OTS: UMKM EXPO(RT) BRILIANPRENEUR 2023 vytvára podmienky ...

TASR, 29. novembra 2023 10:44

OTS: UMKM EXPO(RT) BRILIANPRENEUR 2023 vytvára podmienky pre globálny úspech pre 700 vybraných indonézskych MSP

Jakarta 29. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Banka PT Bank Rakyat Indonesia (BRI) Persero Tbk. (IDX: BBRI) sa vracia s výstavou UMKM EXPO(RT) BRILIANPRENEUR 2023 a od 7 do 10. decembra 2023 predstavuje v Kongresovom centre Jakarta (JCC) v Indonézii 700 mikropodnikov, malých a stredných podnikov (MSP). „UMKM EXPO(RT) BRILIANPRENEUR 2023 oslavuje húževnatosť indonézskych podnikateľov tým, že poskytuje dynamickú platformu pre 700 MSP na prezentáciu ich produktov na globálnej scéne, pričom 75 % z nich sa zúčastňuje prvýkrát," povedal Sunarso, predseda a riaditeľ banky BRI.

Tento rok sa na výstave predstaví 700 vybraných MSP spomedzi 3 132 uchádzačov z celej Indonézie. Budú rozdelení do piatich rôznych sektorov: dekorácia domácnosti a remeselné práce, potraviny a nápoje, doplnky a krása, móda a textil a zdravotníctvo/zdravie. Kritériá výberu zahŕňajú dizajn, inovácie výrobkov, sociálny a environmentálny vplyv, exportné schopnosti, ako aj úspechy a uznanie. „Získali sme poznatky a cenné tipy pre komunikáciu so zahraničnými kupujúcimi, čo nám otvorilo cestu k budovaniu trvalých vzťahov so zákazníkmi," uviedol Ajeng Respati Hapsari, spoluzakladateľ spoločnosti Havilla Tea.

Podujatie sa začne virtuálnymi obchodnými stretnutiami v dňoch 27. – 29. novembra, ktoré spoja kupujúcich s vybranými účastníkmi rôznych MSP. Záujemcovia sa môžu zaregistrovať na stránke www.brilianpreneur.com.

Na minuloročnej výstave UMKM EXPO(RT) BRILIANPRENEUR sa úspešne zúčastnilo 43 kupujúcich z 19 krajín, ktorí vytvorili potenciálne obchody v hodnote 76,7 milióna USD.

Okrem obchodného stretnutia a prezentácie výrobkov MSP sú súčasťou podujatia aj aktivity ako: online/offline bazáre, ocenenia MSP, konzultácie so zástupcami ministerstva obchodu a ministerstva vnútra, vystúpenia rôznych umelcov, umelecké inštalácie, nákupy naživo na platformách elektronického obchodu a workshopy pod vedením odborníkov v rámci tvorivých laboratórií.

Banka BRI spolupracovala s ministerstvom pre spoluprácu a malé a stredné podniky (Kemenkop UKM) a poprednými partnermi v oblasti elektronického obchodu – Shopee, Tokopedia, Blibli, Zalora a PadiUMKM. Po zapojení MSP ponúka banka BRI od 1. do 31. decembra 2023 exkluzívne zľavy.

BRI spolupracovala s Asociáciou pre výberovú kávu (Specialty Coffee Association) na Medzinárodnom kávovom šampionáte, ktorý zahŕňa tri súťaže: Majstrovstvá Indonézie pre baristov, Majstrovstvá Indonézie vo varení kávy a Majstrovstvá Indonézie v ochutnávaní kávy.

Výstava UMKM EXPO(RT) BRILIANPRENEUR úspešne vynáša domáce MSP na svetový trh prostredníctvom výstav, obchodných stretnutí a iných produktívnych aktivít už od roku 2019. Tento prístup je v súlade so záväzkom banky BRI podporovať národný hospodársky rast prostredníctvom rôznych opatrení vrátane posilnenia postavenia miestnych MSP.

„Výstava UMKM EXPO(RT) BRILIANPRENEUR je strategická iniciatíva banky BRI na celosvetovú propagáciu indonézskych MSP, ktorá využíva kvalitu miestnych výrobkov na dosiahnutie medzinárodnej konkurencieschopnosti," uviedol Sunarso.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2286782/FA_LED.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring