OTS: Univerzita PHBS získava akreditáciu EQUIS. V súčasnosti ...

TASR, 8. novembra 2023 10:14

OTS: Univerzita PHBS získava akreditáciu EQUIS. V súčasnosti je nositeľkou titulu „Triple Crown"

Šen-Čen 8. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - V októbri tohto roku bola univerzite Peking University HSBC Business School (PHBS) udelená akreditácia EQUIS na obdobie piatich rokov. Hoci ide o mladú inštitúciu, PHBS sa zamerala na celosvetové uznanie a v súčasnosti je jednou z mála vybraných najlepších obchodných škôl na svete, ktoré sú držiteľmi titulov „Triple Crown" –EQUIS, AACSB a AMBA, ktoré udeľujú tri najvplyvnejšie akreditačné organizácie obchodných škôl. Na celom svete je 215 škôl s akreditáciou EQUIS vo viac ako 40 krajinách a len približne 1 % obchodných škôl na celom svete je akreditovaných trikrát.

EQUIS, založená v roku 1997, slúži ako prísne kritérium pre obchodné školy na hodnotenie, akreditáciu a zlepšovanie ich kvality v oblasti riadenia, programov, študentov, fakulty, výskumu, internacionalizácie a ďalších. Dôkladný a prísny proces vzájomného hodnotenia signalizuje celkovú kvalitu, životaschopnosť a záväzok školy voči študentom, zamestnávateľom a akademickým partnerom na celom svete.

Počas vzájomného hodnotenia dekan PHBS predstavil úspechy školy a vysvetlil strategický plán jej budúceho rozvoja. Na vzájomných hodnotiacich rozhovoroch sa zúčastnili aj zástupcovia fakulty, zamestnanci, študenti, absolventi a strategickí partneri z odvetvia.

Medzi mnohými ukazovateľmi kvality tím ocenil vysokokvalitných študentov a pedagógov, silný záväzok k internacionalizácii, dobre navrhnuté programy, prísne kritériá a výber a prijatie študentov a najmä ich vynikajúce kariérne umiestnenie. Podľa výročnej správy o zamestnanosti dosiahla počiatočná miera zamestnanosti absolventov študijných programov MA a MBA na PHBS 97,7 %, pričom väčšina absolventov získala pracovné miesta v popredných finančných a poradenských spoločnostiach.

Tím si všimol internacionalizačné opatrenia a vysoko hodnotil štyri oblasti: nábor pedagógov, kultiváciu študentov, medzinárodnú spoluprácu a rozvoj tejto vysokej školy vo Veľkej Británii, ktorá je prvým zahraničným kampusom otvoreným čínskou obchodnou školou v západnej krajine. Prostredníctvom absolventov a podnikových kontaktov PHBS tiež rozvíja silné väzby s priemyselnými odvetviami a vzdeláva študentov v praxi na reálnych prípadoch. Preto tím partnerského hodnotenia poukázal na to, že škola má silné zázemie vo svojich podnikových, politických a odborných sieťach v Číne, najmä v oblasti Veľkého zálivu.

PHBS so sídlom v Šen-čene bola založená v roku 2004 s víziou podporiť záväzok Pekingskej univerzity v oblasti globálnej ekonomiky, financií a manažérskeho výskumu a rozvíjať sa ako centrum medzinárodnej excelentnosti v oblasti obchodného vzdelávania. Držanie viacerých akreditácií vypovedá o štandardoch a postupoch školy, ktorá bude aj naďalej poskytovať študentom vedomosti a zručnosti potrebné na dosiahnutie úspechu v celosvetovom meradle, a to prostredníctvom výnimočnej fakulty, seriózneho výskumu a najprísnejších štandardov.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2268989/Equis.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring