OTS: Úsilie Shanghai Electric zaradené do 2023 ESG ...

TASR, 1. decembra 2023 10:48

OTS: Úsilie Shanghai Electric zaradené do 2023 ESG Excellent Cases of Chinese Public Companies.

Šanghaj 1. decembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Shanghai Electric (SEHK:2727, SSE:601727) bola na konferencii Chinese Listed Companies Sustainable Development Conference ocenená za pozoruhodný výkon v oblasti životného prostredia, sociálnych vecí a riadenia (ESG). Spoločnosť bola zaradená do zoznamu „2023 ESG Excellent Cases of Chinese Public Companies" a svojimi progresívnymi stratégiami a jedinečnými poznatkami významne prispela k transformácii prostredia ESG v Číne. Na tomto podujatí, ktoré každoročne organizuje China Association for Public Companies (CAPCO), sa oceňujú kótované čínske spoločnosti, ktoré dosiahli významný pokrok v oblastiach ako je vplyv na klímu, sociálna zodpovednosť a správa a riadenie firiem.

Tento rok CAPCO dostala 451 ESG prípadov, čo je dvojnásobok oproti predchádzajúcemu roku. Spoločnosti boli hodnotené na základe ich úsilia v rámci komplexných postupov ESG s dôrazom na ich aktivity zamerané na minimalizáciu uhlíkovej stopy a podporu spoločenského rozvoja.

V posledných rokoch Shanghai Electric posilňuje svoje riadenie a stratégiu ESG a vyvíja riešenia, ktoré pripravujú pôdu pre prechod Číny na novú energiu a umožňujú krajine prejsť na bezuhlíkovú budúcnosť. Spoločnosť Shanghai Electric, ktorá sa riadi víziou katalyzovať inovácie v oblasti obnoviteľných a ekologických zdrojov energie a zároveň zvyšovať životnú úroveň na celom svete, využíva svoje dlhoročné odborné znalosti v oblasti energetiky a výroby zariadení, aby ponúkla širokú škálu riešení, ktoré optimalizujú účinnosť výroby energie, prenosu a distribúcie energie, železničnej infraštruktúry a inteligentných budov.

V oblasti životného prostredia je Shanghai Electric lídrom v inováciách v oblasti recyklácie energie a vytvára systémy, ktoré dokážu spracovať spaliny, vodu a tuhý odpad a zároveň výrazne znížiť emisie uhlíka. Spoločnosť sa riadi ekologickými princípmi, aby zlepšila svoju výrobu a prevádzku a zároveň si uvedomuje svoju kľúčovú rolu pri ochrane životného prostredia, prijíma výzvy v oblasti klímy a znečistenia ako plán pre transformáciu podniku a stanovuje si jasné ciele pre krátkodobé aj dlhodobé opatrenia na podporu udržateľnosti.

Vďaka strategickej integrácii veternej, solárnej, skladovacej a vodíkovej energie Shanghai Electric synergicky využíva výhody tradičných a obnoviteľných zdrojov energie na vývoj novej generácie energetických systémov, ktoré sa vyznačujú nízkymi nákladmi, nízkymi emisiami uhlíka a vysokým výkonom. Shanghai Electric rozširuje obchodné aliancie, pretože sa snaží vytvoriť odvetvový ekosystém a zvyšovať svoju konkurenčnú výhodu tým, že sa zameriava na výskum a vývoj v kľúčových odvetviach, vďaka čomu spoločnosť v posledných rokoch dosahuje pozoruhodné výsledky v oblasti inovácií produktov, vývoja projektov a výchovy talentov.

Shanghai Electric sa takisto zaviazala dodržiavať zákony a predpisy, pričom kladie veľký dôraz na zlepšenie prevádzkovej transparentnosti. Spoločnosť posilnila správu a riadenie spoločnosti zlepšením interného dodržiavania predpisov, vytvorením jasných a účinných komunikačných kanálov a ochranou práv akcionárov.

V súčasnosti je spoločnosť Shanghai Electric zaradená do Hang Seng Sustainable Development Series Index, pričom jej MSCI zvýšila ESG rating na „A". Na základe svojej stratégie zameranej na uľahčenie dosiahnutia dvojuhlíkového cieľa Číny, ktorým je dosiahnutie uhlíkového vrcholu a uhlíkovej neutrality, Shanghai Electric tento rok zverejnením akčného plánu Shanghai Electric's Dual-Carbon ďalej posunula svoje záväzky v oblasti dekarbonizácie.

Video – https://mma.prnewswire.com/media/2289343/1.mp4

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1800747/4431359/logo_new_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring