OTS: V Čchung-čchingu sa darí súťaži zručností

OTS, 26. júna 2024 8:48

Peking 26. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Správa z China Daily:

Súťažiaci z rôznych krajín a regiónov prezentujú svoje zručnosti na druhej medzinárodnej súťaži zručností Belt and Road, ktorá sa konala od pondelka do stredy v Čchung-čchingu v juhozápadnej Číne.

Súťaž má 18 súťažných kategórií, z ktorých 11 je tiež súčasťou WorldSkills Competition, podujatia na vysokej úrovni v oblasti odborného vzdelávania a zručností. Tieto kategórie zahŕňajú digitálnu výstavbu, elektroniku, káblové rozvody informačných sietí aj kaderníctvo.

Zvyšných sedem kategórií sú automobilová technológia (nová energia), technológia riadenia železničných signálov, údržba bezpilotných lietadiel, prevádzka priemyselných robotických systémov, inštalácia a ladenie internetu vecí, výroba kávy a internetový marketing.

Táto súťaž sa teší širokej pozornosti s aktívnou účasťou krajín a regiónov z celého sveta. V porovnaní s prvým stretnutím, ktoré sa konalo v Čchung-čchingu v roku 2019, má táto súťaž vyššiu špecifikáciu, väčší rozsah, širší vplyv a bohatšie aktivity.

Podľa štatistík sa podujatia zúčastnilo 590 kvalifikovaných ľudí zo 61 krajín a regiónov vrátane 190 súťažiacich, 183 porotcov a 30 prekladateľov. Niektoré krajiny zapojené do tejto súťaže vyslali úradníkov na ministerskej úrovni a technických pozorovateľov, aby pozorovali a učili sa zo súťaže ako celku.

Všetci súťažiaci v zručnostiach v oblasti elektrických inštalácií a automobilovej technológie (nová energia) boli muži, zatiaľ čo všetci účastníci v zručnostiach týkajúcich sa služieb v oblasti krásy boli ženy, pričom ženy predstavovali viac ako dve tretiny súťažiacich v predmete kaderníctvo.

Pokiaľ ide o vek, priemerný vek súťažiacich bol 22 rokov, pričom účastníci do 30 rokov predstavovali viac ako 95 percent z celkového počtu a tí vo veku do 20 rokov predstavovali viac ako 40 percent. Najmladší účastník má 15 rokov a zúčastňuje sa predmetu prevádzka priemyselných robotických systémov.

Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo v pondelok večer, po ktorom nasledovali súťaže v utorok a stredu a záverečné slávnostné otvorenie sa uskutoční v stredu večer, kde budú víťazom odovzdané ceny.

Okrem 18 formálnych súťažných kategórií sa budú konať aj aktivity, ako sú rozhovory, prehliadky a predstavenia mesta, návštevy a výmeny usporiadané pre zúčastnené tímy ako aj výstavy na podporu spolupráce, podpisovanie dohôd a komercializácia súvisiacich výsledkov v snahe urobiť z tejto súťaže „karneval" zameraný na vrcholové zručnosti, skúsenosti a interakcie.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2447300/The_second_Belt_and_Road_International_Skills_Competition_holds_its_opening_ceremony_on_Monday_eveni.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring