OTS: USA: Štúdia Hay Group určuje Najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov

TASR, 19. septembra 2013 11:25

17. september 2013 21:55 UTC

Ôsma výročná štúdia spoločnosti Hay Group určuje Najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov (Best Companies for Leadership)

Najlepšie spoločnosti povzbudzujú vedúcich pracovníkov na všetkých úrovniach a zavádzajú inovácie pri dosahovaní vynikajúcej prevádzkovej kvality.

FILADELFIA--(BUSINESS WIRE)—Spoločnosť Hay Group, globálna manažérska konzultačná firma, dnes vydala svoju ôsmu výročnú štúdiu Najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov (Best Companies for Leadership) a zoznam Top 20 spoločností. Štúdia hodnotí najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov na celom svete a skúma, ako tieto spoločnosti podporujú talenty a presadzujú inovácie vo svojich triedach. Tento rok sa na čele zoznamu ocitla spoločnosť Procter & Gamble, po ktorej nasledujú spoločnosti Microsoft, General Electric a Coca-Cola.

Podľa štúdie spoločnosti Hay Group sú najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov účelné a strategické pri vývoji, oprávnení a motivovaní vedúcich pracovníkov v organizácii, aby zo seba vydali všetko. V podstate 73 percent z Top 20 spoločností uviedlo, že každému na každej úrovni organizácie poskytli príležitosť rozvíjať a prakticky uplatniť schopnosti potrebné na vedenie ostatných v porovnaní s iba 47 percentami všetkých ostatných spoločností. Tieto spoločnosti zamerané na budúcnosť sa tiež pozerajú na to, aké úlohy sú – a budú – podstatné pre poslanie z hľadiska ich úspechu a následne úmyselne určujú a pripravujú lídrov so správnymi zručnosťami na splnenie daných rolí. Na uľahčenie toto procesu uviedlo Top 20 spoločností, že robia viac v oblasti prípravy nových a stredných manažérov pomocou intenzívnejšieho používania internetových modulov pre vedúcich pracovníkov (72 percent verzus 39 percent vo všetkých ostatných spoločnostiach), školení pre vedúcich pracovníkov v triedach (80 percent verzus 55 percent) a mentorovania zo strany vyšších manažérov alebo konateľa (68 percent verzus 39 percent).

"Štúdia Najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov uznávajú, že mnoho zručností, ktoré sa požadujú výlučne pre úlohy vyšších vedúcich pracovníkov — vysoké úrovne emocionálnej inteligencie, záväzok celoživotného vzdelávania, analytické myslenie — sú momentálne kritické na každej úrovni organizácie," povedala Ruth Malloy, globálna generálna riaditeľka divízie Leadership and Talent practice spoločnosti Hay Group a spoluvedúca štúdie Najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov. "Na to, aby excelovali v dnešnom veľmi zložitom a konkurenčnom podnikateľskom prostredí, prijímajú Najlepšie spoločnosti zámerné kroky na rozvoj a odmenu za tieto kompetencie, aby tak organizácie mohli už dnes dosahovať vynikajúcu prevádzkovú kvalitu pri súčasnej podpore inovácie pre zajtrajšok."

Ukazuje sa, že 82 percent Najlepších spoločností pre vedúcich pracovníkov používa odmeny alebo udeľuje pokarhania vychádzajúce z prísnych meraní výkonnosti voči cieľom v porovnaní iba s 58 percentami všetkých ostatných spoločností. Podobne 89 percent z Top 20 spoločností povzbudzuje zamestnancov, aby stanovili vyzývavé alebo agresívne ciele verzus iba 69 percent všetkých ostatných spoločností. Súčasne presadzujú Najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov kultúry podporujúce inovácie. 76 percent Top 20 spoločností odmieňa a stimuluje krížovú spoluprácu obchodných jednotiek na príprave nového podnikania v porovnaní s iba 54 percentami všetkých ostatných spoločností.

Top 20 spoločností pravdepodobne podporí zamestnancov pri vzdelávaní v oblastiach, ktoré sa netýkajú ich špecializácie (70 percent verzus 48 percent) a uzná a odmení zamestnancov za skutočne nové a odlišné podnikateľské nápady (77 percent verzus 58 percent). "Je stále ťažšie vytvoriť a prevádzkovať ziskové podniky tradičným spôsobom," povedal Rick Lash, riaditeľ divízie Leadership and Talent practice Hay Group a spoluvedúci štúdie Najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov. "Organizácie musia zmeniť zmýšľanie v oblasti vzťahov s trhom. Najlepšie spoločnosti sú skúsené v predpovedaní a plnení potrieb klientov vo viacerých oblastiach a tiež v spektre spotrebiteľov. Menia svoju filozofiu z predaja produktov a služieb na integrovaných obchodných partnerov, ktorí môžu svojim zákazníkom pomáhať pri riešení ich nevyhnutných potrieb."

V podstate 78 percent Top 20 spoločností uviedlo, že ich organizácia podporuje zamestnancov v tom, aby sa so zákazníkmi rozprávali o ich budúcich potrebách v porovnaní iba s 55 percentami všetkých ostatných spoločností.

Adekvátne tomu 90 percent Top 20 spoločností uviedlo, že ich vyšší manažéri komunikujú myšlienku, že prežitie spoločnosti závisí od prispôsobenia sa vyvíjajúcim sa trhovým trendom v porovnaní iba so 70 percentami vo všetkých ostatných spoločnostiach.

"V časoch rapídnej zmeny mnoho spoločností stráca svoje ciele, pričom nie sú schopné adekvátne zapojiť a aktivizovať svoje pracovné sily do procesu, kedy sa organizácie snažia plniť svoje krátkodobé alebo okamžité ciele," dodal Lash. "Tie spoločnosti, ktoré súčasne plnia okamžité priority a zapájajú svojich zamestnancov prostredníctvom zdieľaného zmyslu pre cieľ a pripravujú lídrov na všetkých úrovniach, aby prispievali a konali v prospech inovatívnych nápadov, majú lepšiu šancu na finančný úspech."

Ostatné hlavné zistenia štúdie Najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov spoločnosti Hay Group zahŕňajú nasledovné:

Najlepšie spoločnosti rozvíjajú, motivujú, zapájajú a aktivizujú zamestnancov

Top 20

Všetky ostatné spoločnosti

Aktívne riadi súbor následníkov pre kritické úlohy týkajúci sa poslania

85 percent

55 percent

Programy na rozvoj vedúcich pracovníkov lepšie umožnia zamestnancom plniť ciele/stratégie spoločnosti

84 percent

62 percent

Lídri tvrdo pracujú na tom, aby sa spojili ľudí s projektmi, ktoré sú pre nich osobne významné

82 percent

61 percent

Vyšší manažéri sa osobne angažujú v rozvoji ostatných

74 percent

48 percent

Poskytuje zamestnancom prístup k zdrojom pre inováciu, dokonca aj keď úspech nie je zaručený

68 percent

47 percent

Lídri majú schopnosť vytvárať osobnú a organizačnú lojalitu

84 percent

67 percent

Najlepšie spoločnosti zdôrazňujú inováciu

Top 20

Všetky ostatné spoločnosti

Poskytuje štruktúrované príležitosti pre mladších zamestnancoch na podporu inovatívnych nápadov pre vyšších manažérov

71 percent

54 percent

Považuje zlyhanie (po primeranej snahe) za príležitosť poučiť sa, nie za niečo, za čo by sa bolo potrebné hanbiť

72 percent

59 percent

Pozoruje zamestnancov pri novom začiatku alebo inovatívnych nápadoch, ktoré sú rovnocenné s tými, ktoré podporujú prevádzkové zlepšenie

80 percent

56 percent

Poskytuje zamestnancom skôr kreatívne výzvy než úzko definované úlohy

78 percent

62 percent

Najlepšie spoločnosti sú globálne uvedomelé a rešpektujú diverzitu

Top 20

Všetky ostatné spoločnosti

Požaduje chápanie globálnych otázok ako hlavnú požiadavku pri žiadosti o zamestnanie

79 percent

46 percent

Robíme aktívny nábor spomedzi kultúrnych menšín

71 percent

34 percent

Lídri sú kultúrne dôvtipní a disponujú zručnosťami na efektívnu prácu s rôznymi tímami

84 percent

64 percent

Má vysoké zastúpenie žien vo vyšších vedúcich pozíciách

59 percent

40 percent

Najlepšie spoločnosti zdôrazňujú environmentálnu a spoločenskú zodpovednosť

Top 20

Všetky ostatné spoločnosti

Lídri podporujú environmentálne zodpovedné obchodné postupy

89 percent

61 percent

Naši lídri sú agentmi zmeny, ktorí iniciujú zmenu smerom k vyšším environmentálnym štandardom

86 percent

59 percent

Aktívne uplatňuje trvalo udržateľné a energeticky efektívne politiky

83 percent

56 percent

Pri nábore zamestnancov využíva korporátnu spoločenskú zodpovednosť

68 percent

48 percent

Viac informácií o štúdii Najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov spoločnosti Hay Group môžete nájsť na adrese microsite www.haygroup.com/BCL alebo sa môžete zapojiť do konverzácie o #BCLeaders na Twitteri na adrese http://twitter.com/HayGroup. Ak si chcete dohodnúť rozhovor s Ruth Malloyovou alebo Rickom Lashom, prosíme, kontaktujte Avenu Jamesovú na čísle (212) 584-5472 alebo emailom na adrese aven@blissintegrated.com.

O štúdii Najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov (Best Companies for Leadership) spoločnosti Hay Group

Spoločnosť Hay Group hľadá Najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov už od roku 2005. Do tohtoročného prieskumu sa zapojilo takmer 18 000 jednotlivcov z viac než 2 200 organizácií na celom svete. Prieskum vychádzal z reakcie organizácie na online dotazník a z nominácií spolupracovníkov. Respondenti, ktorí sa na prieskume zúčastnili, boli zo 125 krajín, pričom 7 percent zastupovalo Severnú Ameriku, 41,3 percenta bolo z Európy, 1,1 percenta zo Stredného Východu, 14,8 percenta z oblasti Ázia/Pacifik/Afrika a 35,7 percenta bolo z Latinskej Ameriky.

Zoznam Top 20 spoločností od roku 2005 až do roku 2012 si môžete pozrieť na mikrostránke Najlepšie spoločnosti pre vedúcich pracovníkov Best Companies for Leadership microsite www.haygroup.com/BCL.

O spoločnosti Hay Group

Spoločnosť Hay Group je globálna konzultačná firma, ktorá pracuje s vedúcimi pracovníkmi pri transformovaní stratégie do reality. Rozvíjame talent, organizujeme ľudí, aby boli efektívnejší a motivujeme ich vydať zo seba všetko. S 86 kanceláriami v 48 krajinách pracujeme s viac než 8 000 klientmi na svete. Naši klienti pochádzajú zo súkromného, verejného a neziskového sektora zo všetkých hlavných priemyselných odvetví a zastupujú rôzne obchodné výzvy. Naším cieľom je podpora implementácie zmeny a pomoc ľuďom a organizáciám uvedomiť si ich potenciál.

Kontakty

Bliss Integrated Communication

Aven James, 212-584-5472

aven@blissintegrated.com

Zdroj: Hay Group

Túto tlačovú správu si môžete pozrieť online na adrese:

http://www.businesswire.com/news/home/20130917006854/en

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

zsl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring