OTS: UEFA udeľuje výhradné práva spoločnosti Hisense ...

TASR, 29. mája 2024 9:15

OTS: UEFA udeľuje výhradné práva spoločnosti Hisense ako oficiálnemu poskytovateľovi obrazoviek VAR pre UEFA EURO 2024™

Čching-Tao 29. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Globálna značka domácich spotrebičov a spotrebnej elektroniky Hisense oznámila na športovom marketingovom workshope 2024 v Čching-tao v Číne, že sa stáva oficiálnym poskytovateľom obrazoviek pre videoasistenta rozhodcu (VAR) na majstrovstvách Európy vo futbale 2024 (UEFA EURO 2024™). Spoločnosť poskytne najmodernejšie riešenia obrazoviek pre centrálnu miestnosť VAR na turnaji v Lipsku, Nemecko. Toto je po prvýkrát, čo UEFA udelila výhradné práva jednému zo svojich sponzorov a stavia na nedávnom vymenovaní Hisense za oficiálneho partnera UEFA EURO 2024™, čím ďalej upevňuje sponzorstvo spoločnosti na majstrovstvách Európy prostredníctvom jej technologických znalostí.

Technológia videoasistenta rozhodcu (VAR – Video Assistant Referee) vo futbale používa videozáznamy a tím rozhodcov na preskúmanie a pomoc pri rozhodovaní rozhodcu v teréne, čím sa zabezpečuje väčšia presnosť a spravodlivosť v kľúčových momentoch, ako sú góly, incidenty v pokutovom území, červené karty a chybná totožnosť. Poloautomatizovaná ofsajdová technológia UEFA (SAOT – semi-automated offside technology) bude súčasťou systému VAR na podporu rýchlejších rozhodnutí počas zápasu.

Počas celého turnaja budú rozhodcovia video zápasov pôsobiť v medzinárodnom vysielacom stredisku v Lipsku, kde budú kontrolovať hry na obrazovkách Hisense. Spoločnosť Hisense si tiež zabezpečila práva na značku a dizajn pre všetky obrazovky po stranách ihriska pre rozhodcov určené na kontrolu. Počas kontrol v rámci VAR bude teda značka Hisense viditeľne zobrazená zboku hry a na obrovských obrazovkách štadióna.

Byť vybraný ako oficiálny poskytovateľ obrazoviek VAR poukazuje na pozoruhodnú spôsobilosť zobrazovacej technológie Hisense, ktorá sa sústredila za posledných päť desaťročí. Dodávky televízorov Hisense si stále držia druhú pozíciu na celom svete už dva po sebe nasledujúce roky a neustále sa približujú k prvému miestu. Najmä na európskom trhu zaznamenali televízory spoločnosti Hisense počas prvého štvrťroka tohto roka výrazný medziročný nárast dodávok o 35,9 %.

„Európska futbalová federácia (UEFA) je potešená, že je spoločnosť Hisense verná európskemu národnému futbalovému tímu okrem iného tým, že poskytuje obrazovky VAR pre turnaj. Špičková technológia obrazoviek Hisense podporí rozhodcovské tímy VAR pri skúmaní a pomôže pri rozhodovaní na mieste, čím sa zabezpečí väčšia spravodlivosť na nadchádzajúcom UEFA EURO 2024™," povedal Guy-Laurent, marketingový riaditeľ UEFA.

Vďaka partnerstvu s každým turnajom UEFA EURO od roku 2016 si spoločnosť Hisense vytvorila silné a trvalé spojenie s najlepšími futbalovými podujatiami v Európe. Neustále sa usiluje o ďalší technologický rozvoj, pretože stále zvyšuje zážitok zo sledovania.

O spoločnosti Hisense

Hisense je popredná svetová značka domácich spotrebičov a spotrebnej elektroniky. Jej činnosť zahŕňa multimediálne produkty (so zameraním na inteligentné televízory), domáce spotrebiče a inteligentné informačné technológie. Hisense si zachováva 2. miesto v celosvetovom rebríčku zásielok televízorov v roku 2023. Spoločnosť Hisense sa rýchlo rozrástla a teraz pôsobí vo viac ako 160 krajinách.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2423234/Hisense_LED_Board_UEFA_tournament.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring