OTS: V Barcelone debutuje program CNEC Global Leap ...

TASR, 29. februára 2024 10:46

OTS: V Barcelone debutuje program CNEC Global Leap a predstaví sedem technologických skokov na urýchlenie inteligencie

Barcelona 29. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Organizácia Cloud Native Elite Club (CNEC) hostila na MWC Barcelona 2024 úspešný seminár pod názvom „Leap with Cloud Native x AI" (Skok vo vývoji vďaka cloudovým riešeniam a AI). Viac ako 50 vedúcich predstaviteľov a odborníkov z odvetvia sa zišlo, aby preskúmali najmodernejšie trendy v oblasti technológií a inovácií pre rok 2024 a podelili sa o cenné poznatky a postupy týkajúce sa natívnych cloudových aplikácií a aplikácií umelej inteligencie.

Sedem technických skokov na urýchlenie inteligencie naprieč odvetviami

Bruno Zhang, technický riaditeľ Huawei Cloud, zdôraznil kľúčovú úlohu natívnych cloudových technológií a technológií AI ako hnacích síl transformácie priemyslu v inteligentnej ére.

Uviedol sedem kľúčových technických skokov pre inteligentné inovácie v rôznych odvetviach:

• Architektúra: skok od primárnej/sekundárnej architektúry zameranej na CPU k heterogénnej architektúre peer-to-peer;

• Výpočty: skok od výpočtov so všeobecným účelom na výpočty umelej inteligencie;

• Úložisko: skok od dátového jazera na úložisko s natívnou podporou AI;

• Konvergencia dáta-AI: skok od „Data+AI" na „Data4AI/AI4Data";

• Vývoj aplikácií: skok od plného/nízkeho/nulového kódu na asistenciu AI/vlastné programovanie;

• Mediálna technológia: skok od natáčania na výpočtovú techniku a od výroby na generovanie;

• Bezpečnosť: skok od kybernetickej a informačnej bezpečnosti na prístup nulovej dôvery

Taylor Dolezal, vedúci ekosystému CNCF, zdôraznil význam cloudových natívnych technológií ako chrbtice pre infraštruktúru AI a zdôraznil jej potenciál urýchliť prijatie AI v celom priemysle. „CNCF sa môže pochváliť mnohými projektmi využívanými poprednými spoločnosťami zameranými na umelú inteligenciu, ako je OpenAI, ktoré poskytujú generatívnej AI základnú technologickú infraštruktúru," uviedol Dolezal. „Okrem toho natívne cloudové projekty ako K8sGPT ilustrujú, ako môžeme využiť pokročilé možnosti spracovania prirodzeného jazyka generatívnej AI a silu Kubernetes na podporu inovácií v priemysle."

„Cloudová výpočtová technológia podporuje inováciu a vývoj modelov AI," povedala Li Wei, zástupkyňa riaditeľa Výskumného ústavu cloudovej technológie a veľkých dát na Čínskej akadémii informačných a komunikačných technológií (CAICT). „Cloudová technológia ponúka flexibilnú, škálovateľnú a efektívnu podporu týchto modelov, čím znižuje náklady a zvyšuje efektivitu," vysvetlila Li Wei. „Poskytuje tiež užívateľsky prívetivú platformu pre vývoj, spustenie a využitie modelu."

Pani Li Wei vyzdvihla vznik cloudových služieb veľkých modelov ako novú paradigmu v oblasti cloudovej technológie. Zdôraznila dôležitosť ustanovenia priemyselných štandardov. „Rámec štandardov pre cloudové služby veľkých modelov pozostáva zo štyroch vrstiev: infraštruktúry, modelov, služieb a aplikácií. Cieľom tohto rámca je štandardizovať a prevádzkovať cloudovú službu veľkých modelov s dobre štruktúrovaným systémom v odvetví."

Budovanie solídneho cloudového základu pre inováciu Data-AI a novú hodnotu dát

Na seminári uviedli svoje prezentácie zástupcovia Huawei Cloud a rôzni vedúci predstavitelia odvetvia, ktorí predstavili inovatívne postupy v rôznych sektoroch. Podelili sa o poznatky z využívania cloudovej technológie na urýchlenie inovácie dáta-AI.

Iaki Fuentes, prevádzkový riaditeľ spoločnosti TravelgateX, predstavil ich úspešnú cestu k transformácii natívneho cloudového riešenia s Huawei Cloud. Prijatím kontajnerov a mikroslužieb dosiahli zásadné vylepšenia: efektívne spracovanie viac ako 6 miliárd jednotlivých vyhľadávaní hotelov denne, zníženie nákladov na cloud o 20 %, zvýšenie výkonu o viac ako 35 % a zefektívnenie komplexnosti prevádzky.

Li Guo, expert Huawei Cloud SRE, predstavil ich deterministické operačné riešenie, komplexný prístup založený na interných postupoch Huawei Cloud. Toto riešenie kladie dôraz na stabilitu a spoľahlivosť, efektívne zdroje, odolné zabezpečenie a agilné služby. Huawei Cloud ponúka celý rad služieb, ako sú OES, BOS, AMS a IMS, ktoré umožňujú podnikom zlepšiť možnosti prevádzky a údržby, dosiahnuť vyššiu efektivitu a kvalitu a urýchliť digitálnu transformáciu, ktorej kľúčovou hnacou silou bude prevádzka a údržba.

Chong Chen, hlavný architekt Huawei Cloud GaussDB (pre MySQL), uviedol, že táto služba môže zabezpečiť vysokú spoľahlivosť a dostupnosť v troch zónach dostupnosti (AZ), čo umožňuje nulový cieľový bod obnovy (RPO) a žiadnu stratu údajov. Okrem toho môže celý databázový systém ľahko škálovať nahor a nadol a pridávať alebo odstraňovať kópie na čítanie v priebehu niekoľkých minút, aby sa prispôsobil zmenám zaťaženia aplikácie bez vyhodnocovania kapacity alebo prispôsobovania zdrojov. Takáto architektúra je vhodná pre databázové potreby v ére AI.

Program CNEC Global Leap: Podpora rozvoja priemyslu pomocou technológií

Natívne cloudové riešenia sa stávajú novým palivom, ktoré poháňa globálnu digitálnu ekonomiku. Stále viac podnikov bude budovať a rozširovať svoje služby v cloude. S prijatím tohto trendu organizácie Cloud Native Computing Foundation (CNCF), CAICT a Huawei Cloud spoločne založili v roku 2020 CNEC. CNEC sa zameriava na riešenie výziev, ktorým čelia organizácie počas migrácie, využívania a riadenia cloudu. Organizácia CNEC, ktorá má aktuálne viac ako 200 základných členov, vybudovala komplexný prevádzkový systém, ktorý poskytuje podporu viac ako 800 technickým manažérom v rôznych odvetviach vrátane internetu, financií, logistiky a automobilového priemyslu. Komunita sa rozšírila aj do Európy, Ázie a Tichomoria a Latinskej Ameriky.

William Dong, prezident Huawei Cloud Marketing, zdôraznil záväzok spoločnosti spolupracovať s priemyselnými organizáciami, ako sú CNCF a CAICT, v ére umelej inteligencie. Prostredníctvom technických spoločenstiev, ako je CNEC, si Huawei Cloud kladie za cieľ prepojiť podniky s najnovšími globálnymi technológiami, najlepšími postupmi a priemyselnými trendmi. Táto iniciatíva umožňuje podnikom po celom svete využiť potenciál natívneho cloudu a AI, a v konečnom dôsledku dosiahnuť skok k dátam a schopnostiam umelej inteligencie.

Pri pohľade do roku 2024 bude CNEC uprednostňovať strategickú integráciu natívnych cloudových a AI technológií, snahu o urýchlenie globálneho prijatia a pokroku AI. Počas podujatia predstavila CNEC svoj program zameraný na globálne skoky pod názvom „Leap with Cloud Native x AI", ktorý uľahčí rozsiahle technické výmeny, hĺbkové diskusie a pilotné cvičné prezentácie.

Okrem toho spoločnosť Huawei Cloud usporiadala slávnostné odovzdanie pamätnej tabule pri založení európskej pobočky CNEC, ktorá bude lepšie slúžiť miestnym organizáciám. Táto iniciatíva znamená záväzok spoločnosti Huawei Cloud spolupracovať so zákazníkmi a partnermi s cieľom urýchliť prijatie a pokrok inovatívnych technológií, ako sú natívne cloudové, AI a databázové riešenia v Európe. Cieľom tohto spoločného úsilia je v konečnom dôsledku naštartovanie rastového potenciálu v rôznych odvetviach s neustálymi technologickými inováciami.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2349541/CNEC_Global_Leap_Program_Debuts_in_Barcelona_Highlighting_Seven_Tech_Leaps_to_Accelerate_Intelligenc.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2349542/image_2.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označen skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring