OTS: USA: NIKE, Inc. oznámila predaj značky Cole Haan spoločnosti Apax Partners

TASR, 20. novembra 2012 11:05

16. november 2012 14:00 UTC

BEAVERTON, Ore.--(BUSINESS WIRE)-- NIKE, Inc. (NYSE:NKE) dnes oznámila, že uzavrela konečnú zmluvu o predaji svojej značky Cole Haan spoločnosti Apax Partners za 570 miliónov dolárov. Očakávaným dátumom uzavretia transakcie je začiatok roka 2013.

„Rozhodnutie o predaji značky Cole Haan nám umožní sústrediť sa na príležitosti s najväčším potenciálom rýchlej návratnosti a súčasne zabezpečiť, že všetky značky v portfóliu spoločnosti NIKE, Inc. budú čo najlepšie dopĺňať hlavnú značku NIKE,” povedal Mark Parker, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti NIKE, Inc..

Alex Pellegrini, partner v maloobchodnom a spotrebiteľskom tíme spoločnosti Apax, povedal: „Sme radi, že môžeme spolupracovať s Jackom Boysom na ďalšom raste značky Cole Haan v USA a v zahraničí. Cole Haan je ikonickou značkou, ktorá je zaujímavá pre široké spektrum zákazníkov a veríme, že v budúcnosti ponúkne ešte lepšie príležitosti na rozvoj. Tešíme sa na investíciu do spoločnosti na podporu jej ďalšieho rastu.“

31. mája 2012 oznámila spoločnosť NIKE, Inc. svoj zámer odpredať značky Umbro a Cole Haan a sústrediť sa na posilnenie značiek NIKE, Jordan, Converse a Hurley. Predaj značky Umbro skupine Iconix Brand Group bol oznámený 24. októbra tohto roka.

O spoločnosti NIKE, Inc.

Spoločnosť NIKE, Inc. má sídlo blízko mesta Beaverton v štáte Oregon. Je popredným svetovým návrhárom, výrobcom a distribútorom originálnej športovej obuvi, oblečenia, vybavenia a doplnkov pre širokú škálu športových a fitness aktivít. Spoločnosť NIKE je 100 % vlastníkom dcérskych spoločností ako je Converse Inc., ktorá navrhuje, vyrába a distribuuje športovú obuv, oblečenie a doplnky a Hurley International LLC, ktorá navrhuje, vyrába a distribuuje obuv pre akčné športy a obuv, oblečenie a doplnky pre mladých. Viac informácií nájdete na adrese www.nikeinc.com alebo sledujte @Nike.

O spoločnosti Apax Partners

Spoločnosť Apax Partners je jednou z popredných súkromných investičných skupín na svete. Pôsobí celosvetovo a má viac než 30-ročné skúsenosti s investovaním. Na celom svete spravuje spoločnosť Apax Partners fondy v celkovej výške viac než 35 miliárd amerických dolárov. Tieto fondy ponúkajú dlhodobé kapitálové financovanie na budovanie a posilnenie špičkových svetových spoločností. Fondy spoločnosti Apax Partners investujú do spoločností z rôznych oblastí podnikania, vrátane techniky a telekomunikácií, maloobchodu a spotrebného tovaru, médií, zdravotnej starostlivosti a finančných a obchodných služieb. Viac informácií o spoločnosti Apax nájdete na adrese: www.apax.com.

Fotografie/Multimediálna galéria je dostupná na adrese:

http://www.businesswire.com/multimedia/home/20121116005463/en/

Kontakty

NIKE" target="_blank">http://www.businesswire.com/multimedia/home/20121116005463/en/

Kontakty

NIKE, Inc.

Médiá: Mary Remuzzi (mary.remuzzi@nike.com) +1 503 532 8767

Investori: Gavin Lindberg (gavin.lindberg@nike.com) + 1 503 671 8178

Apax

Apax Partners

Ben Harding / Georgiana Brunner

Tel: +44 (0)20 7872 6401 / 6429

Email: communications@apax.com

US enquiries

Kekst and Company

Todd Fogarty

Tel: +1 212 521 4854 Email: todd-fogarty@kekst.com

Zdroj: NIKE, Inc.

Smart Multimedia Gallery

Túto tlačovú správu si môžete pozrieť online na adrese: http://www.businesswire.com/news/home/20121116005463/en

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby (OTS) a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

zsl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring