciu z mesta a vytvárajú úžasné diela.

Popri tom sa dostávajú do širšieho povedomia kreatívne dizajnérske inštitúcie a značky v Čcheng-tu. Komunita Mintown Studio Community, podľa modelu „využívania oblasti kultúry a kreativity na stimuláciu mestskej revitalizácie", rozšírila svoju prítomnosť z Čcheng-tu do Si-anu a vedie rokovania o dohodách v Šanghaji, Kantone, Hangzhou a Daliane. Módna značka 24ans, ktorá vznikla v Čcheng-tu, otvorila obchody v Spojenom kráľovstve, Francúzsku, Japonsku a mestách Číny ako Šanghaj, Kanton, Čchang-ša a Čching-tao.

Zora Gerault, členka poroty súťaže o cenu Zlatá panda za kreatívny dizajn Tianfu 2023 a dekanka fakulty ESMOD v Kantone, uviedla, že počas podujatia bola svedkom mnohých pozoruhodných diel mladých dizajnérov z Čcheng-tu, ktorí si užívali kreatívneho ducha mesta.

„Rozmanitosť je kľúčom k tvorivosti. Rozmanitosť Čcheng-tu spočíva v jeho dlhej histórii a modernosti, ako aj v jeho technologickom pokroku a kreativite," povedal Imamura Yusaku, viceprezident Tokijskej univerzity umenia a spoluzakladateľ Svetových týždňov dizajnu (World Design Weeks – WDW), po tom, čo sa osobne zúčastnil Týdžňa kreativity a dizajnu v Čcheng-tu. Takáto rozmanitosť umožňuje mestu Čcheng-tu prijímať celosvetovo uznávané kreatívne dizajnérske talenty s otvorenejším prístupom.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2274192/Chengdu_New_East_Exhibition_Co.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring